Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás v těhotenství neměla vztah k ještě nenarozenému dítěti, resp. měla takový pocit, že ho nemá?
Mám už doma dcerku, ale u ní jsem to během těhotenství asi nijak víc neřešila.
Teď čekám dvojčata a i přes to, že už budu za pár týdnů rodit, k dětem zatím žádné úžasné city nechovám. Změní se to po porodu? Trochu se bojím, že je něco špatně…
Díky za pochopení a rýpalky prosím, ať nekomentují. Komentáře ve stylu, že jsem si žádné další děti pořizovat neměla, si dovedu představit.
@KW píše:
Chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás v těhotenství neměla vztah k ještě nenarozenému dítěti, resp. měla takový pocit, že ho nemá?
Mám už doma dcerku, ale u ní jsem to během těhotenství asi nijak víc neřešila.
Teď čekám dvojčata a i přes to, že už budu za pár týdnů rodit, k dětem zatím žádné úžasné city nechovám. Změní se to po porodu? Trochu se bojím, že je něco špatně…
Díky za pochopení a rýpalky prosím, ať nekomentují. Komentáře ve stylu, že jsem si žádné další děti pořizovat neměla, si dovedu představit.
Změní.
Vztah k dětem v břiše mají hlavně holky, které dlouho čekaly a je to vztah spíše vyfantazírovaný. Moje kamarádka, která velmi dlouho nemohla otěhotnět, pak když se to povedlo, strašně prožívala se svým plodem vše „Já a Tonička jsme byly na koncertě, moc se jí to líbilo“.
@KW Já myslím, že to přijde až miminka se narodí na tenhle svět a ty je uvidíš a přiloží ti je na tělo. Spíš myslím, že si chtěla jen jedno mimčo a budou dvě a proto, sis to nějak zaškatulkovala, že to zatím neprožíváš. Bude to určitě dobrý.
Budeš milovat obě miminka a dcerku.
Nejspíš nemas cas to nejak prožívat, kdyz uz se o jedno dite musíš starat.Na povídání si apod maji cas zřejmě jen prvorodicky
![]()
@KW Já to mám tak na střídačku jak kdy.. A na jednu stranu jsem za to i ráda.. Když se pak vyskytnou problémy v těhotenství, líp se to snáší.. Ale prý to po porodu zařídí hormony a taky si myslím, že mi v tom hodně pomůže manžel. Dítě je chtěné, plánované, ale prostě na něj nejsem nějak moc citově navázaná zatím ![]()
@Bábrdl díky, no je to fakt divný. Břicho mám už jak pátrací balón, ale nějak to těhotenství jde úplně mimo mě. Těším se na kontroly a tak, až mi dr řekne, že je všechno ok a kolik váží, ale že bych z toho byla nějaká úplně vyšinutá, jak spousta holek okolo, to ne…
S prvním mi naskocila mateřská láska az dávno potom, co jsme byli doma z porodnice
s druhým par hodin po porodu. Takže za mne normální stav
@KW ja to tak mám vždy. Nějak si ho neumím představit. A jakmile se narodí, je to můj miláček. ![]()
Prijde to po porodu, u me to bylo az ted, po sestinedeli. A to mame hodne miminko, zadne trapeni. Ale zadna laska na prvni pohled neprobehla ![]()
Zmeni. U me se to zmenilo az asi 3m po porodu a ted je pro me cely dvet (v 10m). Do porodu jsem v hlave ani nevedela ze jsem tehotna.
@Rakosnicek1983 píše:
Nejspíš nemas cas to nejak prožívat, kdyz uz se o jedno dite musíš starat.Na povídání si apod maji cas zřejmě jen prvorodicky![]()
tak nějak
ale i u prvního tehotenství mi lezlo krkem, když mi někdo promlouval jakože na dítě (už třeba v 10. týdnu
)
Já k synovi necítila nic, city jsem si až do druhého velkého ultrazvuku vědomě zakazovala a pak žádné nebyly. Ale když jsme v porodnici řešili jeho žloutenku, problémy s kojením… když se na mě pak podíval těma svejma šedivejma očima, tak jsem byla jenom jeho ![]()
No bacha, muze prijit poporodni desprese, mela jsem urvanka a trvalo mi, nez jsem ho zacla milovat ![]()
Holky, díky
já si i k malé musela vztah vypěstovat, po porodu v jednu ráno, když jsem si ji přivezla s sebou na pokoj, tak se žádná láska na první pohled nekonala, ale teď je úžasná(15m)
tak snad to bude s kluky stejné
možná se taky trochu bojím, jak zvládnu tři takhle malé děti… ![]()
Já bych řekla, že to bude láska na první pohled v porodnici
![]()