Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, má, nebo měl doma ještě někdo dítě co má 6let a stále slintá? Naše dcera měla 6 v březnu a stále má slinu na bradě. Nosní mandli už nemá, chodíme na logopedii a krom Ř říká všechno. Je mi za ni hanba, má na pusince pořád boláky a po prázdninách jde do školy, děti se jí budou hrozně smát
Má někdo zkušenost? Co pomáhá? Děkuji za odpovědi.
Nemá nějakou vadu skusu?? že by se jí tvořila mezera, a tím slintala a špatně mluvila..
Zoubky v pohodě, slintá stejně ať je má či nemá, teď teda dva nemá, ale vážně je to stejné a zubařka nic o skusu neříkala, tak asi dobrý.
Tarjei - jakého doktora máš na mysli? Pedomudra - prý v pohodě, ORL - fikli mandli a hotovo konec, Logomudra - poloha jazyka, nácvik dýchání, výslovnost Kam ještě zajít? Už nevím, napadá mě kožní aby jí něco dala na ty boláky, bo sudocrem valíme ve velkém ![]()
@Lacenka Dýchá se zavřenou pusou? Nemůže to být problém s nadměrnou tvorbou slin?
@fifinkaa píše:
@blumen proč ty boláky?
Je jsem chtela poradit co s tim, kdybych to videla. Dcera to mela ze slin kolem pusinky a kdyz jsme zacaly drzet protikvasinkovou dietu kvuli necemu jinemu, tak to zmizelo (zadny cukr, bila mouka), je toho vic.
A nemohou naopak ty bolaky vyvolavat slintani? Od malicka jsem trpela na afty, sliny se automaticky produkovaly ve fazich erupce a hojeni mnohem vic a trochu to pomahalo od bolesti. Vysusene boli jak… Ja je nastesti mela jen v puse…