Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ty jo jak to všichni zvládáte???. Já jsem ráda když byt udržím v nějakém „normálnějším“ stavu tzn. že co je vidět se snažím udržet čisté, ale naše šuplíky to je hrůza
a vůbec nežehlím a jen to co je už opravdu zmačkané a to jen těsně před nošením. Mám moc ráda čisté voňavé domácnosti, ale mě se to nedaří
. Závidím Vám. Někdy mi rupnou nervy a gruntuju, ale když pak vidím že opravdu za 2 hodiny je tu zase bordel )vylitá štáva na zemi, nastřihaný papír všude, označkováno od psa, rozházené granule po předsíni…),tak mě to zas na nějakou dobu přejde. Takže moje představa o dokonalé domácnosti je fuč. Taky bych ráda byla dokonale upravená, ale když po dvou hodinách chystání se ven mám děti oblečené a nebrečící a připravené vyrazit, tak už jen namažu makeup a učesu vlasy a jdu. Asi to zatim nezvládám..Mám teď čerstvé miminko k skoro tříleté slečny a musíme to asi doladit.
Co ale ve mě vyvolá okamžitou reakci je otevřená skřín nebo šuplík, to i při kojení vstanu a zavřu.
nattallia píše:
Tak já mám úhylku na prošlé potravinynesnáším když je něco nesnězené v den spotřeby už přemýšlím jestli to jíst nebo né.Přesně všechno vím co je v ledničce a do kolikátého toje
doma s eto dá ale v práci ty holky jsou takové čuňátka že jí i týden prošlý jogurt
a příjde mi že mi to dělají schválně, už mám v práci v ledničce přihrádku na které jsme napsala prošlé potraviny a pokaždé tam něco šoupnu
![]()
![]()
A když někomu řeknu že si takhle hlídám i třeba sprchový gel nebo šampon tak na mě každý hledí že to přece žádnou expiraci nemá
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak tuhle uchylku znam
Jeden cas jsem dokonce premyslela, jestli uz se vetsina potravin neprodava zkazena a mela jsem problem cokoliv pozrit
Dal me desi jeste ty prasarny v pekarnach, mlikarnach atd., takze co jde jsem si zacala delat sama doma.
PetraKad píše:
Ty jo jak to všichni zvládáte???. Já jsem ráda když byt udržím v nějakém „normálnějším“ stavu tzn. že co je vidět se snažím udržet čisté, ale naše šuplíky to je hrůzaa vůbec nežehlím a jen to co je už opravdu zmačkané a to jen těsně před nošením. Mám moc ráda čisté voňavé domácnosti, ale mě se to nedaří
. Závidím Vám. Někdy mi rupnou nervy a gruntuju, ale když pak vidím že opravdu za 2 hodiny je tu zase bordel )vylitá štáva na zemi, nastřihaný papír všude, označkováno od psa, rozházené granule po předsíni…),tak mě to zas na nějakou dobu přejde. Takže moje představa o dokonalé domácnosti je fuč. Taky bych ráda byla dokonale upravená, ale když po dvou hodinách chystání se ven mám děti oblečené a nebrečící a připravené vyrazit, tak už jen namažu makeup a učesu vlasy a jdu. Asi to zatim nezvládám..Mám teď čerstvé miminko k skoro tříleté slečny a musíme to asi doladit.Co ale ve mě vyvolá okamžitou reakci je otevřená skřín nebo šuplík, to i při kojení vstanu a zavřu.
jééé,tak já to mám s šuplíkama,skříněma stejně,psala jsem to na str.2,tak to nejsem úchylačka ![]()
Tak to teda koukám
Já mám ve skříni naprostý guláš, kalhoty, trika dohromady.. (Jen jednou za půl roku to přeberu a rozdělím zvlášť do polic
). Nerada uklízím, a jsem znechucena, když musím utírat prach
Až si budu zařizovat byt, nebudu mít žádné police a minimum skříněk, kam by se mohl usazovat prach
protože jinak bych měla pchylku na utírání prachu - a přitom to tak nenávidím ![]()
Jinak, nevím jeslti se to dá nazvat úchylkou, ale já taky zásadně NIKDY nejím něco co je prošlé ani v den, který je uveden jako datum spotřebitelnosti
A vlastně asi tak týden před datem to moc nechci jíst..
Ale tedy šampon a sprchový gel mi nevadí prošlý
Krém, jak projde vyhazuju.. U toho jídla se zkrátka bojím.. ![]()
Ale taky mám vlastně úchylku na toaletní papír na wc - jakmile ho tam dá přítel jinak, než jsem zvyklá, musím ho prostě dát tak, jak se to líbí mě ![]()
V obchodě vždy očichám pár toaletních vod.. A miluju drogerie.. Ráda si prohlížím cokoliv v drogeriích a kdybych mohla, koupím si celou drogerii jen pro sebe ![]()
sepi píše:nattallia píše:Tak tuhle uchylku znam
Tak já mám úhylku na prošlé potravinynesnáším když je něco nesnězené v den spotřeby už přemýšlím jestli to jíst nebo né.Přesně všechno vím co je v ledničce a do kolikátého toje
doma s eto dá ale v práci ty holky jsou takové čuňátka že jí i týden prošlý jogurt
a příjde mi že mi to dělají schválně, už mám v práci v ledničce přihrádku na které jsme napsala prošlé potraviny a pokaždé tam něco šoupnu
![]()
![]()
A když někomu řeknu že si takhle hlídám i třeba sprchový gel nebo šampon tak na mě každý hledí že to přece žádnou expiraci nemá
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jeden cas jsem dokonce premyslela, jestli uz se vetsina potravin neprodava zkazena a mela jsem problem cokoliv pozrit
Dal me desi jeste ty prasarny v pekarnach, mlikarnach atd., takze co jde jsem si zacala delat sama doma.
Jo jo jo jo jooo.. Teď jsi mi úplne napověděla
O tom zda už náhodou nejsou potraviny prošlé, navzdory etiketě, taky občas přemýšlím
Ale jedna úchylka mi také není cizí a sice ty pekárny..
Bohužel si zatím péct sama nemůžu, tak alespon před požitím rohlík vždy řádně promačkám rukou, zda tam není zapečená myška nebo tak něco..
Jednou jsem málem spolka KUS nehtu…
![]()
Hotaru píše:
Tak to teda koukámJá mám ve skříni naprostý guláš, kalhoty, trika dohromady.. (Jen jednou za půl roku to přeberu a rozdělím zvlášť do polic
). Nerada uklízím, a jsem znechucena, když musím utírat prach
Až si budu zařizovat byt, nebudu mít žádné police a minimum skříněk, kam by se mohl usazovat prach
protože jinak bych měla pchylku na utírání prachu - a přitom to tak nenávidím
Jinak, nevím jeslti se to dá nazvat úchylkou, ale já taky zásadně NIKDY nejím něco co je prošlé ani v den, který je uveden jako datum spotřebitelnostiA vlastně asi tak týden před datem to moc nechci jíst..
Ale tedy šampon a sprchový gel mi nevadí prošlý
Krém, jak projde vyhazuju.. U toho jídla se zkrátka bojím..
Ale taky mám vlastně úchylku na toaletní papír na wc - jakmile ho tam dá přítel jinak, než jsem zvyklá, musím ho prostě dát tak, jak se to líbí mě
V obchodě vždy očichám pár toaletních vod.. A miluju drogerie.. Ráda si prohlížím cokoliv v drogeriích a kdybych mohla, koupím si celou drogerii jen pro sebe
Já miluju drogerii na wc
kdybych mohla tak koupím všechny ty ducky a brefy a prostě všechno
čím víc to voní chlorem típ líp
![]()
PS: povolání zdr.sestra
![]()
Jsem perfekcionista a poradkumilovnik…cili k mym nejvetsim uchylkam patri:
Kallkapa píše:
Jinak jsem taky bordelář jak psal někdo předemnou, který bude mít kolem sebe klidně všechno poházené ale nesnese špínuGeniální kombinace.. když zvedám věci ze země abych pod nimi mohla vysát a zase je tam těpnu zpátky
![]()
Tak já mam dny, kdy může být bordel jako hrom a je mi to jedno. A jindy mě vytočí, když není věc na svém místě.
Spousta věcí, které tu udáváš, mi přijde jako samozřejmost, ne jako úchylka. Taky mám ráda vše „perfektní“ a zorganizované. Papíry mám taky v šanonech a ty jsou rozdělené na několik druhů. I ve skříních vše na svém místě, nevěším sice podle barev
, ale zase podle druhů..takže vedle sebe halenky, trika, svetříky, sukně, kalhoty atd.
No a co se týče vzhledu, tak slovo kompromis u mě neexistovalo, za každých okolností „dokonale“ upravená, to mě bavilo.
Ale na mateřské- OUHA, nějak nestíhám a na mejkap a dokonalý účes mi nezbývá čas (nebo si ho neumím udělat) a taky jsem zlenivěla.
Třeba ve čtyři odpol. si řeknu, přece se už nebudu malovat, stejně se budu za chvíli odličovat a to už nemá cenu…aspoň něbudu mít práci s odlíčením:
No a cvičení šlo do háje taky, mám výčitky. Alespoň jsem si pořídila domů rotoped, ale nějak mi tu stojí… ![]()
S tím lakem na nehty to mám stejně.
Závěr pro tebe: velký obdiv a tichá závist, že to všechno tak zvládáš
. Třeba mě to inspiruje, abych zase začala víc „makat“! ![]()
Ještě mám úchylku na zrcadla
Nejraději bych je měla všude a pěkně velká. Hrozně se mi líbí prostory, kde je to samé zrcadlo ![]()
eManzelkaAmama píše:
a oblečení řadím do černá - hnědá - modrá - zelená - červená - oranžová - růžová - bílá (od nejtmavší po nejsvětlejší)
Vlastně taky přece něco
spodní prádlo mám podle barev. Kalhotky rozdělené na tanga a normální a ještě kupičky podle barev a podprsenky taky ![]()
Dělám to už tak automaticky, že mi to přijde normální ![]()
Mám jeden tip pro ty, které milují hezky poskládané prádlo. Dělala jsem v butiku a tam jsme musely skládat trička podle šablony, stačí na to kuchyňské prkénko, dá se doprostřed rozloženého trička a poskládá se, pak se prkýnko vytáhne. Neřekla bych, že tak můžete ušetřit spoustu místa a fakt pěkně to vypadá
TO JE ALE HODNĚ ÚCHYLNÉ
![]()
Tak já mám úchylku na drogerii, vždycky musím očichat sprchové gely a šampony. Pak miluju oprané prádlo, jak hezky voní-nejlíp venku na sluníčku. A nevím proč ale musím mít pěkně vyžehlené a poskládané utěrky na nádobí
a když seženu nějakou hezkou, tak mám radost ![]()
Ewule0712 píše:
Mám jeden tip pro ty, které milují hezky poskládané prádlo. Dělala jsem v butiku a tam jsme musely skládat trička podle šablony, stačí na to kuchyňské prkénko, dá se doprostřed rozloženého trička a poskládá se, pak se prkýnko vytáhne. Neřekla bych, že tak můžete ušetřit spoustu místa a fakt pěkně to vypadáTO JE ALE HODNĚ ÚCHYLNÉ
![]()
![]()
Já skládám jako když zařízne i bez prkýnka ![]()
Ale kdyby se někomu chtělo ![]()