Dopegyt na tlak a jeho správné užívání v těhotenství

Anonymní
9.2.20 10:13

Dopegyt na tlak správné užívání v těhotenství

Ahoj holky,

prosím ty, které užívali v těhotenství dopegyt, můžete mi říct, v kolik jste užívali a zaznamenali dobré výsledky?

Mám brát dopegyt 1-0-1, tedy ráno a večer a nevím v kterou hodinu je to nejlepší. V kolik hodin jste brali dopegyt ráno a večer?

V té souvislosti mě napadá, možná pitomá otázka, ale pokud se člověku ve spánku tlak sám přirozeně snižuje a začne brát dopegyt večer, neznamená to, že se mu tlak tím sníží ještě více a pro miminko to je ohrožující? Přeji jen mít hodně nízký tlak asi taky není úplně dobré… Možná blbý dotaz, já vím ale jsem ve 37 týdnu a teď už má člověk strach a přeje si aby byl konec.. :nevim:

Předem moc děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27767
9.2.20 10:17

Ráno po probuzení je dobrý brát zhruba ve stejnou dobu, večer jsem brávala kolem osmý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
9.2.20 10:53

Brala jsem ke konci těhotenství 2-2-2, ale účinek to szejne nemelo, pomohl az porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 10:55

@ka2ka děkuji moc, já brala doteď o půl 8 večer ale přišlo mi to právě pozdě, tak jsem si říkala zda není na večer lepší brát dříve :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.20 10:56

@Adelka951 Děkuji a u Vás byl na vině pouze zvýšený tlak nebo přímo preeklampsie?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.20 11:18

Brala jsem od 15tt. Zacinala jsem na 1-0-1. V 36tt jsem uz jsem uzivala behem dne 4, 1 tbl v cca stejnych casovych odstupech behem dne. Diky tomu se mi darilo drzet tlak na cca 140/100. V noci jsem nebrala. V klidu se tlak drzel take niz, ale pri pohybu sel nahoru. Posledni jsem brala nez jsem sla vecer spat. Dceru jsem nakonec donosila do 39tt. U me uz se pak nakonec zhorsily krevni testy, objevila se bilkovina v moci a tlak chvilemi sel az na 160/110, takze se necekalo na prirozeny porod a naplanoval se cs. Pred tehotenstvim jsem nikdy problemy s tlakem nemela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.20 11:53
@Anonymní píše:
Brala jsem od 15tt. Zacinala jsem na 1-0-1. V 36tt jsem uz jsem uzivala behem dne 4, 1 tbl v cca stejnych casovych odstupech behem dne. Diky tomu se mi darilo drzet tlak na cca 140/100. V noci jsem nebrala. V klidu se tlak drzel take niz, ale pri pohybu sel nahoru. Posledni jsem brala nez jsem sla vecer spat. Dceru jsem nakonec donosila do 39tt. U me uz se pak nakonec zhorsily krevni testy, objevila se bilkovina v moci a tlak chvilemi sel az na 160/110, takze se necekalo na prirozeny porod a naplanoval se cs. Pred tehotenstvim jsem nikdy problemy s tlakem nemela.

děkuji :-) mě krev právě kvůli preeklampsii také hlídají, ted jdu na odběr zase v pondělí, zatím je to v pořádku, musím hlídat ten tlak…Šlo mi právě o to, zda není nelogické si snižovat tlak před spaním, když se ve spánku snižuje sám (pokud tam není nějaká porucha)..a zda to miminko nějak neohrožuje mít tak nízký tlak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27767
9.2.20 12:25
@Anonymní píše:
děkuji :-) mě krev právě kvůli preeklampsii také hlídají, ted jdu na odběr zase v pondělí, zatím je to v pořádku, musím hlídat ten tlak…Šlo mi právě o to, zda není nelogické si snižovat tlak před spaním, když se ve spánku snižuje sám (pokud tam není nějaká porucha)..a zda to miminko nějak neohrožuje mít tak nízký tlak :nevim:

ale on se ti ve spánku nesníží dost a ráno se vzbudíš s mnohem vyšším tlakem a prášky za ráno ti ho nedokážou tolik srazit navíc dopegyt je slaboučky, já brala 15 prášku na tlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
9.2.20 13:30

Ja jich brala na preeklampsii snad 9 denne, v 8 ve 14 a ve 20 po 3 tabletach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 15:33

@ka2ka To zní logicky, děkuju :palec: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat