Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@Dalibor7
A kdyz mi to muze udelat nekdo z rodiny tak mi to muzes prece napsat sem ne?
Že se zapojuju do debaty, taky by mě zajímalo co s tím. Už to mám pár let, vždycky tak cca 2× - 3× za rok, prvních pár dnů ani nechodím, na záchod lezu po čtyřech a skučím bolestí, pak to pomalu odeznívá a za 2-3 týdny už docela dobré. Teď mě to chytlo už v půlce prosince a pořád to nemám dobré, což mě znervózňuje. Nikam s tím nechodím, byla jsem jednou před pár lety a nebylo to celkem k ničemu. Mám kámošku neuroložku, ale v podstatě mi nic neporadila, léky od bolesti a klid (s ročním dítětem to určitě jde
), rehabilitaci a až se to zklidní, tak pravidelně cvičit. Ale donutit se do toho…
@Anonymní píše: Že se zapojuju do debaty, taky by mě zajímalo co s tím. Už to mám pár let, vždycky tak cca 2× - 3× za rok, prvních pár dnů ani nechodím, na záchod lezu po čtyřech a skučím bolestí, pak to pomalu odeznívá a za 2-3 týdny už docela dobré. Teď mě to chytlo už v půlce prosince a pořád to nemám dobré, což mě znervózňuje. Nikam s tím nechodím, byla jsem jednou před pár lety a nebylo to celkem k ničemu. Mám kámošku neuroložku, ale v podstatě mi nic neporadila, léky od bolesti a klid (s ročním dítětem to určitě jde), rehabilitaci a až se to zklidní, tak pravidelně cvičit. Ale donutit se do toho…
Taky to mas stejne jako ja? Bedra bricho noha? Vis co jsem zjistila ze je to pokazde kolem ovzulace na gynekologii chodin na kontrolu kazdych pul roku
Aha, tak do souvislosti s ovulací jsem si to nikdy nedávala. Já to mám většinou když prochladnu a něco těžkého zvednu, nebo nějaký prudký trhavý pohyb. Nejvíc teda, když jsem měla děti tak do roku (mám 3 děti), tak pokaždé, než začaly samy chodit, tak ty stavy byly nejhorší. Každopádně bych se toho ráda zbavila už jednou provždy, asi mi nic jiného, než to pravidelné cvičení a plavání nepomůže. Ale nevěřím si, že se donutím k té pravidelnosti, ach jo…
@Anonymní píše:
Aha, tak do souvislosti s ovulací jsem si to nikdy nedávala. Já to mám většinou když prochladnu a něco těžkého zvednu, nebo nějaký prudký trhavý pohyb. Nejvíc teda, když jsem měla děti tak do roku (mám 3 děti), tak pokaždé, než začaly samy chodit, tak ty stavy byly nejhorší. Každopádně bych se toho ráda zbavila už jednou provždy, asi mi nic jiného, než to pravidelné cvičení a plavání nepomůže. Ale nevěřím si, že se donutím k té pravidelnosti, ach jo…
Jasne namaha stres prochladnuti ale okolo ovulace nechapu to vzdycky jsem se koukala do diare, protoze kdyz me boli bedra tak v bricho jako pri menstruaci, no a taky ja beham chodim rychlou chuzi a cvicim jogu a chodim na pravidelne masaze a jak vidis stejne me to chytlo
Aha, tak to budu muset vypozorovat, jestli to nějak souvisí s MS. Nestraš, že ani ten pohyb nepomůže. Mně teda ta kámoška neuroložka říkala, že ne každé cvičení pomáhá, zrovna běh na to není moc dobrý, nejlepší je plavání, ale s hlavou pod vodou, jinak to také nepomáhá a pak speciální cviky.
@Anonymní píše:
Aha, tak to budu muset vypozorovat, jestli to nějak souvisí s MS. Nestraš, že ani ten pohyb nepomůže. Mně teda ta kámoška neuroložka říkala, že ne každé cvičení pomáhá, zrovna běh na to není moc dobrý, nejlepší je plavání, ale s hlavou pod vodou, jinak to také nepomáhá a pak speciální cviky.
Ja ted byla na tejpovani neri aescin tak uz by to mohlo povoliT
Je mi jasny, že mi nebudete věřit, ale i tak to napíšu. To jen tak, abych udělal za dostiučinění. Pokud má někdo potíže s ploténkami a problémi s tím spojeny(bolest nohy atd)Je třeba cvičit tak, aby byli při cvičení zcela uvolněné zádové svaly.Toto ovšem nelze, pokud člověk cvičí sám. Proto učím lidi, jak si v rodině pomoct navzájem, aby nikdo nemusel chodit na cvičení do různých zařízeni, což někdy stojí nemalé peníze, ale hlavně čas a je to otravné, pořád někam docházet. Navíc tuto techniku(není moje vlastní)zvládne každý, stačí jen chtít a trošku se snažit.
@Dalibor7 Prosim te ja sotva lezu boli uz me krcni pater tak tezko muzu cvicit s nekym z rodiny
Pokud nemáš velkou nadváhu, tak by to smysl mělo, ale nemá cenu tě do něčeho tlačit. Chtěl jsem jen pomoct, ale to je na každém, jestli o mou pomoc stojí. Já jen že jednou ke mě jednu holku ve tvém věku donesli, protože už nemohla sama chodit a taky to šlo. Ona to totiž byla ukrajinka a tam, jak mi potom řekli se tyto potíže mezi lidmi řeší zcela běžně, tam má každá dědina někoho, kdo tyto věci dělá a s doktory se to neřeší, protože to ani nemá cenu.
@Dalibor7