Proč se tolik lidí ptá? "A kojíš"?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
60993
17.11.18 22:37
@peta81 píše:
@Filzefina citim to naprosto stejne jako ty, je to pro me intimni otazka. odkojila jsem dve deti a bez ostychu se ptalo spoustu „cizich“ lidi. nevadilo mi to probirat s blizkou kamaradkou ci sestrami, ale jinak je to pro me nevhodne :nevim: ja bych se jen tak na ulici nekoho, koho znam treba jen od videni, v zivote nezeptala.

No ja obcas mam pocit, ze to je jako aby rec nestala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.11.18 22:40
@Filzefina píše:
Ahoj holky.Od té doby co se narodila dcera se nestačím divit kolik lidí se mě ptá jestli malou kojim. Téměř každý koho potkám. A to dokonce i lidi, které neznám ale potkáme je třeba s manželem. Přijde mi to jako docela intimní otázka od cizího člověka. Co si o, tom myslíte? Jak to vnímáte vy? Taky se vám to děje? Je to vpodstatě hloupost, ale tak pro zajímavost… 8)

Ptal se kdekdo a když jsem prozradila, že je to docela boj, bylo mě kladeno na srdce, že je to to nejlepší, co mu můžu dát. Já se jiných čerstvých mamin neptám, jestli kojí. Nezajímá mě to :nevim: Buď dřív a nebo později odejdou do ústraní nebo o tom začnou samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.11.18 22:41

Je to úplně normální otázka. Víc divný mi připadalo v těhotenství „a už máte jméno“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
17.11.18 22:43

Mám 5 měsíční mimino a kromě blízké rodiny se mne na to nikdo nepta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15083
17.11.18 22:45

Lidi se ptají aby řeč nestála, myslím že je to ve skutečnosti ani nezajímá.. Mě spíš vadila otázka a údiv, ty ještě kojiš? Zhruba od 15 mesiců je asi kojení nepřípustné :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
17.11.18 22:54

Mě to vadí, protože malá je na UM a těžce to nesu. Tato otázka a všude jak je kojení důležité, články apd. je pro mě rána. Chce se mi i brečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16860
17.11.18 22:57

@Alušáček No, tak ja vzdycky rikala, nebudu kojit dite, ktery ma plnou pusu zubu, chodi, mluvi a ji normalni jidlo - tj.cca do roka az roka a pul max., no prvni nechtel uz pres den od 11 mes.,v noci se teda budil do cca roka a 3/4, a prestal az po prestehovani do sveho pokojicku a mladsi je 14 mes.a zatim nevypada, ze by s tim hodlala v nejblizsi dobe prestat…:) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148178
17.11.18 23:07
@vjerunqa píše:
Asi je to běžná řečnická otázka, něco jako - kdy bude druhé, třetí atd.

A po druhém chlapečkovi a kdy bude ta holčička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.11.18 23:08

Mě osobně to nijak nepřijde a přiznám se, že jsem se taky občas zeptala..
Ono totiš, když je miminko malé, tak moc otázek k dítěti a nebo okolo dítěte neni.. a většinou vidím, že když potkám maminku, tak uplně očekává, že se budu vyptávat na malé.. ale co se člověk může zeptat..
Na porod- to se někoho dotkne, jestli kojí - beru to jako ´, když se někdo zeptá, jestli dává příkrm, tak to se někdo urazí..a nedej bože, jestli to zvládá.. To se jednou zeptala známá, a pak se maminka urazila, že co si o nimyslí, že je nějaká..
Spíš by mě zajímalo na co se teda člověk novopečené maminky může zeptat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
17.11.18 23:12
@kvaček píše:
Mě osobně to nijak nepřijde a přiznám se, že jsem se taky občas zeptala..
Ono totiš, když je miminko malé, tak moc otázek k dítěti a nebo okolo dítěte neni.. a většinou vidím, že když potkám maminku, tak uplně očekává, že se budu vyptávat na malé.. ale co se člověk může zeptat..
Na porod- to se někoho dotkne, jestli kojí - beru to jako ´, když se někdo zeptá, jestli dává příkrm, tak to se někdo urazí..a nedej bože, jestli to zvládá.. To se jednou zeptala známá, a pak se maminka urazila, že co si o nimyslí, že je nějaká..
Spíš by mě zajímalo na co se teda člověk novopečené maminky může zeptat :mrgreen:

Já žadné otázky nečekala. Stačilo mi na ulici, že mrkli do kočárku na mimi a poroučeli se. Někteří až teď zjistili, že jsem rodila císařem :jazyk: Já každému na potkání netoužila žblebtat o miminku. A to jsem si ho užívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
17.11.18 23:13

Také se mě to dotýkalo,když se mě na to ptali,nekojila jsem,snazila jsem se dva mesice odsavat a rozkojit,syn nedonošený,dneska to vidim jinak,byly to hormony a celkově zklamani že kojit nemohu,dneska mi je to už jedno :lol: ale je fakt že mi přišlo uplně divné když se mě zeptal nějaký muž zda kojim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.11.18 23:14

@Russet tak já třeba myslím, maminky, co jsem je třeba znala osobně, ne osobu co vidím poprvní a nebo nějaká co ji sem tam potkám někde..
Od známých lidí, tyto otázky jsem nijak nebrala ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
17.11.18 23:18

Ono je to hodně taky o mamince jak je chytlavá. Já nedávno slyšela švagrovu jak vypráví, jak měla rozhovor s kamarádkou, jak se pohádaly.. Bud jsem už prostě mám děti školní a školkové a prostě mě to přešlo, takové ty vztahovačné věci a nebo prostě nevím :oops:
Obě byly na hřišti, děti začínající chodit, jedna měla info, že může v capáčky- nebo jak se tomu říká, druhá jenom botičky.. Jedna druhé řekla, že doktorka říká jenom botičky, že je to lepší se se kazí noha.. Druhá maminka se urazila a odešla z hriště.. A švagrová se urazila nad tím, že se kamarádka urazila a nadávala na ni, tak nevím no.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
17.11.18 23:21

@Rusty prosimte ja rekka nekojim,neslo to a nikdo se vic nestaral ;) vubec nic si z toho nedelej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60993
17.11.18 23:25
@Rusty píše:
Mě to vadí, protože malá je na UM a těžce to nesu. Tato otázka a všude jak je kojení důležité, články apd. je pro mě rána. Chce se mi i brečet.

Tak se podivej na reklamu na sunar, to je totiz to nejlepší co muzes diteti dat :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí