Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, ste mi nejlepším doktorem a rádcem. Doktorka semnou o tom moc nemluvila. Prostě řekla čekejte. Tak já se v pondělí zeptám na ty klky. Ať to máme rychle za sebou a zbytečně se nemucim. V mém případě bych si nemocné miminko nenechala. To bylo první co jsem v sobě řešila. Možná to některé maminek přijde sobecké a má jiný názor, ale já v sobě cítím že bych péči o takové drobečková nezvládla. Na to nejsem dost silna. ![]()
@SuSenka11 tohle mi nepřijde vůbec jako sobecké si nechat dítě o kterém víš, že je nemocné.
Ba naopak je bezohledné si nechat dítě když víš, že nemocné je a nemůžeš mu tím pádem dát od začátku plnohodnotný život.
Určitě v tomto nebudeš jediná.Já jsem rozhodnutá pevně jako Ty a vlastně to mám nastavené takto od začátku.Mám zdravé děti a to dvě.Starší se velmi na miminko těší a Kdybych mezi tu mojí smečku měla přinést dobrovolně postižené dítě ,tak né jen, že bych trpěla já,ale především by byli postihnuté ty děti.
Takže hlavu vzhůru.Určitě se o to zajímej a nenech sebe a celé těhotenství trápit až do toho 20 tt
@Jannys právě o to jde. Malej se strašně těší a nedokážu si představit že mu přinesu,, rozbitý,, miminko. Nezvládli bysme to nikdo. Tak aby nebylo potom skládání tak veliké, tak syn ví, že si to miminko v bříšku může kdykoliv rozmyslet a nenarodit se. Ale budeme doufat, že ty naše kvítka budou zdravé a všechno dopadne dobre
![]()
@SuSenka11 určitě ano a pokud si vzpomeneš dej vědět jak jsi pořídila.
@Jannys
Vědět dám, a ty dej vědět jak jste dopadli. Budu držet pěsti, aby co nejlépe.
Ahoj holky, slíbila jsem, že dám vědět jak jsme dopadli. Zatím nijak. Dnes na utz nám prtous obličej vůbec neukázal. Ale na mozku mu našel doktor 5 cysticek. Říkal ze se to může vstřebat. Ale ten strach. Jestli mu dorostla ta nosní kustka pořád nevím! A teď tohle… 2.1. jedeme na genetiku do Prahy a tam se pry uvidí. Tak nám prosím držte palce. Jinak jsem momentálně 18+4
@SuSenka11 ahoj, posílám hodně sil. A píši svou zkušenost. U dcery mi ve 20.tt řekli, že má na mozku 4 cysty. Ale nijak zvlášť to nikdo nehlídal. Narodila se v pátek, v pondělí jsme jeli sanitou do krajské nemocnice na ultrazvuk. Tam zjistili, že 2 cysty již samy zmizely. Další ultrazvuk byl v dceřiném půlroce a už nebyla žádná
jinak my měli opravdu šílené prognózy v těhotenství a nakonec je zdravá. jo a nám nosní kůstku taky nenašli ale to už jsem tu všechno psala na prvbí stránce.
@SuSenka11 ahoj, tak jak jste dopadli? Doufam, ze je vse v poradku.
Ahoj, já byla ve 13+5 tt na prvotrim.screeningu v Usti, dr. Tam neviděla nosní kůstku, v pondělí tam máme jet znovu budu 16+3. Nevíte co nás tedy čeká? Dostali jsme dotazníky ke genetické konzultaci, další postup napsáno v nálezu (NIPT,AMC). Jsem hrozně nervózní.
@Lenca.Maty neboj .Bude konzultace a dostanete na výběr buď test NIPT cca 10.000 Kč z krve matky,nebo odběr plodové vody AMC.
Já osobně mám za sebou AMC( odběr plodové vody ) + jsme platily cca 3.500 Kč navíc ,ale to , že jsme chtěli my.
Jinak se za AMC neplatí a je téměř 100%.
Na odběru jsem byla v 16+2 tt.Riziko.1:111 a vše v pořádku
Prosím dotaz u odběru plodové vody, odebíraly vám i partnerovi krev?
@Lenca.Maty na kontrolním ultrazvuku se kustka neobjevila? Procházím tím samým a nemusím popisovat co je to za nervy. Děkuju za odpoved
@Lenca.Maty jinak, ja jdu Teda na ty krevní testy. Z AMC mám strach kvůli riziku potratu..
![]()
Oni mi kontrolní UZV vůbec nedělali, prý tam teď už může být, ale mohl být opozdeny vyvoj, což také může značit něco špatně. Takže mi doporučily, buď to nechat být a doufat nebo ten placený NIPT nebo AMC, tak jsme zvolili AMC, dnes jsem tam volala, že jsem si to rozmyslela a prý bych se opět musela objednat na konzultaci a pak objednat na odběr, tak jsem řekla, že zítra přijdu. partner ale nemůže a oni chtějí prý i krev nás obou, tak prostě nejde.(fakt to nejde) ale já už nechci déle čekat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.