Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Proč bys měla jako jíst víc, než popisuješ? to je naprosto dostačující množství jídla, no asi výživový poradce by ti řekl, že nic moc, ale běžný člověk takhle normálně jí, já nejím vůbec ovoce ani zeleninu, jinak jsem se stravovala podobně jako ty, a dítě je zdravé
@stinga píše:
Proč bys měla jako jíst víc, než popisuješ? to je naprosto dostačující množství jídla, no asi výživový poradce by ti řekl, že nic moc, ale běžný člověk takhle normálně jí, já nejím vůbec ovoce ani zeleninu, jinak jsem se stravovala podobně jako ty, a dítě je zdravé
Ja prave premyslim ze jeste uberu protoze proste se cejtim plna celej den na jednu stranu nechci nejak hubnout ale zas nemam zadny vydej. Prave ze podle doktorky jim malo a pritel toho neposloucham. Ano vim ze nejim zdrave ale kdyz jsem mela pohyb tak jsem to neresila co jim a kdy pac jsem to vzdy vysportovala ale ted to logicky nejde. Jen mi nejde na rozum proc nemam hlad a ze asi vynecham ty svaciny a zmensim porce a to kazdej rika jak si rozpohybuji metabolismus ![]()
Buď v klidu ja v těhotenství měla problém vůbec něco sníst, ne že by se mi z jídla dělalo špatně to vůbec, ale prostě jsem neměla pocit hladu, musela jsem se nutit kvůli dítěti, takže ráno plátek chleba a žervé, oběd mimi porce něčeho ( ryba, vejce, maso, zelenina, přílohy), večeře rajčata, okurky a ovoce. Manžel ze mě silel. Všecko mi přišlo sladký i suchý kus chleba. Pila jsem jen vodu, čaj, mlíko a ke konci těhotenství jsem měla strašné nízký tlak tak jsem ucuvala občas kolu. Co se týče pohybu každý den delší procházka se psem cca 4 km) jinak nic víc. Za celý těhotenství jsem pribrala pouze 3 kila, dítě mělo ovšem 4 kila. Strasne jsem se bála jestli mu něco nechybí a nutila se k jídlu, ale víc to nešlo. A evidentně prcek nestradal.
A musím teda ještě dodat, že chutě prckovi zůstali, nesnáší sladký nechce ani piškotu, sladkou přesnídávku, sladké ovoce, sušenku. A okurek by mohl sníst denně kilo. Takže to co jsem jedla jako těhotná to mu zůstalo
asi mě tehdy úplně na čas přeprogramoval.
Tak já jím stejně jako před těhotenstvím, dokonce i méně. Každý den vstávám v jiný čas, někdy až k obědu, takže pravidelně určitě nesnídám. Za den sním klidně i jen jednu porci jídla. Ne že by mi bylo zle, ale proste nemám hlad takže mě ani nenapadne něco sníst a nutit se do jídla jen abych pravidelně jedla nebudu. Vše je v pořádku. Miminko roste jak má. Takže nemám zatím v plánu nic měnit.
Já nevím, moc to neřeš a jez normálně, v těhotenství neřeš jestli rozpohybuješ, všechno je to jiné, akorát nevynechávej to ovoce a zeleninu a jestli nemáš hlad, klidně jez o trochu míň
Cely tehotenstvi jim 2× denne jako i predtim. Vyhovuje mi to tak, jen jsem pridala vic zeleniny a pridala „svacinu“ ve form ovoce. Jeden den jsem mela chute jako blazen, tak jsem jedla asi 5×, ztlaskala sladky, slany, kysely… Proste fuj, 2 dny mi bylo zle jak psovi..
Takze urcite neprecpavat, jist zdrave, kdyz je hlad.
Tak nemuzu nejist vubec, bylo mi doporuceno 5× denne, kdysi jsem nejedla ani to ovoce a zeleninu. Ano, ja taky jedla treba jen 1× denne nebo 2× denne max a neprejidala se, nebo proste nevyzivny veci, mely jste stesti ze vam ditka rostly. U me se rust zastavil
ted mam co delat aby trochu dite vyrostlo ale moji mudr se nelibil tento styl takze mam papir tuzku a po tydnu ji v poradne ukazuji co a kolik jim. Ona je trochu zvlastni ale ja nemam hlad vubec a to kdyz jsem ji rekla tak malem vyskocila z kuze. Zacla na me rvat ze dite neroste pac nema poradne ziviny a tak naridila jist 5× denne a cokoliv. Vekere testy jsem mela v poradku ale mam odhadem o 3 tydny male dite tak nevim ![]()
No, moc dobra rada to uplne neni, ale ve chvili kdy jsem nemela hlad ani chut, davala jsem si proteinovy koktejl.. Je to chemie, ale plna vitaminu, mineralu a pod., dle slozeni… Takze to doda ziviny jak tobe, tak posleze diteti. I kdyz chemicky resene, no.
@Anonymní píše:
Tak nemuzu nejist vubec, bylo mi doporuceno 5× denne, kdysi jsem nejedla ani to ovoce a zeleninu. Ano, ja taky jedla treba jen 1× denne nebo 2× denne max a neprejidala se, nebo proste nevyzivny veci, mely jste stesti ze vam ditka rostly. U me se rust zastavilted mam co delat aby trochu dite vyrostlo ale moji mudr se nelibil tento styl takze mam papir tuzku a po tydnu ji v poradne ukazuji co a kolik jim. Ona je trochu zvlastni ale ja nemam hlad vubec a to kdyz jsem ji rekla tak malem vyskocila z kuze. Zacla na me rvat ze dite neroste pac nema poradne ziviny a tak naridila jist 5× denne a cokoliv. Vekere testy jsem mela v poradku ale mam odhadem o 3 tydny male dite tak nevim
aha, tak to jsi ale prve nenapsala, ale pochybuji, že když se začneš nějak cpát, že dítě bude víc růst - co jsi napsala, tak jíš dost
jsou přece některé těhotné, co zvracejí od začátku do porodu, a jejich dítě roste dobře, spíš ať se Mudr zaměří, jestli máš dobré průtoky dobrou placentu
já bych teda doporučila vitamíny, já brala Femibion, protože Mamavit jsem zvracela
Možná bych zkusila spíš zmenšit trochu porce, než je vyloženě vynechávat, ale je to tvoje rozhodnutí ![]()
Jak jsem jiz psala, prutoky i placentu mam v poradku. Nemuze to byt tim ze kdysi jako 20tileta jsem trpela bulimii 3 az cca4 roky? Nyni mi je 25, dost jsem sportovala a nezvracela jsem, to ne. Neslo mi zvracet. Ale nejedla jsem hodne proste malinko. Pak kolotoc, vycitky, prejidani se atd. Posledni rok moje strava byla tez desna a jedla jsem nepravidelne ale co chci a kdy chci pac pihyb za me vse resil. Ted zadny nemam a ja ztracim v tom jak jist a co a kdyz uz tedy si dovolim 5× denne jak hodne doporucujou tak zas se mi zastavi rust uprimne si ale nemyslim ze by to melo vliv kdyz pokazde rostlo jak ma a ted najednou se to zastavi. Je videt ze kazde telo je fakt jine nekdo zvraci je zdravej nekdo ne a komplikace hned ![]()
@anička65 píše:
Možná bych zkusila spíš zmenšit trochu porce, než je vyloženě vynechávat, ale je to tvoje rozhodnutí
Jenze jak zmensit
myslím, ze ty svaciny bych mohla vynechat. A ke chlebu rano si dat treba pomeranc nebo proste ovoce nejake a jist 3× denne protože 5× mi prijde docela dost prave kdyz nemam vydej ale zas se bojim aby to mimino rostlo. No jsem v kolotoci poradnem nevim co delat. ![]()
Ahoj holky, jak to mate se stravovanim v tehu? Ja az do 2 trimestru a kus i 3tr jedla jak cune vylozene se priznam. Jeden cas jsem snidala, pak zase ne, pak jsem vstavala na obed, svaciny neexistovaly, vecere jsem obcas vynechala obcas si dala ale vse nezdravy, nevyzivny no hrozny. Pak jsem si rekla i kdyz pozde, ze zacnu jist pravidelne. Jsem 35tyden. Kvuli snidanim vstavam v 8 rano, v 10 posvacim, ve 12 dam obed, ve 3 svacinku a v 6 veceri. Nerikam, ze nezhresim sladkym ci slanym, proste si dam a nehodlam to menit. Jim uz takhle cca 3 tydny ale ja nevim. Rika se ze jist 5× denne je nejlepsi. Jenze ja co takto jim tak nemam a nepocituju hlad vubec, jim pac mam nastaveny casove ze jist musim samozrejme. Ale jim kolikrat na silu abych nevynechavala, obcas tedy vynecham svacu pac usnu a vstanu na obed ale to je vyjimka. A to se neprejidam, spis mi prijde co jim pravidelne, tak hlad uplne zmizel a citim se furt plna a spis mi jeste pritel rika ze jim malo ja ale uz ted mam problem. Za 3 tydny mozna i dele bych si mela zvyknout ne? Je to normalni? Piju redene dzusy cca 2,5 l denne.nic jineho do sebe nedam. Upozorňuji ze zdrava strava mi nic nerika, prostě na to nejsem a nikdy nebudu. Jinak pohyb nemam, pred 3 měsíci jsem se vratila z nemocnice a mam riziko, kvuli potratu
Priklad meho jidelnicku je: snidane: 1 kus dortu, ci chleba se sunkou a syrem, k dopo svace ovoce:banan, hrozno nebo mandarinka, k obedu dnes napriklad fazolky na smetane s masem, ke svace okurka s malym platkem chleba, rohliku, nebo ovoce, k veceri croissant, nebo namazany chleba s pomazankou. Ja vic proste nedam. Pred tehu strava uplne desna. Je to tim ze nemam vydej nebo proc ten hlad nemam? Kolikrat si rikam ze proc jist kdyz ho nepocituji…