9 měsíců - co by měl jíst?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
253
13.9.06 17:06

9 měsíců - co by měl jíst?

No to nevím jestli dřív bylo všechno bio. Silně o tom pochybuju. Práškovaný pole, používání antibiotik u chovů a čističek odpadních vod taky zrovna moc nebylo, takže spoustu chemikálií šlo do řek a spodních vod. A to všechno se nám dostávalo do základních potravin. Neříkám že dnes je 100% všechno čisté, ale myslím si a DOUFÁM že stav je dnes aspoň o něco lepší.Ale jsou zas jiné věci to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
13.9.06 17:16

Mám na mysli dobu před padesáti sto lety. Před objevem antibiotik, rozvojem chemie, automobilové dopravy atd. Takže dřív opravdu bylo vše bio. Té chemie je čímdál víc, i alergií. Před 20 lety byly alergie, ale ne tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.9.06 17:50

před padesáti, sto lety sice mohlo být všechno bio, ale myslím, že jídelníček nebyl zrovna nejpestřejší. Pokud beru průměrnou městskou nebo venkovsou rodinu. Je pravda, že těch 30-40 let zpátky, bylo všechno chemicky vyhnaný a donás cpali sunar horem dolem, do dětí taky všechno skoro stejný co jedli sami, u manželovy rodiny se traduje jak mu dali někdy v půl roce nebo tak řízek.
Jinak holky moc děkuju, kromě zeleniny a tu se pokouším propašovat do Vaška každý den, to máme podobně, tak jsem se uklidnila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
13.9.06 20:28

Valkyra - já mu to zatím dávám sama, ulamuji kousky chleba namazaného máslem a strkám do pusiny, on by jinak byl schopný mi to nadrobit a nacpat do pusy celý, je to hodně velký jedlík a hltoun :roll: :D

Termixi a pribiňáčky mu zatím nedávám, dávám přednost Dobré mámě a Activii, namísto piškotů kupuji Nestle nebo Hero sušenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
13.9.06 21:38

lamargita: děkuju, to mě nějak nenapadlo :-)
Já jinak dávám ještě kozí jogurt, ten podle všeho má moc rád, jede mu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
13.9.06 21:43

co jí v 9 měsících

ahoj Valkyro, mám poslední dobou stejný problém,nedaří se mi do synka vpravit žádnou zeleninu,jsem z toho už dost na prášky.byly doby,kdy celkem slušně jedl zeleninku s masem ze skleniček,kupovala jsem Hipp,dokonce jsem s manžou nakoupila i v Rakousku,aby to měl pestřejší,mají tam neskutečný sortiment a vše v kvalitě BIO.potom dost fungovaly Sunárky,ty chutnají i mně.ale teď do něho nedostanu ze zeleniny nic.jsem schválně dnes uvařila i domácí stravu-bramborovou kaši s jeho milovaným hypoalergenním mlíkem a myslela jsem si ,že vyhraju - a prdlačku.byla jsem poplivaná od hlavy k patě.on už když mě vidí,že jdu tu zeleninku ohřívat,tak ječí jako pardál.je to normální???nakonec vždycky rezignuju a udělám mu v poledne mlíko.jediný,co sní stoprocentně v kteroukoli dobu je masozeleninová SUŠENÁ kaše od Sunárku.on má snad na ní závislost.myslím,že to není pravé ořechové každý den,že už by se měl učit jíst normální zeleninku.ale co mám dělat?dáví se a dělá neskutečný obličeje,třepe se,atd.je to boj. jinak jídelníček vypadá takto- ráno 150-180 ml Nutrilon ,dopoledne kousek polystyrén. chleba, normální nechce,někdy ovocná přesnídávka, v poledne 3 lžičky zeleniny s řevem, 180 ml HA Nutrilon nebo masozeleninová sušená kaše od Sunárku,odpoledne selský jogurt nebo ovocná přesnídávka s jogurtem nebo tvarohová s ovocem ve skleničce, večer kaše Humana s jakoukoliv příchutí - tu zbožňuje. odpoledne venku někdy používám dětské sušenky nebo polystyrén. chleba za účelem uklidnění. jinak souhlasím s vašimi názory,co se týče alergií, argumenty,že dřív se jedlo to a to opravdu neobstojí. mě taky krmili krupicí a jsem alergik,obě děti to zdědily po mně. problém je v tom,že my samy už ty alergické děti RODÍME. takže bychom je měly od škodlivých vlivů co nejdýl uchránit. ale každá z nás to zná,já se taky snažím mu dávat to nejlepší, ale když dítko mizerně jí ,tak každá z nás se snaží,aby snědlo aspoň něco a občas přimhouří oko.ale dělat bysme to neměly.a ty z vás,kterým jí dítě vše, tak jim radši dejte něco jinýho než pribiňáky a važte si toho ,že jí. tak hezký papání přeju a omlouvám se za dlouhý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
13.9.06 21:48

No, je sice pravda, ze pred 30 lety uz ta chemie byla, postriky atd., nicmene trvanlivost takoveho pribinaku nebyla dyl nez 2-3 dny. Ted je to treba 14 dni, takze neco „navic“ tam prece byt musi, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.9.06 08:59

Trvanlivost pribiňáků je sice 14 dnů, ale co trvanlivost sklenišek s masozeleninovými příkrmy? Ta je dokonce 2 roky a navíc je nemusíš skladovat ani v leničce 8O . Takže tam taky něco musí být. Já jsem zastáncem domácí stravy - teda vařit, vaři, vařit a skleničky dávat jen občas na cesty a tak. Ale pokud by mi prcek nechtěl nic jiného, než ty skleničky byla bych ráda i za to.

Já byla hrozný jedlík, máma u mě brečela a rezignovala, v podstatě jsem vyrostla na sladkém. Díky Bohu nemám žádné alergie. Alergie jsou podle mě dost dědičnou záležitostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
14.9.06 11:46

Říkám si, že dokuď mu chutná to co uvařím, případně na cestách skleničky, tak to zatím nijak radikálně měnit nebudu. My s manželem máme hodně rádi minutky a zapékané věci s kořením, takže zatím bude strava oddělaná. Jsem sama od narození žijící s AE ( předesílám že jsem nebyla na UM ale byla jsem kojená ), byť se to hodně zlepšilo a už trpím jen občasným exémem jako reakci na nějaké druhy potravin ( čokoláda, instatní věci, umělé materiály v oblečení, některá kosmetika a drogérie). Můj syn zatím na nic reakci neměl a ani nebyl zatím nachlazený - nemocný ( snaží mse ho otužovat) byť bohužel po mých komplikacích u porodu byl a je na UM. Ale nechci to zbytečně dráždit potravinama, který asi nemají přílišný přínos vitamínů a jiných důležitých látek pro vývoj a růst. A zatím nezná a nemá asni potřebu si vynucovat sladkosti kam asi řadím i ty termixi a pribiňáky. Bio-potraviny nekupuji, máme v dosahu Delvitu a tržnici se zeleninou a ovocem, takže vařím z toho. Zeleninu také nakupuji mraženou ( kukuřici, hráček, kapustu …).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
14.9.06 19:00

alfie - to nejste jediný, znám pár maminek a stějně zatížených dětiček

Co zkoušeli: …třeba začít míchat 1/2 skleničky s 1/2 domácím a postupně skleničku odbourat

......pak také HIPP jsou přisolovaný a Hami ovoce obsahuje cukr, zkus i domací trochu dochutit( s trochou soli vařit a nebo místo cukru Glukapur), děti si na toto zvykaj bohužel asi rychle

…a asi pořád zkoušet, ono může odmítat v 6 měs a třeba v 10 měs si už vezme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.9.06 22:44

U nás je to tak: naše babča - pediatr je toho názoru, že Kuba - 10 měsíců, může již v podstatě všechno, takže kaši mu dělám z normálního mléka, samozřejmě ho převařím, o víkendu měl u babči králíka se zelím a knedlíkem :-), ke snídani rohlík s máslem a rajčetem - ta mu moc nejela… udělala mu přesnídávku mrkev - jabka - šťáva z pomeranče a prý citrusy NE. Ona říká, že jsou to blbosti, pokud se nějaká alergie spustit má, tak se spustí stejně, je jedno, co dítěti maminka dává jíst, myslím, tedy na starší batolata, pochopitelně bych 3 měsíčnímu ťulíkovi králíka nedávala :-) Mám tady kolem dvě babičky, které jsou ze ně mimo, protože jejich dcery dětem nechtějí dát nic normálního, furt lítají a shánějí bez lepku a bez cukru a bez kravského mléka....... to je fakt na palici. Vzpomeňte si, co dávaly nám naše maminky a jaké jsme pěkné holky :-)
Jo a nejdůležitější podle mě je, aby mimouš stoloval pěkně s váma, pokud možno i s tatínkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.9.06 22:45

Jo a taky solíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
14.9.06 22:48

Lenko 55, s těma skleničkama, já myslím, že pokud jsou sterilované, tak je to OK, když zavařuješ okurky, taky tam nic chemickýho necpeš, a drží dlooooouho, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
15.9.06 12:05

alfie - oni to s tím rohlíkem ti naši drobečkové ještě moc nechápají, takže nejlepší je ulamovat kousky a dítě krmit a až hold bude větší a bude z toho mít rozum ta kasi teprve dávat jim jídlo do ruk, on ito spíše teď mají jako ež na hraní :lol:

Jinak čtu teď zajímavou knihu: Nejšťastnější batole v okolí od Harvey Karpa a vřele doporučuji. A 3 x ZDAR výchově King Kongů :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
15.9.06 17:04

nat77 No podobného pediatra mám též v rodině. Netvrdili ti náhodou, že mužeš ve čtyřech měsících dát heřmánkový čaj a osladit ho normálním cukrem. :) A chleba s medem v 7m. Já bych té starší generaci moc v tomhle nevěřila. :(
A co se alergií týče. Tak pokud máš geny na Alergii tak se nejspíš opravdu projeví, ale čím později tím lépe. To mi věř. Je hodně smutný pohled na dvou leté dítko dva měsíce zavřené doma a stejně slzící, pčikající a s teplotou. :? Ono sená rýma je hodně nepříjemná i dospělému.
Jen by mě zajímalo co by dělala s mým synovcem, který od narození má AE a alergii na BKM. To by po doporučení jen převařit normální mléko a udělat kaši taky mohl skončit na JIPce. A nejspíš by se uškrábal. :(

Ale nemyslím to špatně proti tobě jen ono je trochu ošemetné tvrdit, že ostatní taky škrkali v seníku sirkama a přece nehořelo. :P

Ovšem o svém dítku rozhodují samozřemě jen jeho rodiče.

Ahoj Iva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky