7letý syn se už víckrát pokadil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
20.12.19 22:17
@Anonymní píše:
Pokud to dělá opravdu schválně, řešila bych to stejně jako holky nademnou. Nejdřív by dostal na zadek a hned na to by si šel sám prádlo v ruce přeprat v ruce. U nás se to občas stalo 3,5 letému, ale ten míval zácpu (léčil se s tím, bral měsíc projímadlo) a potom se ještě dlouho bál jít na záchod a měl částo nehody. To jsme samozřejmě neřešili. On sám byl z toho vždycky nešťastný a obrečel to. Potom se to samo upravilo. O rok stáří syn se občas z trucu (když jsem mu odmítla asistovat na záchodě) pocural. Byly mu tou dobou 4 roky. Když to udělal, musel se sám svléknout, dát oblečení do pračky, ve vaně se umýt mýdlem a potom se zase obléknout. Nebo schválně pucural celý záchod, kdy si musel vzít papír a celé to utřít. A před tím ještě dostal na zadek. Zkusil to párkrát a rychle ho to přestalo bavit :lol: Na tvém místě, udělat to tak velké dítě ještě jednou, bych ho vzala k dětské, ať mu vezme vzorek stolice. (Malému to dětská dělala tak, že mu do zadku strčila tyčinku). A pokud by ho ani tohle neodradilo, holt by si pral své prádlo v ruce sám :nevim: Pokud by odmítl musel by být zavřený v koupeně tak dlouho, dokud by to neudělal.

Vyhrožování lékařem je velká chyba.
Vzorek stolice se nebere „za trest“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
21.12.19 07:38

Celkem chápu manžela, že je na tebe naštvaný, jakýkoli trest by byl lepší než to, co předvádíš ty.
Vyprání by u nás bylo samozřejmostí(v ruce), následovalo by obrovské pokárání a zabavení nejoblíbenějších hraček.
Pokud by toto nezabralo, tak i fyzický trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
21.12.19 20:05
@Anonymní píše:
Ahoj holk,
Pišu hodně divny příspěvek..
Ale muj syn se už asi po páté pokadil do slipu..
A když jsme se ho z manzelem zeptali, proč si nedošel na záchod, tak na tom nám odpověděl, že se mu nechtelo jít do koupelny, že je pro něho bylo rychlejší udělat do kalhot..

Dneska se pokadil zase..Manžel zařval, že teď už dostane za to přes holou zadnici…
Já manžela zastavila, a řekla jsem mu, že bitím to nevyřeší..
Manžel se naštval a nemluví se mnou..
Ve škole se samozřejmě nepokakava..

Byla bych ráda za váš názor a radu..

Zeptala bych se detske psycholozky. Nemate dalsi miminko? :think: Casto to byva prave kvuli tem mrnavym sourozencum. Kdyz se nam narodil druhy syn, varovala nas pred tim nase lekarka, pry pak starsi soutozenci se casto zacinaji pocuravat (pry klidne i ve 13 letech). A ze na to se musi pomalu a trpelive, jinak jsou tim deti hodne traumatizovane.
Vlastne to pokakavni muze byt jakymkoliv stresem, i kdyz vam rekne, ze se mu “ jen nechtelo”. V 7 letech bezne zdrave dite chape, ze kakat do slipu je nemyslitelne. Takze tam bude nejaky hacek.
A tvuj manzel at se zklidni, muze tim zadelat synovi na vazne psychicke problemy i v dospelosti. Detska psychika je v tomto nepredvidatelna. Pochybuji, ze by se mu pak libilo, kdyby se syn psychicky “nemohl” vykadit ani na zachode a zarazel stolici. Ver, ze toto je vetsi potiz pro obe strany.

Příspěvek upraven 21.12.19 v 20:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
21.12.19 20:10
@Sany80s píše:
Celkem chápu manžela, že je na tebe naštvaný, jakýkoli trest by byl lepší než to, co předvádíš ty.
Vyprání by u nás bylo samozřejmostí(v ruce), následovalo by obrovské pokárání a zabavení nejoblíbenějších hraček.
Pokud by toto nezabralo, tak i fyzický trest.

Zabaveni oblibenych hracek a fyzicky trest… Boze… Tak to se mi snad jen zda… :zed: A co takhle zjistit, zda kluk nema nejaky psychicky problem? Myslite, ze z nicehonic se neco takoveho stane? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
23.12.19 12:39

To je hodně divné. Něco se mu děje v hlavě a přijde mi šílené, že by ho za to ostatní mydlili… Zaprvé bych zkusila s ním v klidu promluvit, zda třeba není šikanovaný ve škole. Určitě bych ho nechala si to po sobě vyprat, ale prostě dat mu najevo, že jsem tu pro něj. Opravdu může mít i nějaký problém a stydí se to říct?! Ale já s vámi nežiji, kdyby to dělal opravdu jen naschvál, pak je to na nějaký trest, ale asi pro všechny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
10.1.20 11:26

To jako, pokud by vám tohle opakovaně dělalo školní dítě a řeklo by vám, že to dělá schválně, protože se mu nechce dojít až k záchodu, tak byste ho s láskou vysvlekly, umyly ho a vyprahlý mu to, aby chudáček nemusel sám a neutrpěl újmu??? :roll:
Pak nemají být chlapi ještě ve 30 mamanci, kteří se o sebe nejsou schopni postarat a chodí si k mamince i pro kapesné. Viz diskuse o vztazích.
Trenky by si vypral sám a ručně, pak by následovala rozmluva a pokud by to dělal fakt schválně, protože je linek, tak bych nechala chlapa, ať koná.
Nedivím se, že je na zakladatelku naštvanej. Já bych taky byla. Co z něj takhle vychová???

• Citovat
  • Upravit
3409
11.1.20 21:22

Nevěřím že se mu nechce dojít na záchod, tak bude jiný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.20 21:35
@káťa píše:
To jako, pokud by vám tohle opakovaně dělalo školní dítě a řeklo by vám, že to dělá schválně, protože se mu nechce dojít až k záchodu, tak byste ho s láskou vysvlekly, umyly ho a vyprahlý mu to, aby chudáček nemusel sám a neutrpěl újmu??? :roll:
Pak nemají být chlapi ještě ve 30 mamanci, kteří se o sebe nejsou schopni postarat a chodí si k mamince i pro kapesné. Viz diskuse o vztazích.
Trenky by si vypral sám a ručně, pak by následovala rozmluva a pokud by to dělal fakt schválně, protože je linek, tak bych nechala chlapa, ať koná.
Nedivím se, že je na zakladatelku naštvanej. Já bych taky byla. Co z něj takhle vychová???

Dneska to udělal zase..
A rekl, že se se mu nechtrlo vstavat, protože si v tu chvíli hrál se psem..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.20 21:47
@Monchichik píše:
Jo, to bych mu řekla, že může…ale bude smrdět jen ve svém pokoji…a řeknu jeho kamarádům, co je za prase…a slipy si bude nakupovat nové za svoje kapesné…

Přesně to jsme mu dneska řekla, řekla jsem mu, ať si ručně ty slipy vybere nebo ať zustene smrdět ve svém pokoji..
Neposlechl..Byl v obýváku a dělal si vše podle sebe..

Už jsem z toho na nervy.. Vím, že to dělá naschvál..Když není línej, dojde si na WC..

• Citovat
  • Upravit
káťa
12.1.20 13:11

A proč nenecháš chlapa, aby ho zlískal? Já bych to tedy udělala i sama už dávno a bylo by po problému.
S tím, jak se chová (že si to odmítá vyprat, že si dělá co chce atd.) od něj za chvilku dostaneš přes hubu…počkej, až bude větší a bude na tebe fyzicky stačit.

• Citovat
  • Upravit
14723
12.1.20 14:27
@Anonymní píše:
Dneska to udělal zase..
A rekl, že se se mu nechtrlo vstavat, protože si v tu chvíli hrál se psem..
+

Ze špatného zlozvyku by se mohl stát zvyk. U mně by neměl šanci na opakování a pak mi v klidu říct, co všechno se mu nechtělo a ještě si to nosit v kalhotech po obýváku. Reakci svého manžela si raději ani nepředstavuji, stačí mi představit si tu svoji.
Jsi slabá žena, mohla bys mu pod pudel nastavit hlavu, aby se ti vykálel rovnou na ni v pravém slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
15.1.20 10:17

Tak to ma opravdu problem na detskeho psychologa, ne na zliskani. A kdo mi bude povidat, ze psycholog a chozeni po spickach kolem ditete je jen dnesni moda a ze “nase rodice… blb bla bla”, ten zapomina jak moc se zmenil svet od dob naseho detstvi a kolik stresu dnesni dite zaziva uz od narozeni oproti nam v jejich letech :P Sory, ale mlatit dite kvuli tomuto problemu je stejny pristup jako “autista je jen nevychovany spratek, staci narezat a…” :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
15.1.20 10:52
@Sharmel píše:
Tak to ma opravdu problem na detskeho psychologa, ne na zliskani. A kdo mi bude povidat, ze psycholog a chozeni po spickach kolem ditete je jen dnesni moda a ze “nase rodice… blb bla bla”, ten zapomina jak moc se zmenil svet od dob naseho detstvi a kolik stresu dnesni dite zaziva uz od narozeni oproti nam v jejich letech :P Sory, ale mlatit dite kvuli tomuto problemu je stejny pristup jako “autista je jen nevychovany spratek, staci narezat a…” :zed:

Já zastavam opačný názor. Rozhodně si nemyslím, že na dnešní děti jsou kladeny vyšší nároky, než na děti v minulosti, právě naopak. Dneska děti na rozdíl od minulosti vyrůstají v míru, v období kultu dítěte, v totálním blahobytu a dostatku všeho.
A zastavam názor, že třeba konkrétne tento problém, kdy se školní dítě po.sere opakovaně s tím, že se mu nechtělo dojít až k WC ( a opět jenom doma, nikde jinde to nedělá a na WC normálně chodí) a matce se vysměje, by mělo dostat na zadek a oblečení si samo ručně vyprat a já se vsadim, že problém by se již neopakoval.

• Citovat
  • Upravit
1165
15.1.20 11:20

Nj, ale když matka není schopna ani toho, aby ho chytla za ruku a zavřela v jeho pokoji, pak je to těžký… Manžel musí mít svatou trpělivost, měla bys mu nechat při výchově volnou ruku.
Na Slovácku máme přísloví - ohybaj ma, mamko, dokad jsem já Janko. Až já budem Jano, neohneš ma, mamo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31439
15.1.20 11:26

Ja si nejak neumim predstavit, ze dite toto fakt udela schvalne z lenosti. Na to se muze klidne v tomto veku vymlouvat, protoze se za nastalou situaci stydi. :think: Tak se sebe radsi dela „tvrdaka“. Vyprat ho to po sobe bych samozrejme nechala, ale jinak bych asi zacala i opatrne patrat, zda se neco nedeje treba ve skole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí