A co vaše úchylky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1987
4.4.11 19:28

Ty jo jak to všichni zvládáte???. Já jsem ráda když byt udržím v nějakém „normálnějším“ stavu tzn. že co je vidět se snažím udržet čisté, ale naše šuplíky to je hrůza :oops: a vůbec nežehlím a jen to co je už opravdu zmačkané a to jen těsně před nošením. Mám moc ráda čisté voňavé domácnosti, ale mě se to nedaří :cry: . Závidím Vám. Někdy mi rupnou nervy a gruntuju, ale když pak vidím že opravdu za 2 hodiny je tu zase bordel )vylitá štáva na zemi, nastřihaný papír všude, označkováno od psa, rozházené granule po předsíni…),tak mě to zas na nějakou dobu přejde. Takže moje představa o dokonalé domácnosti je fuč. Taky bych ráda byla dokonale upravená, ale když po dvou hodinách chystání se ven mám děti oblečené a nebrečící a připravené vyrazit, tak už jen namažu makeup a učesu vlasy a jdu. Asi to zatim nezvládám..Mám teď čerstvé miminko k skoro tříleté slečny a musíme to asi doladit.

Co ale ve mě vyvolá okamžitou reakci je otevřená skřín nebo šuplík, to i při kojení vstanu a zavřu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sepi
4.4.11 19:29
nattallia píše:
Tak já mám úhylku na prošlé potraviny :mrgreen: nesnáším když je něco nesnězené v den spotřeby už přemýšlím jestli to jíst nebo né.Přesně všechno vím co je v ledničce a do kolikátého toje :mrgreen: doma s eto dá ale v práci ty holky jsou takové čuňátka že jí i týden prošlý jogurt :poblion: a příjde mi že mi to dělají schválně, už mám v práci v ledničce přihrádku na které jsme napsala prošlé potraviny a pokaždé tam něco šoupnu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:A když někomu řeknu že si takhle hlídám i třeba sprchový gel nebo šampon tak na mě každý hledí že to přece žádnou expiraci nemá :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak tuhle uchylku znam :-) Jeden cas jsem dokonce premyslela, jestli uz se vetsina potravin neprodava zkazena a mela jsem problem cokoliv pozrit :-))) Dal me desi jeste ty prasarny v pekarnach, mlikarnach atd., takze co jde jsem si zacala delat sama doma.

• Citovat
  • Upravit
1307
4.4.11 19:31
PetraKad píše:
Ty jo jak to všichni zvládáte???. Já jsem ráda když byt udržím v nějakém „normálnějším“ stavu tzn. že co je vidět se snažím udržet čisté, ale naše šuplíky to je hrůza :oops: a vůbec nežehlím a jen to co je už opravdu zmačkané a to jen těsně před nošením. Mám moc ráda čisté voňavé domácnosti, ale mě se to nedaří :cry: . Závidím Vám. Někdy mi rupnou nervy a gruntuju, ale když pak vidím že opravdu za 2 hodiny je tu zase bordel )vylitá štáva na zemi, nastřihaný papír všude, označkováno od psa, rozházené granule po předsíni…),tak mě to zas na nějakou dobu přejde. Takže moje představa o dokonalé domácnosti je fuč. Taky bych ráda byla dokonale upravená, ale když po dvou hodinách chystání se ven mám děti oblečené a nebrečící a připravené vyrazit, tak už jen namažu makeup a učesu vlasy a jdu. Asi to zatim nezvládám..Mám teď čerstvé miminko k skoro tříleté slečny a musíme to asi doladit.Co ale ve mě vyvolá okamžitou reakci je otevřená skřín nebo šuplík, to i při kojení vstanu a zavřu.

jééé,tak já to mám s šuplíkama,skříněma stejně,psala jsem to na str.2,tak to nejsem úchylačka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
4.4.11 19:36

Tak to teda koukám 8-o Já mám ve skříni naprostý guláš, kalhoty, trika dohromady.. (Jen jednou za půl roku to přeberu a rozdělím zvlášť do polic :mrgreen: ). Nerada uklízím, a jsem znechucena, když musím utírat prach :poblion: Až si budu zařizovat byt, nebudu mít žádné police a minimum skříněk, kam by se mohl usazovat prach :lol: protože jinak bych měla pchylku na utírání prachu - a přitom to tak nenávidím :lol:
Jinak, nevím jeslti se to dá nazvat úchylkou, ale já taky zásadně NIKDY nejím něco co je prošlé ani v den, který je uveden jako datum spotřebitelnosti :mrgreen: A vlastně asi tak týden před datem to moc nechci jíst.. :lol: Ale tedy šampon a sprchový gel mi nevadí prošlý :mrgreen: Krém, jak projde vyhazuju.. U toho jídla se zkrátka bojím.. :nevim:
Ale taky mám vlastně úchylku na toaletní papír na wc - jakmile ho tam dá přítel jinak, než jsem zvyklá, musím ho prostě dát tak, jak se to líbí mě :mrgreen:
V obchodě vždy očichám pár toaletních vod.. A miluju drogerie.. Ráda si prohlížím cokoliv v drogeriích a kdybych mohla, koupím si celou drogerii jen pro sebe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
4.4.11 19:40
sepi píše:
nattallia píše:
Tak já mám úhylku na prošlé potraviny :mrgreen: nesnáším když je něco nesnězené v den spotřeby už přemýšlím jestli to jíst nebo né.Přesně všechno vím co je v ledničce a do kolikátého toje :mrgreen: doma s eto dá ale v práci ty holky jsou takové čuňátka že jí i týden prošlý jogurt :poblion: a příjde mi že mi to dělají schválně, už mám v práci v ledničce přihrádku na které jsme napsala prošlé potraviny a pokaždé tam něco šoupnu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:A když někomu řeknu že si takhle hlídám i třeba sprchový gel nebo šampon tak na mě každý hledí že to přece žádnou expiraci nemá :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak tuhle uchylku znam :-) Jeden cas jsem dokonce premyslela, jestli uz se vetsina potravin neprodava zkazena a mela jsem problem cokoliv pozrit :-))) Dal me desi jeste ty prasarny v pekarnach, mlikarnach atd., takze co jde jsem si zacala delat sama doma.

Jo jo jo jo jooo.. Teď jsi mi úplne napověděla :mrgreen: O tom zda už náhodou nejsou potraviny prošlé, navzdory etiketě, taky občas přemýšlím :mrgreen: Ale jedna úchylka mi také není cizí a sice ty pekárny.. :poblion: Bohužel si zatím péct sama nemůžu, tak alespon před požitím rohlík vždy řádně promačkám rukou, zda tam není zapečená myška nebo tak něco.. :mrgreen: Jednou jsem málem spolka KUS nehtu… :poblion: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
4.4.11 20:05
Hotaru píše:
Tak to teda koukám 8-o Já mám ve skříni naprostý guláš, kalhoty, trika dohromady.. (Jen jednou za půl roku to přeberu a rozdělím zvlášť do polic :mrgreen: ). Nerada uklízím, a jsem znechucena, když musím utírat prach :poblion: Až si budu zařizovat byt, nebudu mít žádné police a minimum skříněk, kam by se mohl usazovat prach :lol: protože jinak bych měla pchylku na utírání prachu - a přitom to tak nenávidím :lol:
Jinak, nevím jeslti se to dá nazvat úchylkou, ale já taky zásadně NIKDY nejím něco co je prošlé ani v den, který je uveden jako datum spotřebitelnosti :mrgreen: A vlastně asi tak týden před datem to moc nechci jíst.. :lol: Ale tedy šampon a sprchový gel mi nevadí prošlý :mrgreen: Krém, jak projde vyhazuju.. U toho jídla se zkrátka bojím.. :nevim:
Ale taky mám vlastně úchylku na toaletní papír na wc - jakmile ho tam dá přítel jinak, než jsem zvyklá, musím ho prostě dát tak, jak se to líbí mě :mrgreen:
V obchodě vždy očichám pár toaletních vod.. A miluju drogerie.. Ráda si prohlížím cokoliv v drogeriích a kdybych mohla, koupím si celou drogerii jen pro sebe :mrgreen:

Já miluju drogerii na wc :oops: kdybych mohla tak koupím všechny ty ducky a brefy a prostě všechno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: čím víc to voní chlorem típ líp :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PS: povolání zdr.sestra :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
4.4.11 20:09

Jsem perfekcionista a poradkumilovnik…cili k mym nejvetsim uchylkam patri:

• desinfekce toalety kazdy den a po „velke potrebe“
  • vysavani kazdy den
  • linka a odkladaci plocha v kuchyni bez veci a vylestena
  • k tomu miluju prani a vonave veci
  • a musim mit za kazdych okolnosti upravene vlasy,kdyz uz neni cas,tak alespon ofinu v pozadovanem tvaru a smeru
  • a jsem nekompromisni ve stylovem oblekani a kompaktnosti celeho outfitu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
4.4.11 21:29
Kallkapa píše:
Jinak jsem taky bordelář jak psal někdo předemnou, který bude mít kolem sebe klidně všechno poházené ale nesnese špínu :mrgreen: Geniální kombinace.. když zvedám věci ze země abych pod nimi mohla vysát a zase je tam těpnu zpátky :mrgreen: :mrgreen:

Tak já mam dny, kdy může být bordel jako hrom a je mi to jedno. A jindy mě vytočí, když není věc na svém místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
4.4.11 21:35

Spousta věcí, které tu udáváš, mi přijde jako samozřejmost, ne jako úchylka. Taky mám ráda vše „perfektní“ a zorganizované. Papíry mám taky v šanonech a ty jsou rozdělené na několik druhů. I ve skříních vše na svém místě, nevěším sice podle barev :-) , ale zase podle druhů..takže vedle sebe halenky, trika, svetříky, sukně, kalhoty atd.
No a co se týče vzhledu, tak slovo kompromis u mě neexistovalo, za každých okolností „dokonale“ upravená, to mě bavilo.
Ale na mateřské- OUHA, nějak nestíhám a na mejkap a dokonalý účes mi nezbývá čas (nebo si ho neumím udělat) a taky jsem zlenivěla. :cry: Třeba ve čtyři odpol. si řeknu, přece se už nebudu malovat, stejně se budu za chvíli odličovat a to už nemá cenu…aspoň něbudu mít práci s odlíčením: :mrgreen: No a cvičení šlo do háje taky, mám výčitky. Alespoň jsem si pořídila domů rotoped, ale nějak mi tu stojí… :think:
S tím lakem na nehty to mám stejně.
Závěr pro tebe: velký obdiv a tichá závist, že to všechno tak zvládáš :potlesk: . Třeba mě to inspiruje, abych zase začala víc „makat“! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.4.11 21:39

Ještě mám úchylku na zrcadla :-) Nejraději bych je měla všude a pěkně velká. Hrozně se mi líbí prostory, kde je to samé zrcadlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
4.4.11 21:43
eManzelkaAmama píše:
a oblečení řadím do černá - hnědá - modrá - zelená - červená - oranžová - růžová - bílá (od nejtmavší po nejsvětlejší)

Vlastně taky přece něco :mrgreen: spodní prádlo mám podle barev. Kalhotky rozdělené na tanga a normální a ještě kupičky podle barev a podprsenky taky :mrgreen:
Dělám to už tak automaticky, že mi to přijde normální :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
4.4.11 21:45

Mám jeden tip pro ty, které milují hezky poskládané prádlo. Dělala jsem v butiku a tam jsme musely skládat trička podle šablony, stačí na to kuchyňské prkénko, dá se doprostřed rozloženého trička a poskládá se, pak se prkýnko vytáhne. Neřekla bych, že tak můžete ušetřit spoustu místa a fakt pěkně to vypadá :lol: TO JE ALE HODNĚ ÚCHYLNÉ :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2539
4.4.11 21:54

Tak já mám úchylku na drogerii, vždycky musím očichat sprchové gely a šampony. Pak miluju oprané prádlo, jak hezky voní-nejlíp venku na sluníčku. A nevím proč ale musím mít pěkně vyžehlené a poskládané utěrky na nádobí :oops: a když seženu nějakou hezkou, tak mám radost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
4.4.11 21:56
Ewule0712 píše:
Mám jeden tip pro ty, které milují hezky poskládané prádlo. Dělala jsem v butiku a tam jsme musely skládat trička podle šablony, stačí na to kuchyňské prkénko, dá se doprostřed rozloženého trička a poskládá se, pak se prkýnko vytáhne. Neřekla bych, že tak můžete ušetřit spoustu místa a fakt pěkně to vypadá :lol: TO JE ALE HODNĚ ÚCHYLNÉ :lol: :lol: :lol:

Já skládám jako když zařízne i bez prkýnka :mrgreen:
Ale kdyby se někomu chtělo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
4.4.11 22:05

Ještě miluju nakupování v DM!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek