Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
U nas 7m a:
5:30-6:30 - 1. kojeni
8:45 - 2. kojeni
11:30 - masozelenina + voda (chutna moc)
13:30 - 3. kojeni
16:30 - 4. kojeni
18:30 - 19 - kase + voda
20 - 5.kojeni pred spanim
23:00 - 6. kojeni
2:00-3:00 7.kojeni (ted rostou ovsem zuby, tak nektere noci kojim i casteji)
Mame to dost nalajnovane, aby to vychazelo s rozmistovanim starsich deti do skolky, krouzku a jejich uspavanim. Starsim detem jsem celkem davala, kdy chtely, okolo 7m mely take 2 jidla denne a 6-7 kojeni. Za me naprosty standard.
Já v 7 měsících kojila ráno po probuzení, odpoledne na svačinu a večer před spaním a cca jednou v noci. Dopo ovoce nebo jogurt, oběd masozelenina a k večeři kase.
Ja se teda divim, ze mate uz takovyhle zajety rezim. Ja mam 8 mesicni dceru a kojim porad - vubec netusim, kolikrat denne. A rozhodne bych nedokazala vypsat, v kolik co má, protoze je to kazdy den jine. Ovoce dam nekdy dopo, nekdy odpo - jak je chut a cas. Nekdy vubec. Masozeleninu se tedy snazim davat kazdy den. Ale abych resila presne casy, tak to ani omylem. Stejne se nekdy vzbudi v 5, nekdy v 7, takze se to tezko planuje. Vseho sni malo (par lzicek), 130g - o tom by se mi mohlo leda tak zdat. Takze ja bych to, co popisujes, castym kojenim teda nenazvala…
A v roce bych teda kojeni nejak nasilim neukoncovala, myslim, ze to pro to dite neni dobre na psychiku ani nutricne, ale to je samozrejme kazdeho vec ![]()
@Airika To vis, treti dite, v 8 musime byt ve skolce, 12:30 vyzvedavam, dvakrat tydne odpoledne krouzky… 19:30 -20 ukladam starsi deti… Taky to nekdy nevyjde, ale to pak ditko rve hlady ci unavou. Uz se tesim, az budu moct strcit do ruky krupku. Nastesti se to blizi. Prvni chytlo jakys takys rezim az okolo roka.
Podle mě kojíš dost často ale asi bych to neřešila. Každé dítě je jiné a každé má jiné potřeby.
@Taurielka Ja pekne pockam do 8m, aby nahodou nemelo neco driv nez sourozenci
.
Důležitý je, jestli prospívá. Jestli ano tak si to dal dělejte po svém.
@Korculalala mě taky přijde že to je často. Ale jak to tedy poupravit? Co dát místo toho? Kojit ještě nějaký čas vydržím, ale jak jsem psala dýl jak do roka určitě nechci.