A nic nekoupí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.7.19 21:34

@janickaIII ano, pravda, když jsme začínali měli jsme prd. Teď se máme hodně dobře. V dětství doma peníze neměli. Jeho rodiče dodnes žijí ve stylu svého mládí. Já by jsem ale chtěla prostě nové věci, hezky dům, moderní zařízení.

• Citovat
  • Upravit
10651
29.7.19 21:38
@Anonymní píše:
@janickaIII ano, pravda, když jsme začínali měli jsme prd. Teď se máme hodně dobře. V dětství doma peníze neměli. Jeho rodiče dodnes žijí ve stylu svého mládí. Já by jsem ale chtěla prostě nové věci, hezky dům, moderní zařízení.

tak si s ním musíš promluvit a citlivě mu to říct nebo ukázat přímo na číslech. Ono jestli jsi těhotná (pochopila jsem, že jsi), tak pak na RD je to vážně mazec. Sama jsem tomu nechtěla věřit, ale je to tak. Takže se ani tvému příteli moc nedivím. Udělejte si třeba nějaký měsíční rozpočet kolik ušetříte a kolik můžete dát do výbavy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
29.7.19 21:52

Šetříte pro miminko a pak mu bude třeba líto mu koupit kvalitní boty za 1500kč? bude to zbytečný? Šetřit je hezky, ale stejnak píšeš, že prachy utratíte za blbosti. Nevím tedy, co myslíš těmi blbostmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20889
29.7.19 22:56

Co jsem pochopil, tak nemate zadnou rezervu? Jen tech par tisic na sporaku? To bych na jeho miste na nejakou sedacku taky zvysoka kaslal a odlozil ji na jindy. Prijem mate vysoky. I desitku kazdy mesic muzete odlozit. Spis nez ze on nechce neco koupit, tak mi prijde, ze vam penize tecou mezi prsty a nevite poradne za co. Piste si detailne prijmy a vydaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.19 23:37

@Cenarius úspory dáváme zvlášť na jiný účet, vedený na mě, karta je schovaná doma a na účet se nesahá. Za chvíli se z něj nakoupí věci pro miminko jinak se na něj bude šetřit dál na nějaké zvlášťni či vysoké výdaje.
Sedačku si můžeme dovolit i z výplaty. Aniž by chybělo nebo jsme strádali. Akorát na konci měsíce nezbude třeba 15 tisíc, ale třeba jen 10k, který se rozdělí na zůstatek k výplatě a na spořicí účet - reálně má představa jak něco šetřit i koupit Ale přítel to vidí jakože zbylo málo. :nevim: asi… nebo nevím uz. Dnes nějaká obyčejná i pěkná stojí 5-7 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
20889
30.7.19 00:04

Ajo takto. Ze by jen zbylo na konci mesice malo. Tak pokud mate rezervu, tak nevidim duvod proc to nekoupit. Taky takto kupujeme veci z penez co zustanou navic. Ale sedacka za 5-7tis :think: to bych nekoupil. Nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levne veci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.19 00:26

@Cenarius tak mě nějaká obyčejná sedačka opravdu stačí. Nejen že na to lezou i dva ovčáci, ale přehoz to jistí a nedá se na tom nic zničit. Zrovna sedačka za 30k by mě mrzela. Při dobrém zacházení se mi fakt nestalo, že by se něco levného nějak extra ničilo. Jsem skromná :lol:

• Citovat
  • Upravit
529
30.7.19 00:27

Omlouvám se za anonym. Omyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
30.7.19 00:30

A pokud chce sedačku za 7tisic sežene ve výprodeji i kvalitní. Samozřejmě nebude kožená a řezaná dřevem. Což je stejně nepěkné a nepraktické, těžké. Jen přemluvit toho chlapa. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2350
30.7.19 06:13
@Anonymní píše: … V dětství doma peníze neměli. Jeho rodiče dodnes žijí ve stylu svého mládí.Já by jsem ale chtěla prostě nové věci, hezky dům, moderní zařízení.

A proč by ti to měl kupovat cizí člověk, zvlášť takový, který evidentně hospodaří jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
30.7.19 08:37
@Anonymní píše:
@Cenarius úspory dáváme zvlášť na jiný účet, vedený na mě, karta je schovaná doma a na účet se nesahá. Za chvíli se z něj nakoupí věci pro miminko jinak se na něj bude šetřit dál na nějaké zvlášťni či vysoké výdaje.
Sedačku si můžeme dovolit i z výplaty. Aniž by chybělo nebo jsme strádali. Akorát na konci měsíce nezbude třeba 15 tisíc, ale třeba jen 10k, který se rozdělí na zůstatek k výplatě a na spořicí účet - reálně má představa jak něco šetřit i koupit Ale přítel to vidí jakože zbylo málo. :nevim: asi… nebo nevím uz. Dnes nějaká obyčejná i pěkná stojí 5-7 tisíc.

Já nějak ten systém nechápu. To co zbyde na konci měsíce se tedy celé nešetří, ale necháváte si to na co?

Podle mě finance v rodině musí mít jasný řád. My to doma třeba máme tak, že manžel ze své vyšší výplaty posílá většinu mě, já hospodarim a starám se o účty. Na spořák se posílá kolik zrovna je, vždy dle dohody. Až teprve tohle všechno obstarame, ze zbytku se bavíme a kupujeme drobné věci.
Máme jasně domluveno, co je třeba doma dodělat, koupit, jaký nábytek a tak.

Zkus si s ním sednout, dejte dohromady co by bylo doma třeba udělat, normálně mu vysvětlit proč a jak. A udělejte nějaký plán i s rozpočtem kdy se to koupí nebo udělá. Mít rezervu je důležité, ale zase doma bydlet jak vandraci kvůli tomu nemusíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.19 09:03

@JTom a on je partner a otec dítěte cizí člověk jo? to proč? manželství je jen oficiální na ničem to nic nemění hele :lol:

• Citovat
  • Upravit
2350
30.7.19 10:12
@Anonymní píše:
@JTom a on je partner a otec dítěte cizí člověk jo? to proč? manželství je jen oficiální na ničem to nic nemění hele :lol:

Přeju ti hodně štěstí v nevědomosti a aby tě někdy nepřesvědčil soud, že ses hluboce mýlila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat