6ti měsíční miminko nechce příkrmy

77133
6.9.19 13:49

@Terka2912 tak zatím dávej třeba 14 dní, jen to co akceptuje a pak zkus zavést 1 další příkrm, a na co čaj a šťávu? to není vůbec potřeba, buď pije MM nebo UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1374
6.9.19 13:53

Dcera začla příkrmy jíst až kolem 10. měsíce, do té doby jsem ji krmila dávkovačem na léky, aby ochutnala aspoň něco + byla kojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
6.9.19 14:17

Moje dcera příkrmy taky dlouho bojkotovala. Jídlo ji začalo zajímat až někdy po 8m, jíst začala v podstatě až po roce :nevim:. Chce to jen pevné nervy a ustát tlak okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
6.9.19 14:36

Naše nejstarší začala jíst příkrmy v 11 měsících, do té doby jsem jednou za čas do ní dostala pár lžiček příkrmů, bylo to na bednu, ale pak se to ze dne na den zlomilo, tak vydrž, nabízej a nepropadej panice :kytka:

• Citovat
  • Upravit
26747
6.9.19 14:49

I sem třeba na týden přestala. Tři lžičky, pět lžiček, půlka malé skleničky… Po pár měsících sní za den 4 plné mističky 200ml a je mu sumak čeho, taky bych před pár měsíci nevěřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
6.9.19 17:58

Byly dny, kdy dcera jeste v 18 mesicich byla jen na UM a par krupek. Jidlo jsem do ni nedostala. Jidla vzdy jen par lzicek. A je z ni normalni, ted uz skolacka. Je hodne stihla, mela obdobi kdy jedla vic, ted zase ji min, ale porad v norme. Dela gymnastiku, tancuje,
sebeobranu, vydej energie ma slusny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
6.9.19 18:12

Syn na UM jedl cokoliv celkem brzy a dcera rocni kojena neji skoro nic:-) Teda ji-kulicky vina, chodi si pro rajcata na zahradu, kukuricne krupky..uz to neresim, nabizim min. 3 denne neco a obcas zasnu co si da. Jsou deti co nechteji ty detske mixovane a to bude asi nas pripad.

• Citovat
  • Upravit
2613
6.9.19 18:44

My jsme pri kojeni zacali prikrmovat v ukoncenem 6. mesici, prvni mesic tp byl totalni propadak, nesnedl skoro nic, jen to rozpatlal po sobe a okolo, dalsi mesic obcas neco snedl a pak se to najednou zacalo zlepsovat (aniz bych ja zacala jinak varit) a posledni dny mi prijde ze by jedl porad. Po tehle zkusenosti si rikam ze nekdy je fakt potreba dat jim cas a netlacit. Piti jsem mu nijak zvlast necpala, protoze ma MM, ale ted jsem zjistila ze umi pit ze vsech hrnecku/lahvicek/brcek a miluje vodu… Tak snad se to u vas taky proste zlomi casem!:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.9.19 05:43

Začátky masozeleninových příkrmů

Zdravím, dcera 5 měsíců a týden kojená, přikrmovaná už třetí týden dle pediatra jedla zpočátku všechnu zeleninu, denně jsem ji vařila čerstvou, nedodržela jsem však 2krát po sobě stejné jídlo, nejvíce si oblíbila mrkvičku a já špatně pochopila, že má být základem každé stravy, tudíž 14 dní vytrvale dostávala denně jednu mrkev po třech dnech jsem začala kombinovat s jinou zeleninou každý den jinou. Od návštěvy dostala příkrmy ve skleničce od Hippu, to jí chutnalo vždy a snědla mi 125 g najednou. Minulý týden onemocněla, měla jeden den vysoké horečky asi z přehřátí a já od pondělí začala dávat do příkrmu maso. Dopolední ovocnou svačinu v podobě přesnídávky krásně baští, i banán, ale k obědu sní sotva 50g masozeleninového příkrmu, zapije to 60 ml MM a dost. Dalších 50g se do ní snažím nacpat večer. Moc nepřibírá, je tedy neskutecně živá, pořád kope, přetáčí se, zvedá se, přesto váží 6200g a měří 67 cm a já nevím, jestli se v tom jídle pokazila zavedením masa nebo nemocí. A co dělat dál, jestli nabízet zpět zeleninu anebo stále mixovanou s masem? Děkuji za rady. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
8.9.19 09:08

@Terka2912 Pani doktorka mi řikala že přilis mnoho mrkve škodí, pry neco s ledvinama nebo tak :nevim: Mě maly syn od 6 mesicu jedl jen teleci se zeleninou, a teprve nedavno tak mesic zpatky se naučil pomalu jíst i neco jineho (a to je mu 9 mesicu) chce to čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
9.9.19 06:05

@Terka2912 dulezite je miminko nenutit, nebo se mu toto zprotivi.
Davala bych to, co mu chutna a postupne. a pomalu zkousela dalsi a dalsi znovu nabizet. Chce to cas. Moje mala jedla normalne 2 mesice a a pak v 8m zasek, byla nemocna a uz nejedla nic :nevim: pak se zase normalne rozjedla.
Prvni dcera vodu a apol nechtěla vubec, az vlastne kdyz zacalo teplo, takze okolo 11.mesice, do te doby byla vzdy po jidle nakojena, aby se napila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí