Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky, potrebovala bych od vas nutne poradit a pomoci.
Moje kojeni je od zacatku velky boj, trpela jsem zanety a potom to byla sama zatvrdlina. Delala jsem vse mozne, odsavala navic pul litru mleka denne a stejne se stav nezlepsoval. Pak jsem narazila na tabletky Feminella hereditum a jako by to byl zazrak-neodsavam a kojim krasne bez zatvrdlin (male nyni bude 9tydnu). Bohuzel tyto tabletky se nikde po cr nedaji sehnat (je veliky vypadak). Nemate je nekdo doma a uz je nepotrebujete? Rada bych odkoupila…popr neznate alternativu? Ucinna latka je tam lactobacil Lc40, ktery je pry obsazen v materskem mlece…uz mi napadlo i takova blbost, ze pokud bych pila vlastni materske mleko, dostanu ten lactobacil do tela a bude ucinkovat?
Moc dekuji vsem za rady. tabletky mi dojdou za pet dnu a mam nahnano co bude dal ![]()
Tabletky neznám, ale pokud si se již krásně rozkojila, tak je možná ani nepotřebuješ. ![]()
@Vlaďka 83 take v to doufam, ze to tak bude.. jen bohuzel v jednom prsu jeste citim, ze mlekovod neni idealni a bradavka je znicena (pokousela jsem se vydloubnout bilou tecku a neslo to).., snad to bez tech kapsli dam, mi to dost psychicky sebralo, kdyz tak krasne zabraly a najednou nejsou. ![]()
@Aniga
Ta bílá tečka je mazivová žlázka, která je při kojení větší, aby zvládla promazávat namáhanou bradavku. Tu nech na pokoji
. Zkus na léčbu kalciovou mast nebo dětský olejíček - netřeba je před kojením smývat. A neznám matku, která by při prvním dítěti neměla problémy s množstvím mléka a popraskanými bradavkami. Zkus před kojením jemně promasírovat prsa - hl. tam kde cítíš zatvrdlinu. A neboj, určitě to půjde. ![]()
Ahoj, stejně jako u prvního dítěte začínám mít problémy s vracejícím se zánětem prsu. U prvního kojení mi na to pomáhala Feminella hereditum, kterou teď, jak jsem zjistila, už nejde sehnat. Nemáte prosím tip na alternativu? Pít své mléko nemůžu, mám intoleranci laktózy. Klasická probiotika beru dlouhodobě. Někde jsem četla o přípravku Penoxal, je na úplně jiné bázi než Feminella a celkem dost drahý. Nemáte zkušenosti s Penoxal na podobný problém při kojení? Nebo něco jiného? Děkuji.