Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@brko píše:
Na mě jo, máme to tři patra dolů a na chodbě zimu. Malé dám punčosky, dam ji do manducy a tradaaa. Pokud postačka nemá čas čekat, dá mi oznámení do schránky.
Já tedy nevím, ale jak u rodičů, tak u babičky pošťačka chodí ke dveřím bytu a považuju to za samozřejmost.
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy nevím, ale jak u rodičů, tak u babičky pošťačka chodí ke dveřím bytu a považuju to za samozřejmost.
U nás ne, mne osobně to vůbec nevadí.
Kdyz se nechci starat, neporizuju si dite.
Treba ji rostou zoubky a potrebuje mamky naruc..
Tohle nepochopim.
Takže děvčata zrovna mám z vás všech dost. Přetvořily jste mé téma které jsem založila na téma ohrádka, jen opravdu pár z vás mi dokázalo poradil a tady slečna @tria.002 tomu nasadila korunu. Neuvěřitelné…ale díky těm co pochopily na co se ptám hezky den ![]()
@Ga Briela píše:
Takže děvčata zrovna mám z vás všech dost. Přetvořily jste mé téma které jsem založila na téma ohrádka, jen opravdu pár z vás mi dokázalo poradil a tady slečna @tria.002 tomu nasadila korunu. Neuvěřitelné…ale díky těm co pochopily na co se ptám hezky den
jo, ted jsem to decetla a pobavilo ![]()
matky, co nikdy nepotrebuji od ditete odbehnout fakt obdivuju. muj manzel chodi domu o pul osme a do te doby musim nejak existovat, krmit dve deti, prebalovat dve deti, prevlikat je, varit jim, zajit si na zachod atd. jo a mi postacka k domu nechodi, zustane v aute pred plotem, oblikat kvuli tomu dve deti fakt nebudu.
chapu, ze neci dite je proste v klidu, moje lezou na nabytek, vyhazuji hlinu z kvetinacu, olupujou spinu z bot, stavi se na gauci na hlavu, tahaji za snury, zarazky na dvere se naucili oddelat za dva dny, mame otevreny prostor predsin-obyvak-kuchyn a fakt nejsem superman. a napriklad manipulovat v kuchyni s varici vodou mi prijde bezpecnejsi, kdyz vim, ze se mi najednou nejake dite nepovesi na nohu. nebo nejlip obe a jeste se u toho servou…
mimochodem porad mi nikdy nevysvetlil v cem spociva ta skodlivost 15min pobyt v ohradce, kde si ditko pohraje?
@Ga Briela zrušila bych ohrádku, taky by se mi v ní nelíbilo.
Za těmi zasupovacimi dveřmi někdo je? Nebo je tam něco k čemu nesmí? Pokid ne, tak bych ji nedrazdila a nechala je otevřené
chce prozkoumavat okolí, ne být jako malé miminko na jednom jediném místě. Tak jí zo doprej ![]()
@Ali-Ali píše:
mimochodem porad mi nikdy nevysvetlil v cem spociva ta skodlivost 15min pobyt v ohradce, kde si ditko pohraje?
V ničem, pokud si v ní dítko hraje, ale zakladatelka řeší, že ji v ní dítko ječí…
@j.a.n.i1 ne! zakladatelka neřeší že jí v ní dítko brečí! Zakladatelka řeší svuj postoj k dětským rozmarům. Ohrádka byl pouze jeden z příkladů na kterém se chce napást snad každá co přispěla do mé diskuze ![]()
no já se třeba napást nechci. Já měla lehátko ty máš ohrádku, to je snad jedno ne? Mě zaráží to že řešíš rozmar, bože vždyť je to mimino. Nic jinýho než řvát neumí. Takže když nechceš aby řvala tak ji ty dveře otevři, nebo ji zabav jinak. Až bude umět mluvit tak ti řekne co ji vadí, štve teď se umí jen vztekat, řvát a smát se.
Psala jsi.
Chtěla bych vědět vaše názory, jak by ste se k tomu postavily vy. Nechat vybrečet nebo co jiného? a odpovědi jsi dostala.
To že se ty dvě, tady začaly pomalu hroutit a kopat sebe nemá nic společného s tebou.
@Ga Briela necetla jsem diskuzi. No, nejak v to to veku musi dat najevo, ze se ji neco nelibi a umi jen rvat
pokud Ti to nevadi, tak ty dvere otevri a pikud chces, at je s Tebou v mistnosti, tak ji zabav jinak
musis odlakat pozornost od tech dveri. proti ohradce na chvilku nic nemam, uvarit se musi, pokud by mi v ni ale rvala, tak ji dam do autosedacky nebo lehatka a vezmu do kuchyne, jestli mas vetsi kuchyn, zabavila bych ji necim v kuchyni, treba hrncem, vareckou nebo jinak.
@Ga Briela píše:
@j.a.n.i1 ne! zakladatelka neřeší že jí v ní dítko brečí! Zakladatelka řeší svuj postoj k dětským rozmarům.Ohrádka byl pouze jeden z příkladů na kterém se chce napást snad každá co přispěla do mé diskuze
Pro sedmiměsíční je „rozmar“ zcela neznámý pojem. Rozmary přichází o dost později. Máš doma mimino, které v podstatě nemá daleko do nějakého zvířátka. Neříkám, že ho máš nechat růst jak dříví v lese. Ale na nějaké „sofistikované“ vychovávání je ještě dost brzy.
@Svistice no právě to je to co řeším. Takže to asi podle odpovědí začnu brát tak, že na výchovu je ještě brzo a nenechat brečet a odlákat pozornost… Já jen nechci aby (jak tady někdo šikovně napsal) ten brek si spojila s cestou..ze zabreci a už ví že tudy povede cesta toho se právě bojím.
@Ga Briela No, ono je otázkou, zda je to vždy špatně
protože pro dítě je to jediná forma komunikace a tedy v mnoha případech je žádoucí, aby vědělo, že když bude mít problém, ozve se a bude mu vyhověno.
A nemusíte se cítit dotčené, ze vám někdo „sahnul“ na ohradku.