7měsíční si vynucuje

447
5.9.15 11:42

7měsíční si vynucuje

Ahoj holky,
s přítelem teď řešíme, jak se chovat k 7měsíční když si věci vynucuje řevem. Tlačí to až z paty, je vzteklá a vím, že jí nic není vím jistě že se proste jen vzteka a chce dosahnout toho co chce.

Třeba se dobývá přeš zašupovací dveře do druhé místnosti a kdyz ji to nejde tak uz si vynucuje řevem. Dáme ji do ohrádky, kde zrovna nemá náladu být (umí tam byt i v klidu) a hned se vzteká. Atd…

Chtěla bych vědět vaše názory, jak by ste se k tomu postavily vy. Nechat vybrečet nebo co jiného?

Díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
5.9.15 11:45

Predne zadne zavirani do ohradek a plne venovani diteti, mluvit, mluvit a mluvit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
5.9.15 11:48

@Moucharda Do ohrádky dávám jen kdyz du na záchod a v podobnych rychlych pripadem. Má i náladu si tam hrát a jindy tak rve jak najatá tak jen pro upresnení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
5.9.15 11:49

@Ga Briela Tvoje dítě se chová normálně, objevuje svět a když se jí něco nelíbí neumí to dát jinak najevo než křikem. Nedělá to schválně, je malinká. Vybrečet bych nenechala, snažila bych se odvést pozornost a zabavit něčím jiným. Do ohrátky bych ji dávala minimálně ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
5.9.15 11:51

Já když potřebovala vařit nebo cokoliv byl v postýlce a postýlku jsem si přetáhla do kuchyně, dostal hrneček a vařil taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
5.9.15 11:56

@Ga Briela zvykej si, dítě má taky svoje potřeby a jak ti má říct, co se mu nelíbí, když nemluví? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
5.9.15 11:59

@Aamanda asi si me spatne pochopila. Její potřeby naprosto plně toleruju. Tuhle diskuzi jsem zalozila abych zjistila, jak se mám k jeji potřebě pláče zachovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
5.9.15 12:00

@ka2ka To je dobrý nápad, a jak se mám postavit k situaci například ze jsem s ni v obyvaku a ona buší do zašupovacích dveří a vzteká se ze nemuze odejit do kuchyne? Je nekolik moznosti jak se k tomu postavit, bud ji svolit, otevrit dvere a nechat ji projít nebo mnoho dalších…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 12:04
@Moucharda píše:
Predne zadne zavirani do ohradek a plne venovani diteti, mluvit, mluvit a mluvit…

tak ono clovek musi obcas tomu diteti udelat treba obed, zajit si na zachod nebo ma jeste jedno dite…

@Ga Briela
ono proste s tebou komunikuje - dava na jevo, ze neco chce. nektere deti to delaji tak nejak normalne, nektere vzteky zrudnou a jsou schopne rvat hodinu, pricemz uz netusi proc vlastne :lol:
ona se teprve bude cuit chapat, ze nejde vsechno, co si zamane (pri trose stesti to pochopi tak do 3 let ;) ), ty si zas musis najit svou cestu, jak reagovat - nejlip v klidu, vysvetlovat (i kdyz netusi, co ji rikas, jde o ton), a do umoru opakovat. pevne nervy ta prava sranda prave zacina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
5.9.15 12:05
@Ga Briela píše:
@ka2ka To je dobrý nápad, a jak se mám postavit k situaci například ze jsem s ni v obyvaku a ona buší do zašupovacích dveří a vzteká se ze nemuze odejit do kuchyne? Je nekolik moznosti jak se k tomu postavit, bud ji svolit, otevrit dvere a nechat ji projít nebo mnoho dalších…

Máš dvě možnosti, pustit ji do té kuchyně, nebo se snažit vymyslet jinou zajímavější zábavu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
5.9.15 12:06

U nás má teda dítě volnost, v obýváku na chodbě a v kuchyni (není tam nic nebezepečného), tak chodí kam potřebuje a takové situace jsou minimálně. To vztekání se stává když zavřu koupelnu, ale za chvíli pochopí, že ho tam prostě nepustím a de si po svém, protože má fakt hodně prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.9.15 12:06
@Ga Briela píše:

nevyhovovat. pokud se doplazi ke dverim a tusis, ze bude chtit dal, tak si rychle rozmysli, jestli to chces taky. pokud ano, pust ji dal driv nez zacne rvat. pokud to nechces, tak ji nepoustej i kdyby rvala jak tur.
jakmile si jednou v hlavicce spoji, ze rev je cesta k dosazeni sveho, tak jste na spatne ceste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
5.9.15 12:10

@Ali-Ali Jasně, díky za odpověd. :kytka: Já právě bych se ráda vyhla tomu aby se naučila že když zařve, že všechno dostane. Nevím jak rozeznat tu hranici kdy jeste na ni mluvit a odvest pozornost a kdy uz je to rozmazlování po jejím.

Třeba kdyz ji dám na chvíli do ohrádky a ona okamžitě začne řvat že tam byt nechce mám ji hned vyndat nebo ji nechat řvat a mluvit a mluvit a mluvit idkyz to nezabíra… a ktomu treba když jeste honem musím vařit nebo letet na zachod… Nerada bych v její vychove neco zanedbala vim ze se ted hodne formuje, nechci v ni neco zablokovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
5.9.15 12:13

@Ali-Ali No práve presne tohle mám na mysli. Jenže kde je ta hranice kdy ji jeste teda nechat řvat at si nespoji řev s cestou a kdy uz ji to moze nejak narusit zlomit nebo jakkoliv jinak poznamenat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
5.9.15 12:24

@Ga Briela neřešila bych to nijak ono není co. Je jí 7 měsíců, je to mimino. Mám tři děti, všechny chovaný když chtěli a ani jeden není rozmazlenej, chce to řídit se citem a srdcem. Jsou věci který dodržuju a věci který jsou nepodstatný ty neřeším. Ohrádku jsem neměla nikdy, všechny tři děti přežili. Když jsem jó potřebovala třeba hned teď vytřít politou podlahu tak jsem je šoupla do lehátka nebo postýlky, do ruk jim vrazila něco nového a těch 5 minut vydrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí