Proč se tolik lidí ptá? "A kojíš"?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@a12 píše:
Taky nemam rada kdyz nekdo resi komu je dite podobnya dela to kazdej, vic nez otázky na kojeni
To Jo, to řeší lidi pořad, nechápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lidi někdy vůbec nedomyslí že některé dotazy nejsou úplně na místě… Maminku která kojit nemůže ač by chtěla, může takový dotaz pěkně potrápit. Já bych si v dnesni době dárcovství vajíček a spermií i u málokoho troufla komentovat podobu k mamince nebo taťkovi.
Mě zas naštvala před nějakou dobou známá když jsme se třeba rok neviděli a její první otázka kterou mi položila bylo „a proč nechceš děti, vždyť je ti už 30??“ No kopla bych ji…v té době jsme se snažili cca šest let.co na to pak říct? Zeptala jsem se jí jestli má na účtě dva miliony, ona že ne a civěla na me jak tele.tak ji říkám a proč nechceš mít dvě mega?právě jsi vyjádřila názor že když člověk něco nemá, znamená to že to mít nechce… Evidentně ji nedošlo že se nezeptala úplně vhodně a začala do mě hustit že musím přítele donutit aby si mě vzal, vždyť už jsme spolu dost dlouho… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky to znám, kojení je asi v módě či co.. ale jo, buďme rády že kojime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila Počítám, že otcové od rodin o délce těhotenství mají aspoň trochu mlhavou představu.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
Taky nemam rada kdyz nekdo resi komu je dite podobnya dela to kazdej, vic nez otázky na kojeni
Tak hele zase,kdyby někdo ani nenakoukl,neprojevil zájem,tak to bude vadit taky.
Jako říct ta je hezounká,očicka celý po mamince,hezký svetříček, to si pletla sama? mi přijde furt lepší než řeči typu „jé,tobě se to už narodilo?a zase holka jó?a kojíš,a proč nekojíš?a co porod?“ a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše:
Tak hele zase,kdyby někdo ani nenakoukl,neprojevil zájem,tak to bude vadit taky.
Jako říct ta je hezounká,očicka celý po mamince,hezký svetříček, to si pletla sama? mi přijde furt lepší než řeči typu „jé,tobě se to už narodilo?a zase holka jó?a kojíš,a proč nekojíš?a co porod?“ a podobně.
Tak zrovna nedavno se pani co spolu cekame pred skolkou narodilo miminko, holcicka.. No vykame si ale rikala, ze zas urcite bude prenaset a ze ji davaj jeste 14dni.. Pak prisla s kocarkem tak jsem ji taky rekla tak uz.. Koukla do kocarku rekla, ze je krasna a hotovo ![]()
Miminku nebyl ani tyden tak bych si vubec netroufla resit komu je podobny
ze to bude holcicka jsem vedela, ale na jmeno jsem se neptala.. Takze ji tam potkavam kazdy den a jak se mala jmenuje netusim
a ani nejak nemam v planu se na to ptat ikdyz se tam pokazdy dame do reci..
Jo a taky tam s nama ceka pani co ma adoptovanyho chlapecka, od ni to nevim.. A byl by docela trapas rict ze je celej maminka/tatínek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me se taky v podstatě cizí lidé ptali, jestli kojim, teď mám druhé dítě a je to tu zas
Já teda kojim, tak v klidu odpovím že ano, ale moc nechápu, co k té otázce lidi vede, mě to nikdy nenapadlo se zeptat, protože je mi v celku jedno, jestli někdo svoje dítě kojí nebo dává Sunar
Maximálně jsem se zeptala dotyčné jako protiotázku, když máme stejně staré dítko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Flyingfrog píše:
@neila Počítám, že otcové od rodin o délce těhotenství mají aspoň trochu mlhavou představu.![]()
no jo, mlhavou představu možná
můj muž při otázce jak dlouho trvá těhotenství lehce znejistěl a odpověď prostě narychlo nesesmolil
a to máme děti tři
a nutno dodat, že muž není žádný tatínek statista, ale ten, co se rodině věnuje, děti si i „odrodil“
ale prostě tyhle detaily vypouští, to není nic, co by potřeboval nosit v hlavě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neila píše:
no jo, mlhavou představu možnámůj muž při otázce jak dlouho trvá těhotenství lehce znejistěl a odpověď prostě narychlo nesesmolil
a to máme děti tři
a nutno dodat, že muž není žádný tatínek statista, ale ten, co se rodině věnuje, děti si i „odrodil“
ale prostě tyhle detaily vypouští, to není nic, co by potřeboval nosit v hlavě
to fakt nedokaze rict 9mesicu?
to snad odpovi i deti na zakladce, ne? To, ze to je o trochu vic je fuk, ale tech 9mesicu je snad schopnej rict kazdej, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridám moju skúsenosť. Ja som sa môjho syna snažila kojiť, aj som pila čaje a jedla vitaminy na zvýšenie objemu mlieka, ale aj po polhodinovom dojčení stále plakal a najedol sa až potom, ako dostal sunar. Mala som u seba laktačnú poradkyňu, bol aj na chirurgii, lebo bolo treba nejakú uzdičku prerezať pod jazykom - teraz spätne to beriem ako zbytočné týranie - aj tak nepomáhalo, ja nervy v prdeli, dieťa tak isto, tak som potom tretí mesiac od narodenia prešla na sunar. A mojim mliekom som ho len dokrmovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se už několik žen 60+ zeptalo, jestli kojím. Když odpovím že ano, tak se diví jak je to možné, protože mám prý mala prsa. No nevím, dítě i manžel jsou s velikostí spokojení. Mám velikost C oproti původním A. Kojím už skoro rok, takže teď se navíc lidé začínají ptát jestli JEŠTĚ kojím. Neopomenou mi připomenout, že kojit víc jak rok je podle nich divné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K92 píše:
Mě se už několik žen 60+ zeptalo, jestli kojím. Když odpovím že ano, tak se diví jak je to možné, protože mám prý mala prsa. No nevím, dítě i manžel jsou s velikostí spokojení. Mám velikost C oproti původním A. Kojím už skoro rok, takže teď se navíc lidé začínají ptát jestli JEŠTĚ kojím. Neopomenou mi připomenout, že kojit víc jak rok je podle nich divné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
to fakt nedokaze rict 9mesicu?
to snad odpovi i deti na zakladce, ne? To, ze to je o trochu vic je fuk, ale tech 9mesicu je snad schopnej rict kazdej, ne?
Nebyl si prostě jistý
a to má tři vysoké školy, včetně docentury
jednoduše jsou tyhle věci mimo něho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 píše:
Tohle bylo vždycky, lidi jsou zvědaví, ale ve finále je to vlastně nezajímá, spíš to jsou takové ty automatické otázky.
Začíná to v pubertě - už máš kluka? Pak následuje - a kdy bude svatba? A pak podle situace přichází - kdy plánujete dítě? A kdy druhé? Hm, takže máte dvě holky, to chce ještě pokus o chlapečka, ne? No a po pár letech se to přesune - tak co, už máš dcery vdané? Už budeš bába /tohle slovo z duše nesnáším/… momentálně jsem ve fázi - pořád máš jen jedno vnouče? Kdy bude další? Co ta druhá dcera? Nechce? Nemůže? Už přece tolik času nemá, kolik jí vlastně je?
Někteří lidi jsou prostě neomalení, no. Takže se připravte, děvčata, nevhodné dotazy nikdy neskončí.
To je teda shrnutí, ale pravdu máš. Prostě takové to - nezajímáš mě, ale tak co se dá dělat, když už jsme se potkali. Já nesnáším diskuze o počasí. O čem mi asi při jakémkoliv telefonátu mamka povídá? Chápu to o občasných potkání, to také prohodím s babičkama po vsi. Ale u rodiny bych čekala něco jiného …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit