Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JancaS84 píše:
A jak spí přes den?
Jak kdy, vetsinou 2× denne, vzdycky dopoledne pred obedem, protoze jinak si obed neda a breci, takze tak od 10.30 cca do 11.30, odpoledne jak kdy, nekdy chce spat uz ve 2, jindy az kolem 4 a vetsinou spi tak hodinu- hodinu a pul.
Tak jestli spi odpo do 17-17:30 tak to se moc nedivím ze nechce pak spát za 2h. To mě nechce ani můj 5 měsíční. Ale častý buzení v noci je v tomto věku úplně normální. Zkoušela si ji vzít k sobe do postele, to většinou spí děti líp.
Jeste mockrat se to zmeni, budou pribyvat dny kdy to bude lepsi… je to jen docasna zalezitost… ja se poradne nevyspala dva roky… nikdy jsem nevysledovala cim to.. i ted - dve noci i ukladani v uplne harmonii a pak tyden horor.. vse je vzdy stejne..ale ted je to lepsi v tom, ze nehledam uz tu cestu a prijala jsem to jako fakt a rikam si, ze vecne to trvat nebude ![]()
Potrebuju se asi vypovidat… mam 7mesicni dceru, prvni 2 měsíce byl boj, porad plakala, pak jsme zjistili abkm a po mleku se to zlepsilo, spavala vetsinou celou noc. Malou jsem zavinovala, tak mi usnula. Ale asi mesic uz nechci v zavinovacce spat. Davame ji spat vzdycky po koupani kolem 19.30. Vzdycky je uz unavena, protivna, porad si mne ocicka. Ale posledni dobou nechce na noc ani mliko, ani kasi, ani nic jinyho. Jak ji polozim do postylky, tak se porad otaci na brisko, stavi se na 4 apod… ale porad place a chce spinkat, asi ji to nejde a uz nevim jak ji pomoct. Vetsinou pak az se unavi, tak usne, ale je to tak nejdriv za hodinu prevalovani, davani dudliku apod. Navic se ted zacala budit kazdou hodinu v noci, hlad nema, protoze mliko nechce, obcas se napije. Nevim co ji muze trapit. Zoubky zatim zadny nema ani asi nerostou, nic neni videt. Nemate nejake tipy jak ji pomoct spat lip? Jsem uz vyrizena, samotny me trva nez usnu, takze nekdy nespim celou noc. Mala je pak taky protivna a nevyspala. Dekuju za pripadne rady.