Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den, chtela jsem se zeptat proc se meri cukrovka hodinu po jidle? Dnes zacinam 28tt.Mam tehotenskou cukrovku zatim tyden na diete. Merit se mam ob den, ale ja jsem si koupila baleni pasku na vic a zkousim se merit casteji at vim ktere jidlo mi sedi a naopak. Vcera jsem po obede namerila 8,6(kure, ryze, zelenina)vse zvazeno na g????.Absolutne jsem nechapala.Po veceri 7,0.Ale chtela jsem vyzkouset nove baleni pasku do glukomeru tak jsem se zmerila jeste jednou 2 hod po veceri a mela jsem 8,4????.Jsem. z toho uplne spatna protoze se za prve bojim o dite a za druhe uz teda nevim co delam spatne. Zitra jsem objednana na dia na kontrolu tak jim to vse reknu.Jen nechapu proc merit hodku po jidle kdyz 2 hodky po jidle jsou hodnoty vetsi.Moc dekuji
Dvě hodiny po jídle sem se nikdy nevěřila, takže důvod neznám. Ale tusim, ze vy to mohlo byt tou ryzi, která uvolňuje sacharidy pomalu (ale to je moje domněnka, nerusim, zda to je pravda). Pokud hodnoty vycházejí špatně, tak ještě ubrat sacharidy
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat kolik je normálně maximální hladina cukru? Čekáme 3.mimi a u dvou předchozích těhu jsem cukrovku neměla. Nyní jsem se měřila u tety nalačno - má cukrovku tak jsem se chtela kouknout a měla jsem 5,3
Jsem z toho docela na nerva
nyní jsem v 17tt a v rodině cukrovku máme. ![]()
Nejaky studie dokazaly, ze u gdm je hladina nejvyssi hodinu po jidle. Jinak ti nemusela projit ryze, to se proste stava..neznamena, ze kdyz navazisvna gram presne, ze to bude ok
@petula.bir nablacno ze zily je 5,1, z glukometru 5,3.. zmer se jeste jednou nebo zkus odber krve jako samoplatce, pripadne to rekni na gynde a oni ti urcitebudelaji odbery ![]()
Děkuji moc, už jsem byla na krvi a na kontrolu jdu 18.2. tak uvidíme co mi řeknou ![]()
Zkus nahradit rýži jinou přílohou. Rýže nemusí projít každému
. Nestresuj se kvůli jedné či dvěma špatným hodnotám. Za prvé stres taky není dobrý a za druhé měřít proto, abys to vychytala, příště se tomu jídlu vyhneš nebo ubereš přílohu a bude to lepší ![]()
Ted jsem. o tom premyslela nebudu to tak hrotit a resit kazdy gram.Jen me ty hodnoty docela rozhodily. Snazim se to dodrzovat dobre dietu at se vyhnu inzulinu.No i kdyz dnes na lacno 5,8 neni taky zadna vyhra. Uvidim co me reknou zitra na dia
DEKUJI
@lola123 píše:
Dobry den, chtela jsem se zeptat proc se meri cukrovka hodinu po jidle? Dnes zacinam 28tt.Mam tehotenskou cukrovku zatim tyden na diete. Merit se mam ob den, ale ja jsem si koupila baleni pasku na vic a zkousim se merit casteji at vim ktere jidlo mi sedi a naopak. Vcera jsem po obede namerila 8,6(kure, ryze, zelenina)vse zvazeno na g????.Absolutne jsem nechapala.Po veceri 7,0.Ale chtela jsem vyzkouset nove baleni pasku do glukomeru tak jsem se zmerila jeste jednou 2 hod po veceri a mela jsem 8,4????.Jsem. z toho uplne spatna protoze se za prve bojim o dite a za druhe uz teda nevim co delam spatne. Zitra jsem objednana na dia na kontrolu tak jim to vse reknu.Jen nechapu proc merit hodku po jidle kdyz 2 hodky po jidle jsou hodnoty vetsi.Moc dekuji
Videla bych problem v ryzi. Ja ryzi vubec nejedla a brambory jen bataty a vetsinou jako prilohu zeleninu. Ryze je dost zradna a evidentne ti nedela dobre. Dost taky zalezi na tom co si snedla za cely den.
@Mysticlipstick píše:
Videla bych problem v ryzi. Ja ryzi vubec nejedla a brambory jen bataty a vetsinou jako prilohu zeleninu. Ryze je dost zradna a evidentne ti nedela dobre. Dost taky zalezi na tom co si snedla za cely den.
Taky si myslim, ze problem je ryze.Dnes jsem. zkusila testoviny tak uvidi.
@lola123 píše:
Taky si myslim, ze problem je ryze.Dnes jsem. zkusila testoviny tak uvidi.
Tak klasickym testovinam bych se teda taky vyhla. Nastuduj si neco o cukrovce.
@Mysticlipstick píše:
Tak klasickym testovinam bych se teda taky vyhla. Nastuduj si neco o cukrovce.
Nemela jsem klasicke.
@petula.bir píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat kolik je normálně maximální hladina cukru? Čekáme 3.mimi a u dvou předchozích těhu jsem cukrovku neměla. Nyní jsem se měřila u tety nalačno - má cukrovku tak jsem se chtela kouknout a měla jsem 5,3Jsem z toho docela na nerva
![]()
nyní jsem v 17tt a v rodině cukrovku máme.
taky zalezi, jak moc ses pichla a jestli krev tekla z prstu volne, nebo jsi ji vymackavala. silnym mackanim se totiz zkresli vysledek smerem nahoru ![]()
@králíkovna píše:
taky zalezi, jak moc ses pichla a jestli krev tekla z prstu volne, nebo jsi ji vymackavala. silnym mackanim se totiz zkresli vysledek smerem nahoru
Aha dekuji moc.Furt jsou to pro me novinky ![]()
@králíkovna
Ahoj, aha tak to ani nevím. Píchla jsem se nejspíš málo. Krev netekla, hodně jsem mačkala ať tam mám alespoň tu kapku ![]()
Jsem si říkala, že pokud by bylo něco špatně asi by sestra zavolala.
Na kontrolu jdeme v úterý ![]()