6. měsíc bez MS po vysazení antikoncepce

Anonymní
2.3.25 15:16

6.mesic bez MS po vysazeni antiko

Ahoj, chcimse zeptat, za jak dlouho po vysazeni antikoncepce ste dostali prvni menstruaci? Jde mi o to, ze koncim 6.mesic bez MS a stale nic, doktorka me straší předčasným přechodem :poblion:.
Poprvé jsem vysadila antiko pred asi 7 lety - mela jsem jiného gyndare a ten rikal, ze po vysazeni antikoncepce muze byt žena az 1 rok bez MS. No a dostala jsem ji skoro po 8 měsících, ale pak jsem zas znovu nasadila antikoncepci, blbec… brala jsem asi 5 let, pk vysadila a zadna MS opet na obzoru, ale bylo plánované těhotenství a do 3 měsíců jsem otěhotněla. Ale to uz jsem mela jinou gyndarku, ten muj sel do důchodu. Po porodu žádná MS a nekojila jsem, hned mi dala antikoncepci, ze to zas přechod a selhání vaječníku atd., takze jsem ji vyděšena jedla rok. Nicméně jsem chtěla druhé, vysadila, ale neotěhotněla a uz je to 6.mesic bez MS. No, chci se zeptat na zkusenosti. Doktorka mi chce zde dat hormony, ale ja z to nechci :pocitac:. Podle me to neřeší problem… rikam si, ze MS prijde. Někdo říká, ze se to řeší az po roce bez MS a někdo to zas řeší hned… ted mi je asi 14 dni zle od žaludku, mam takové návaly, tal doufam, ze to opravdu neni ten přechod ve 30 letech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1938
2.3.25 18:30

Brala jsem 7 let, trvalo rok než jsem měla MS, pila jsem kontryhel, ale nijak jsem to neřešila, čas mě nikam netlačil, bylo mi 23 a popravdě, jsem si ani nepamatovala, jak pravidelně jsem měla MS před antikoncepcí.
Pokud nejsi s lékařkou spokojená měla bus najít jinou. Nějak nechápu, jak bez nějakého testu hned vytáhla přechod nebo selhání vaječníků. Spíš máš rozházené hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 18:38

@Thrisha nad změnou gyndarky uvazuju, jen mi delala odběry takové ty základní - prolaktin, štítná žláza a okamžitě mě vidí na předčasný přechod a selhání vaječníku, rozhodne do sebe zase nechci tlačit hormony, jdu ted cestou bylinek a doufám, že do roka aspoň jednou MS bude :oops:.

• Citovat
  • Upravit
1938
2.3.25 18:50

Aha, tak to taky záleží na výsledcích testů. Jak říkám v tomhle už dal moc neporadím, trvalo mi rok než se cyklus obnovil a pak už jsem HA nikdy neměla. Držím palce
Možná bych zkusila najít jinou pro jiný názor, jestli to není velký problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 19:01

@Thrisha no tam právě vyslo vše v pořádku a dal už to se mnou nerozebírala, jen že nasadíme hormony a nazdar :andel:.
Moc dekuju

• Citovat
  • Upravit
1938
2.3.25 21:45

Chápu, taky by se mi léčba hormony nelibila. Držím palce s hledáním lepšího lékaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
3.3.25 00:48

Já brala HA 4,5 roku. Posledních 6 měsíců jsem neměla menstruaci, hormony rozházené,…
Vysadila jsem, užívala jsem kapky GYNEX a po měsíci ms přišla :dance:
Od té doby v pohodě. Menstruace každý měsíc, pravidelná (+- pár dní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.25 11:53

@ann_01s gynex jsem zkoušela asi 3 mesice a ted zkouším zase jiné bylinky od pani podhorne, snad to pomůže. Posledni týden me sem tam zabolí břicho a uz od nedele je mi na zvraceni, snad to znamena konečně návrat :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.25 19:13

Jeste nekdo zkusenosti?❤️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení