Proč se tolik lidí ptá? "A kojíš"?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2098
17.11.18 22:11

Taky se mě na to hodně ptali. Z počátku jsem plně kojila, ale pak už to dál nešlo, moc se to nezlepšilo ani s UM. Dost mě to trápilo, o to víc mě mrzely tyhle otázky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
17.11.18 22:12
@7.straka píše:
Mě se ptají „ty JEŠTĚ kojíš?“ 8o

To znám. :mrgreen: Ale fakt je, že nedivím. :mrgreen: Zajímavé je, že chlapi odpověď „jo“ vezmou naprosto v pohodě a s jiskrou v oku a ženské ty oči děsem vyvalí. :mrgreen: (dítěti jsou 3 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
17.11.18 22:15

Jo, ptal se mě na to kde kdo. Taky otázky ohledně váhy. Nejdřív jsem byla překvapená, pak už jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
17.11.18 22:15

@Filzefina citim to naprosto stejne jako ty, je to pro me intimni otazka. odkojila jsem dve deti a bez ostychu se ptalo spoustu „cizich“ lidi. nevadilo mi to probirat s blizkou kamaradkou ci sestrami, ale jinak je to pro me nevhodne :nevim: ja bych se jen tak na ulici nekoho, koho znam treba jen od videni, v zivote nezeptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
17.11.18 22:17
@Anna766 píše:
Lidi jsou holt zvědavý drbny. Mám děti narozené 8 let od sebe a občas jsem dostávala otazku jestli jsou od jednoho otce.

Taky dobrý! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
17.11.18 22:19

mně podobný otázky byly jedno :nevim: nejsem na to ňák háklivá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
17.11.18 22:21
@Filzefina píše:
@neila to ja se nehroutim,ale od cizich lidi mi to tedy vzdy dost zarazi. Ja se nikdy nikoho nezeptala.

njn, lidé jsou různí ;) někdo je fakt neomalenej a vypálí dotaz, který by si ty nikdy nepoložila :D když se nad tím zamyslíš, tak to není nic hrozného…kdyby pak řekl „ukaž“, to už by bylo horší :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76001
17.11.18 22:23

@Filzefina taky se mě ptali úplně cizí lidé a považuji to za nevhodné, vymysli si na to nějakou diplomatickou odpověď - něco nicneříkající, anebo je odpálkuj nějakou trochu drzou otázkou ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
17.11.18 22:29

Asi je to běžná řečnická otázka, něco jako - kdy bude druhé, třetí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
17.11.18 22:29

Mám termín porodu za pár dnů. A už teď vím, že tyhle otázky mi budou nepříjemné, společně s otázkou na váhu, která už se objevuje. Na váhu odpovídám a ty? A u kojení budu pokládat otázku : masturbuješ? Třeba jim dojde, že pro mne to není ok téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
17.11.18 22:30
@Flyingfrog píše:
To znám. :mrgreen: Ale fakt je, že nedivím. :mrgreen: Zajímavé je, že chlapi odpověď „jo“ vezmou naprosto v pohodě a s jiskrou v oku a ženské ty oči děsem vyvalí. :mrgreen: (dítěti jsou 3 8) )

mnoho mužů ani netuší jak dlouho trvá těhotenství ;) jejich nezvednutou brvu nad tříletým kojencem bych nepřipisovala tomu, že to berou " v pohodě" :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60979
17.11.18 22:35

Taky se me ptaji/ptali a nikdy me to nijak nepohorsilo.. To kojeni k tomu patri tak to nijak neresim.. Ale ja se jinych neptam, na verejnosti nekojim.. Ale kdyz se me nekdo zepta nevadi mi to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
17.11.18 22:35
@vjerunqa píše:
Asi je to běžná řečnická otázka, něco jako - kdy bude druhé, třetí atd.

až si doma zasouložíme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16835
17.11.18 22:36

Tak na vahu se me nastesti snad ani nikdo cizi neptal (radsi?;-)), nebo si to nepamatuju (taky asi radsi;-)), s kamoskama se o tom bavime normalne I o kojeni nebo zda ma dite dudlik, jaky mel kdo porod, ale zvedave sousedce (a ze my jich mame :lol: ) by se mi taky nechtelo vykladat nejake detaily, takze u me je to asi o tom, kdo a jak se zepta - tchyne kdyz jsme u nich a mala si po obede vyzada to svoje, tak jen prohodi, jeste se porad koji jo, a ja na to, nojo, je to zavislak, flasku nechce za zivyho boha a ona jen, jo ta vi co je dobry, co bych za to byla dala… Tak to mi prijde v pohode - taky je ji „teprv“ 14 mesicu, takze ma narok…;) ale hlavne ja mam kolem sebe spis same nekojici mamky nebo jen kratce kojily a naopak jim zas trochu „zavidim“ deti spici celou noc:) Kojeni I nekojeni ma svoje vyhody I nevyhody proste a kazdymu krome doktoru ktery s tim maj co do cineni a max.nejblizsich lidi kolem je do toho, jak to s tim kdo ma a proc, uplny kulovy. Jako konverzacni otazka pro „small talk“ nic moc :D Ale chapu, ze lidi chteji projevit zajem a za me - lepsi se zeptat na kojeni a dal nekomentovat, nez napr.nepustit tehotnou sednout v MHD, to mi teda vadilo daleko vic… :think: :pocitac: :?

Příspěvek upraven 17.11.18 v 22:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
17.11.18 22:36

Mne sev těhotenství klasicky ptají, jestli holcicka nebo chlapeček, jak se bude jmenovat a kolik jsem přibrala (na to se teda ptají pouze ženy, ale i cizi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí