A co školky, kdy ty se otevřou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
28.4.20 11:52

U nás zatím ticho po pěšině. Ze školky žádné info. Ani zřizovatel (z jeho rozhodnutí je školka zavřená) zatím nic nevydal. Asi čekají na metodické pokyny z ministerstva.
Ve škole prý budou jednat o podobě výuky po 25. květnu tenhle nebo nejpozději příští týden. Tak se nechám překvapit.

Pokud nebudou matky hysterky, tak myslím, že děti půjdou minimálně do školek bez roušek.
I v době nejvyšší korona nákazy jely sokromé školky a jesle. Co mám reference ze dvou, tak sice se o nějaké roučky na začárku snažili, ale pak do u dětí vzdali, neb to stejně neplnilo účel. Žádné epicentrum nákazy evidentně nevzniklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.4.20 12:08

Učitelé jsou hned po zdravotnícich druhá nejpočetnější nakažená skupina (když se to vezme dle profese). Vzhledem k tomu, že školy jsou plošně zavřené a některé školky jedou dál, nejedná se právě o učitelky ze školek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
28.4.20 12:09

U nas taky ticho, je to jen stripek do cele mozaiky nevedeni a bezmoci, jak budou vypadat dalsi mesice, a to v kontextu zamestnani a dve male skolkove deticky. Je to dost narocny a nekdy uz me v hlave z toho sibe :zed: Tise doufam, ze uz ji otevrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.4.20 12:13

@Andymo Ja jim davam cad do konce pristiho tydne. Pak budu za matku prudicku a zacnu se aktivne domahat konkretnich informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.4.20 13:00
@Zidlu píše:
Učitelé jsou hned po zdravotnícich druhá nejpočetnější nakažená skupina (když se to vezme dle profese). Vzhledem k tomu, že školy jsou plošně zavřené a některé školky jedou dál, nejedná se právě o učitelky ze školek?

Jenomže, i u těch zdravotníků je valná většina, která se nenakazila v práci, ale v rodině nebo na začátku někde na horách. I ti učitelé měli prázdniny do té Itálie příp. Rakouska jeli taky. Ve škole to snad nemohl chytnout skoro nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.4.20 13:29

@P4ja To ano, ale ten nárůst u učitelů je právě konec března, spíš začátek dubna. To tedy nebude důsledek jarních prázdnin. To už je pozdě. A vzhledem k uzavření škol, nevím, jestli to nebudou učitelky ze školek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16287
28.4.20 13:42

U nás taky ticho. Jen vím, že se učitelky v MŠ předhánějí v tom, která je rizikovější a očkují zřizovatele, ať otevře raději ostatní školky a ne tu jejich, protože ony přeci do práce nemůžou (s cukrovkou, vysokým tlakem, v důchodovém věku, s astmatem). O prázdninovém provozu nepadlo ještě ani slovo, to mám info od ředitelky, že ani ona vůbec netuší, a jestli prázdninový provoz bude, tak vůbec netuší, pro kolik dětí a jak se ty vyvolené děti budou určovat.
Podle zkušenosti z minulých let zase někde vyvěsí cár fyzického papíru na nástěnku, ke které se dostane 5% rodičů, a ostatní mají smůlu :zed:
A jestli nebude prázdninový provoz vůbec a přitom stopnou OČR, tak fakt nevím, co se školkovými dětmi, pro které tady ani žádné příměstské tábory nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
28.4.20 13:46

@zrcadlo To je hrozne. Si ty učitelky v MS udělají půlroční dovolenou. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
28.4.20 13:50
@Zidlu píše:
@P4ja To ano, ale ten nárůst u učitelů je právě konec března, spíš začátek dubna. To tedy nebude důsledek jarních prázdnin. To už je pozdě. A vzhledem k uzavření škol, nevím, jestli to nebudou učitelky ze školek.

Jak to? U nás třeba byly prázdniny až jako poslední právě v polovině března a školy se uzavřely v tom týdnu. Takže už ani mezi děti nešli. Stejně tak školky. Vždyť je hodně zřizovatelů uzavrelo společně se školami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16287
28.4.20 14:35
@Wani píše:
@zrcadlo To je hrozne. Si ty učitelky v MS udělají půlroční dovolenou. :zed:

Bohužel to tak vypadá. Jako já je lidsky chápu, že komu by se chtělo, když to není nutné. Asi i chápu, že třeba paní učitelka v důchodovém věku zmíní, že pokud bude nízký zájem o školku, tak aby zřizovatel primárně povolal ty mladší učitelky. Ale třeba vůči zdravotním sestřičkám a dalším zdravotníkům mi to přijde dost ostudné, že se zuby nehty brání.
Kamarádce třeba volala ředitelka, a ptala se jí, jestli by od toho 25.5. dala dítě do školky, ona se zeptala, jestli otevřením školky zanikne nárok na OČR, odpověď „To ještě nevíme“, tak ona řekla něco jako „V tom případě já ještě nevím, jestli bych dala dítě do školky. Pokud nárok zanikne, tak budu muset, protože nějaké prostředky potřebuju. Pokud nárok nezanikne, protože budete primárně otevřeni pro ty, kteří to potřebují (do práce musí a zaměstnavatel na ně tlačí) nejvíc, ale vezmete 15 dětí ze 40, tak mohu dítě nechat doma a kapacitu školky nezatěžovat (můj zaměstnavatel to pochopí a je vůči tomu vstřícný).“ A na to jí ta ředitelka řekla „Já ale musím zjistit zájem lidí, tak co tam mám napsat?“ - nedovedla pochopit, že odpověď se bude lišit podle podmínek, o kterých se ale ještě ani neuvažuje, protože nejdřív zjišťují, jestli vůbec uvažovat nad otevřením. Takže když teď ředitelce řekne 90% maminek, že pokud bude OČR, tak do školky dítě dávat nemusejí, tak ta ředitelka předá zřizovateli info, že o školku má zájem 10% dětí, a zřizovatel buď neotevře (a těch 10% matek bude nahraných), nebo otevře, ale jen jednu třídu a stopne se očr, a budou nahrané ty maminky, které předběžně řekly, že dítě dávat do školky nemusejí? Je to jako diskuze „bylo dřív vejce nebo slepice“, ale bez konkrétních podmínek fakt zřizovatel nezjistí vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
28.4.20 14:44

@zrcadlo No ale je to jejich práce, takhle jsou doma za plný plat a bez starostí. Pochybuji že nějak na dálku pracuji s dětmi. Mam dítě ve školce a nikdo mu nic neposílal (což mne teda nevadí). Já dam dítě do školky jak to půjde, sice jsem převážně na home office, ale dlouhodobě takto pracovat je umorne a to mám hodne děti.
Kdyby mi podobné volali, tak jim prostě řeknu, že zajem mám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.4.20 14:47

Myslím, že by bylo spravedlivé, udělt to jak ve škole. Bud půjdou a nebo ne.. A hledět i na to rizikové osoby..
Třeba starší nejde do školy, protože byl jako batole onkolg pacinet, a ted mi otevřou školku… Nějak mě nenapdalo, že školáci budou mít jakoby na výběr a ti malý ne..
Neříkám, být doma, a brát ošetřovné, ale třeba otevřít a třeba nechat potvrdit ten zdraovftní stav, mladší, co je ve školce, tak má kardičku kardiaka.. oba vlastně spadají ro rizikové skupiny..
je jasné, že je nelogické, otevřít a třeba, dítě zdravé a maminka by si řekla, že jen tak nejde, a brát ošetřovné, to bych třeba já neudělala, ale pokud fakt domá máte ne uplně zdravé děti, tak ted fakt nevím co s tím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6857
28.4.20 14:54

Já třeba našeho dám, až začnu chodit do práce. Počítám že tak konec května. Naše se otevírá už v pondělí. Celkově jsem ale moc nepochopila, proč třeba neotevřely nějaké v nouzovém režimu pro pracující rodiče..Já třeba přijdu o OČR, nedá se nic dělat. Každopádně moc nerozumím, že o prázdniny bude stejně zavřeno. Naše třeba nechá celé prázdniny školku otevřenou, díky tomuto. Jsme soukromá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí