7letý syn se už víckrát pokadil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
525
15.1.20 14:12
@káťa píše:
Já zastavam opačný názor. Rozhodně si nemyslím, že na dnešní děti jsou kladeny vyšší nároky, než na děti v minulosti, právě naopak. Dneska děti na rozdíl od minulosti vyrůstají v míru, v období kultu dítěte, v totálním blahobytu a dostatku všeho.
A zastavam názor, že třeba konkrétne tento problém, kdy se školní dítě po.sere opakovaně s tím, že se mu nechtělo dojít až k WC ( a opět jenom doma, nikde jinde to nedělá a na WC normálně chodí) a matce se vysměje, by mělo dostat na zadek a oblečení si samo ručně vyprat a já se vsadim, že problém by se již neopakoval.

My jsme take vyrustali v miru, nase rodice take (ja teda mam rodice generace padesata-sedesata leta), a my i v relativnim blahobytu, toto bych tam netahala. Ale my jsme nebyli stresovani vykonem, a prave temi neskutecnymi moznostmi, je to stres videt vsechno a drzet se na uzde, ze to nemuzes mit (ano, pro deti je to stres) nebo zase byt zavalen vsim, co chce. Mluvim o extremech, ale ty viditelne moznosti tu jsou pro vsechny. Za nas to nebylo. Svet pocitacovych her, kde hraci zivoty ubyvaji a za hodinu zase naskoci plny pocet, muze beztrestne strilet, nicit. Denne krvave serialy plne zvrhlosti a nasili v televizi v dopolednich hodinach, to vsechno deformuje psychiku… Ale bavime se o tom, ze zadny psychicky normalni kluk v tomto veku (navic po serezani od taty) se z lenosti a opakovane pokakavat nebude. Opravdu NE. A ze se smeje… Muj destilety syn se mi take kolikrat smeje, kdyz mu nadavam za neco a cukaji se mu koutky do usmevu, kdyz na nej zvysuji hlas, take me to vzdy jeste vic popudilo, ale az nedavno mi doslo, ze to neni ze bych mu byla pro smich, jen nevi jak ma v tu chvili reagovat a mlati s nim emoce. Vsechno chape a lituje toho, co provedl, protoze az to cele odezni, je schopen rict, ze ho to mrzi. Neni to smich stylu “muzes mi polibit…, mati”. Kdyz na dite rvete a chcete po nem odpoved proc neco udelal, nic rozumneho z nej nedostanete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
16.1.20 07:37

@Sharmel
No, já mám na stres dnešních dětí prostě jiný názor. Zdaleka na ně nejsou kladeny nároky jako byly kladeny na děti dřív, včetně nás. A jelikož naše děti sportují a nevěnují se hraní PC her, tak nedokážu posoudit, jaký strašný stres může dítěti přivodit, že mu při zabití nové životy přiskočí až za hodinu - to je skutečně důvod k podelavani se do kalhot.
A jestli jsem četla dobře, tak chlap synovi na zadek nedal, má to zakázané od zakladatelky. Syn si to ani po sobě nepere, aby neutrpěl újmu. :?

• Citovat
  • Upravit
7709
16.1.20 12:16

Normálně bych nechala zasáhnout manžela, pokud bych mu nenalupala sama. A pokaždé si to po sobě vyprat. I kdybych nad chlapečkem měla stát.
Jako jednou se to může stát, ale opakovaně a ještě s takovou výmluvou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.20 18:43

Nevlastní syn se asi do 10-11let taky klidně posral do kalhot, stávalo se to vyjmecne, zhruba 2× do roka. Naštěstí ne u nás, bylo to jen z lenosti, že se mu prostě nechtělo jít na záchod. Vždycky nám to vyprávěl jako vtipnou historku :roll: Omlouvám se za anonym, informace o nevlastním dítěti.

• Citovat
  • Upravit
2427
16.1.20 19:08

Zakladatelko, jak jako neposlechl a delal si, co chtěl? Přečti si ten článek o klukovi, kterýmu je teď nějak 20 a furt je doma, rodiče mlátí atd. Ty jsi rodič, tebe ma poslouchat. Ne, že bude dělat, co chce. Když neposlechne, tak popadnout a odtáhnout do jeho pokoje. Klidně 10×. Bude se vzek, brečet. Trauma z toho mít nebude v tolika letech… Očividně vás vůbec nerespektuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
16.1.20 20:20
@Aduš8 píše:
Já se tě zeptám, u jaké to bylo činnosti? Ségry syn tohle zkoušel, když seděl u PC a nechtělo se mu vstávat od hry. No prase…
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3781
16.1.20 20:22
@Anonymní píše:
Pokud to dělá opravdu schválně, řešila bych to stejně jako holky nademnou. Nejdřív by dostal na zadek a hned na to by si šel sám prádlo v ruce přeprat v ruce. U nás se to občas stalo 3,5 letému, ale ten míval zácpu (léčil se s tím, bral měsíc projímadlo) a potom se ještě dlouho bál jít na záchod a měl částo nehody. To jsme samozřejmě neřešili. On sám byl z toho vždycky nešťastný a obrečel to. Potom se to samo upravilo. O rok stáří syn se občas z trucu (když jsem mu odmítla asistovat na záchodě) pocural. Byly mu tou dobou 4 roky. Když to udělal, musel se sám svléknout, dát oblečení do pračky, ve vaně se umýt mýdlem a potom se zase obléknout. Nebo schválně pucural celý záchod, kdy si musel vzít papír a celé to utřít. A před tím ještě dostal na zadek. Zkusil to párkrát a rychle ho to přestalo bavit :lol: Na tvém místě, udělat to tak velké dítě ještě jednou, bych ho vzala k dětské, ať mu vezme vzorek stolice. (Malému to dětská dělala tak, že mu do zadku strčila tyčinku). A pokud by ho ani tohle neodradilo, holt by si pral své prádlo v ruce sám :nevim: Pokud by odmítl musel by být zavřený v koupeně tak dlouho, dokud by to neudělal.

To je taky dobry. Prej z trucu pochcal hajjzl :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.21 22:39
@Anonymní píše:
Ahoj holk,
Pišu hodně divny příspěvek..
Ale muj syn se už asi po páté pokadil do slipu..
A když jsme se ho z manzelem zeptali, proč si nedošel na záchod, tak na tom nám odpověděl, že se mu nechtelo jít do koupelny, že je pro něho bylo rychlejší udělat do kalhot..
Dobrý den, mohu se zeptat jak jste tento problém vyřešili? Bohužel mám stejný problém u syna , většinou prave , když je zasekly u mobilu nebo TV. Ale stalo se to napr. i u psani úkolu. Ve škole nikdy. Ale dávám mu to vyprat. Já už odmítám. Ale nechápu, dojde si třeba na wc na velkou a za hodinu do kalhot.

Dneska se pokadil zase..Manžel zařval :roll: , že teď už dostane za to přes holou zadnici…
Já manžela zastavila, a řekla jsem mu, že bitím to nevyřeší..
Manžel se naštval a nemluví se mnou..
Ve škole se samozřejmě nepokakava..

Byla bych ráda za váš názor a radu..
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí