Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Brala jsem 7 let, trvalo rok než jsem měla MS, pila jsem kontryhel, ale nijak jsem to neřešila, čas mě nikam netlačil, bylo mi 23 a popravdě, jsem si ani nepamatovala, jak pravidelně jsem měla MS před antikoncepcí.
Pokud nejsi s lékařkou spokojená měla bus najít jinou. Nějak nechápu, jak bez nějakého testu hned vytáhla přechod nebo selhání vaječníků. Spíš máš rozházené hormony.
@Thrisha nad změnou gyndarky uvazuju, jen mi delala odběry takové ty základní - prolaktin, štítná žláza a okamžitě mě vidí na předčasný přechod a selhání vaječníku, rozhodne do sebe zase nechci tlačit hormony, jdu ted cestou bylinek a doufám, že do roka aspoň jednou MS bude
.
Aha, tak to taky záleží na výsledcích testů. Jak říkám v tomhle už dal moc neporadím, trvalo mi rok než se cyklus obnovil a pak už jsem HA nikdy neměla. Držím palce
Možná bych zkusila najít jinou pro jiný názor, jestli to není velký problém
@Thrisha no tam právě vyslo vše v pořádku a dal už to se mnou nerozebírala, jen že nasadíme hormony a nazdar
.
Moc dekuju
Chápu, taky by se mi léčba hormony nelibila. Držím palce s hledáním lepšího lékaře
Já brala HA 4,5 roku. Posledních 6 měsíců jsem neměla menstruaci, hormony rozházené,…
Vysadila jsem, užívala jsem kapky GYNEX a po měsíci ms přišla ![]()
Od té doby v pohodě. Menstruace každý měsíc, pravidelná (+- pár dní)
@ann_01s gynex jsem zkoušela asi 3 mesice a ted zkouším zase jiné bylinky od pani podhorne, snad to pomůže. Posledni týden me sem tam zabolí břicho a uz od nedele je mi na zvraceni, snad to znamena konečně návrat ![]()
Ahoj, chcimse zeptat, za jak dlouho po vysazeni antikoncepce ste dostali prvni menstruaci? Jde mi o to, ze koncim 6.mesic bez MS a stale nic, doktorka me straší předčasným přechodem
.
. Podle me to neřeší problem… rikam si, ze MS prijde. Někdo říká, ze se to řeší az po roce bez MS a někdo to zas řeší hned… ted mi je asi 14 dni zle od žaludku, mam takové návaly, tal doufam, ze to opravdu neni ten přechod ve 30 letech.
Poprvé jsem vysadila antiko pred asi 7 lety - mela jsem jiného gyndare a ten rikal, ze po vysazeni antikoncepce muze byt žena az 1 rok bez MS. No a dostala jsem ji skoro po 8 měsících, ale pak jsem zas znovu nasadila antikoncepci, blbec… brala jsem asi 5 let, pk vysadila a zadna MS opet na obzoru, ale bylo plánované těhotenství a do 3 měsíců jsem otěhotněla. Ale to uz jsem mela jinou gyndarku, ten muj sel do důchodu. Po porodu žádná MS a nekojila jsem, hned mi dala antikoncepci, ze to zas přechod a selhání vaječníku atd., takze jsem ji vyděšena jedla rok. Nicméně jsem chtěla druhé, vysadila, ale neotěhotněla a uz je to 6.mesic bez MS. No, chci se zeptat na zkusenosti. Doktorka mi chce zde dat hormony, ale ja z to nechci