Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pavla7 píše:
zkusim to dnes probrat s nasema…ten vlastni pokojik…asi to v necem bude…ikdyz ja si rikala, ze ji do vlastniho dam az pozdeji…myslitr, ze kdyz si s ni jdu odpo lehnout, ze vadi, ze spim s ni? to bych asi taky nemela delat ze?
Taky spím odpo s ní.
Pavli koukám,že řešíš ten samí problém jako v poslední době já.Akorát,že malýmu dám jednou za noc 150ml mlíka a vycucne to. Jinak mu v těch horkách dávám napít.Ale v poslední době si říkám,že to asi moc nebude o žízni ,zubech,snech či něco podbného,ale myslím,že mě chce prostě jen mít u sebe… Jak to tady tak čtu tak nejsme jediný,kteří to kolem 8-méh měsíce řeší. Ty noce jsou fakt hodně vyčerpávájící…
Možná to bude ode mně znít kacířsky, ale zkus to koupání a ukládání do postýlky šoupnout tak o hoďku - dvě. Nám se to osvědčilo. Holky koupeme tak v osm (od sedmého měsíce) a spát chodí tak kolem deváté - desáté. A většinou máme celou noc klid.
@Billi Ty mu dáš láhev s mlíkem do postýlky a on se sám nají a odříhne? ![]()
Billi vyzkousim i toto…dekuji
Avit ja kdyz dam male napit v noci, tak neriha…
Micelinko tak to nejsem sama…jeeee
Lenti posunula bych to o chvili, ale mala nevydrzi…je uz utahana…a myslim, ze kdyz spi do 8 tak super…tyyyjo uspat az treba v 10 a vstavat o 5… a v noci byt u ni…po pravde jaem rada ze v 8 sednu treba k telce a vypnu chvilinku
Pavli tak když toho malá vypije jen 30ml,tak to pochopím,že neříhá,ale dyž Ti toho vypije víc,tak taky neříhá?
A jak dlouho trvá než Natka po koupání usne? Já Tomáška koupu mezi 19-19.30h prtože je taky unavený,pak se nají a v postýlce většinou do 5 min. vytuhne a to je tam sám. Nevím proč mi teď bojkotuje tu noc.
podle me ma Avi hlad Natalka, proto vyzaduje koupani…vykoupu, dam kasu a do hodiny usne…
Jako hlad večer? A vvkolik jí před tou kaší? A jak dlouho už ji na noc dáváš kaši? Mě se na noc moc neosvědčila,po mlíku mi malej vydrží spát dýl.
Tak to jo… A v kolik Ti jí před „večeří“ že má hlad a kvůli tomu ji koupeš tak brzy?
papa kolem pul 4 presnidavku…zkusim to teda nejak protahnout…popr. dam mlicko pred koupajdou a vykoupu pozdeji…
@Avitka píše:
Jako hlad večer? A vvkolik jí před tou kaší? A jak dlouho už ji na noc dáváš kaši? Mě se na noc moc neosvědčila,po mlíku mi malej vydrží spát dýl.
Avitko, u nás to bylo taky tak. Holky teda kaši moc nemusely - tak 2× do týdne maximálně, takže jsem to vzdala. Ale je pravda, že po kaši měly taky hlad. Tak dostávají před spaním mlíko a je klid. Většinou, protože se sice občas v noci budí, ale najdou si v postýlce čaj, napijou se a je klid.
@Avitka ano, sám se nají, lehne na bříško a říhne. Já jsem celou dobu samozřejmě vzhůru a hlídám ho, po dopití vyndám flašku a vrazím dudlík. Když jsem ho vytáhla z postýlky na říhnutí, tak to dopadlo tak, že jsme 2 hodiny nespali, tak už to nechávám na něm.
Pavli zkus to… Já dávám malýmu jíst kolem 16.30h-17h (jak to výjde),tak pak vydrží do těch 19.30h-20h,tak to tak nějak výjde po tom koupání a v postýlce pak rychle usne. I když to stejně nepomůže tmu nočnímu vstávání,ale třeba se ji bude večer líp usínat ![]()
Pokud by pila, tak to podle me zakladatelka neresi, ale pokud si jen cucne, tak to je podle me jen zvyk.
Zakladatelko, me to zacal delat syn u prsa, budil se po 30 minutach a chtel jen prso, ale nepil dlouho, maximalne tak minutu.. Obcas se pri vyndavani z postylky probral tak, ze jsme pak dalsi 2 hodiny nespali. Vyresila jsem to UM do postylky, dam mu lahev do ruky, ale nevyndavam. Ted uz se budi jen 1× za noc.