Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ráno po probuzení je dobrý brát zhruba ve stejnou dobu, večer jsem brávala kolem osmý
Brala jsem ke konci těhotenství 2-2-2, ale účinek to szejne nemelo, pomohl az porod.
@ka2ka děkuji moc, já brala doteď o půl 8 večer ale přišlo mi to právě pozdě, tak jsem si říkala zda není na večer lepší brát dříve ![]()
@Adelka951 Děkuji a u Vás byl na vině pouze zvýšený tlak nebo přímo preeklampsie?
Brala jsem od 15tt. Zacinala jsem na 1-0-1. V 36tt jsem uz jsem uzivala behem dne 4, 1 tbl v cca stejnych casovych odstupech behem dne. Diky tomu se mi darilo drzet tlak na cca 140/100. V noci jsem nebrala. V klidu se tlak drzel take niz, ale pri pohybu sel nahoru. Posledni jsem brala nez jsem sla vecer spat. Dceru jsem nakonec donosila do 39tt. U me uz se pak nakonec zhorsily krevni testy, objevila se bilkovina v moci a tlak chvilemi sel az na 160/110, takze se necekalo na prirozeny porod a naplanoval se cs. Pred tehotenstvim jsem nikdy problemy s tlakem nemela.
@Anonymní píše:
Brala jsem od 15tt. Zacinala jsem na 1-0-1. V 36tt jsem uz jsem uzivala behem dne 4, 1 tbl v cca stejnych casovych odstupech behem dne. Diky tomu se mi darilo drzet tlak na cca 140/100. V noci jsem nebrala. V klidu se tlak drzel take niz, ale pri pohybu sel nahoru. Posledni jsem brala nez jsem sla vecer spat. Dceru jsem nakonec donosila do 39tt. U me uz se pak nakonec zhorsily krevni testy, objevila se bilkovina v moci a tlak chvilemi sel az na 160/110, takze se necekalo na prirozeny porod a naplanoval se cs. Pred tehotenstvim jsem nikdy problemy s tlakem nemela.
děkuji
mě krev právě kvůli preeklampsii také hlídají, ted jdu na odběr zase v pondělí, zatím je to v pořádku, musím hlídat ten tlak…Šlo mi právě o to, zda není nelogické si snižovat tlak před spaním, když se ve spánku snižuje sám (pokud tam není nějaká porucha)..a zda to miminko nějak neohrožuje mít tak nízký tlak ![]()
@Anonymní píše:
děkujimě krev právě kvůli preeklampsii také hlídají, ted jdu na odběr zase v pondělí, zatím je to v pořádku, musím hlídat ten tlak…Šlo mi právě o to, zda není nelogické si snižovat tlak před spaním, když se ve spánku snižuje sám (pokud tam není nějaká porucha)..a zda to miminko nějak neohrožuje mít tak nízký tlak
ale on se ti ve spánku nesníží dost a ráno se vzbudíš s mnohem vyšším tlakem a prášky za ráno ti ho nedokážou tolik srazit navíc dopegyt je slaboučky, já brala 15 prášku na tlak
Ja jich brala na preeklampsii snad 9 denne, v 8 ve 14 a ve 20 po 3 tabletach.
Ahoj holky,
prosím ty, které užívali v těhotenství dopegyt, můžete mi říct, v kolik jste užívali a zaznamenali dobré výsledky?
Mám brát dopegyt 1-0-1, tedy ráno a večer a nevím v kterou hodinu je to nejlepší. V kolik hodin jste brali dopegyt ráno a večer?
V té souvislosti mě napadá, možná pitomá otázka, ale pokud se člověku ve spánku tlak sám přirozeně snižuje a začne brát dopegyt večer, neznamená to, že se mu tlak tím sníží ještě více a pro miminko to je ohrožující? Přeji jen mít hodně nízký tlak asi taky není úplně dobré… Možná blbý dotaz, já vím ale jsem ve 37 týdnu a teď už má člověk strach a přeje si aby byl konec..
Předem moc děkuji