Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pifinka píše:
Tak to jo, to je fakt lepší nechat dítě fláknout hlavou o schody, než ho nechat počkat doma v teple v ohrádce, kde se mu nemůže nic stát… Jdu radši s holkou ven, protože to jsou teda zase názory, že mi to hlava nebere.![]()
![]()
No tak většina matek má reflex že dítě chrání i při omdlívání. Jinak ano dítě budu tahat sebou, než aby zůstalo třeba 10 hodin samo v bezpečí postýlky.
@Blackova.K píše:
No tak většina matek má reflex že dítě chrání i při omdlívání. Jinak ano dítě budu tahat sebou, než aby zůstalo třeba 10 hodin samo v bezpečí postýlky.
Tak to už se fakt musim smát. Reflexy při omdlívání jsou fakt silná káva… Vy jistě ještě stihnete dát při tom omdlívání dítěti napít, sváču a poučíte ho, aby nechodilo daleko než se proberete. OMG!!
@Lucie66 píše:
@Blackova.Kto nema cenu at kazdy dela jak umi
když nemám odpověď tak mlátím hlavou
jo a před tím ještě někoho napadnu, jak dospělé ![]()
@Blackova.K hlavne ze ty si super kvalitka…To nema cenu jak jsem rekla at kazdy dela co chce a jak chce zdar
@Ali-Ali píše:
a kam dal plazici se nebo lezouci dite, kdyz ho musis nechat 15min samotne?ja davala do ohradky tak 2× denne na tech 10-15min. byly tam hracky, ktere jinde nemela a tech 15min tam v klidu zmakla. narozdil treba od lehatka, kde silela, protoze nechtela byt pripasana.
ja chapu, ze nekdo ma dite, ktere si v kuchyni 20 min hraje s kastrolama a je v klidu, kdyz mama neco dela. ani jedno moje takove neni a v okamziku nekam mizi, lezou, splhaji. v dobe kdy sotva udelali prvni krok byli schopni vylezt na jidelni stul a tam se postavit. coz uznavam, ze neni pripad v 7m, ale jsou i jine nastrahy
Nechala jsem lezoucí dítě hrát si prostě v jiné místnosti, zatím jsem vařila v kuchyni. Když chtěl, dolezl si do té kuchyně za mnou. Byt jsem měla zabezpečený tak, aby nikde nic nesnědl, nestrhl, neskřípnul se. Pokud bych musela na 15 minut z bytu, šel by se mnou.
@Pifinka píše:
Tak to už se fakt musim smát. Reflexy při omdlívání jsou fakt silná káva… Vy jistě ještě stihnete dát při tom omdlívání dítěti napít, sváču a poučíte ho, aby nechodilo daleko než se proberete. OMG!!
to je jak rozhovor s puberťákem, ode zdi ke zdi
Prostě já mám pravdu, já jsem nejlepší a všichni co mají jiný názor jsou uplně blbý.
Nikdo tady ze sebe nedělá super matky, je to diskuze od slova diskutovat.
@Lucie66 píše:
@Blackova.K hlavne ze ty si super kvalitka…To nema cenu jak jsem rekla at kazdy dela co chce a jak chce zdar
jj to já jsem, neomylná, všechno vím, všechno znám. A takových nás tady jsou mraky.
@Svistice píše:
Nechala jsem lezoucí dítě hrát si prostě v jiné místnosti, zatím jsem vařila v kuchyni. Když chtěl, dolezl si do té kuchyně za mnou. Byt jsem měla zabezpečený tak, aby nikde nic nesnědl, nestrhl, neskřípnul se. Pokud bych musela na 15 minut z bytu, šel by se mnou.
Tak nějak, většinou sakra rychle dolezlo. To samé když jsem šla s prádlem, na záchod, otevřít pošťačce… nechat takhle malé dítko 15 minut samotný bych se bála, ani od spícího jsem mimo dosah chůvičky nechodila.
@Pifinka píše:
Tak to jo, to je fakt lepší nechat dítě fláknout hlavou o schody, než ho nechat počkat doma v teple v ohrádce, kde se mu nemůže nic stát… Jdu radši s holkou ven, protože to jsou teda zase názory, že mi to hlava nebere.![]()
![]()
Zkus příště prezentovat své názory jinak, pak by se ti tu diskutovalo lépe.
@Pifinka píše:
Tak on ani nikdo neříkal, že ohrádka je řešení. Mě se zdá, že jste si dneska vzaly všechny špatný prášky děvčata. Ztráta času tady. Papa
My? My nejsme vytocene jako nekdo ![]()
@Ga Briela Ještě odpověď pro zakladatelku. Pokud nechceš, aby lezla někam, kam nechceš nebo dělala věci, které nechceš, tak prostě v tomhle věku fyzicky dítě zneškodnit (vzít ho a odnést jinam, zabavit ho něčím jiným). Na chvilky typu záchod (moje dítě teda chodilo se mnou, když chtěl, nám to doma neva), vynést koš apod. bych ho nechala někde zabezpečené (postýlka, ohrádka) vysvětlila, že musím pryč a klidně nechala 5 minut rozčilovat. ale bydlím v přízemí, takže já tohle nemusela praktikovat. K pošťačce a do popelnice to mám 5 kroků z bytu.
@Lucie66 píše:
@Blackova.K tak na me postacka neceka nez holku obliknu
Tak to jo, to je fakt lepší nechat dítě fláknout hlavou o schody, než ho nechat počkat doma v teple v ohrádce, kde se mu nemůže nic stát… Jdu radši s holkou ven, protože to jsou teda zase názory, že mi to hlava nebere.