ADHD - 8 let

• Fotoalbum (19)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais Brno
12.3.23 12:36
@Anonymní píše:
Od rána máme problém. Učitelka jim zadala, aby se naučili 6 jarních květin. Syn se rozhodl, že je musí umět jako básničku a nenechá si vysvětlit, že musí umět říct u každé kytky, jak se jmenuje. To paní učitelka vůbec neříkala. Tak to být nemá, já tomu nerozumím. Aktuálně na mě ječí, řve, vzteká se, brečí… Zkusila jsem to vytisknout jako pexeso, aby to řadil k sobě, tak to je naprosto špatně.
Dnešek bude dlouhý. Pak zítra dostane špatnou známku, protože to nebude umět a zase to bude špatné, já jsem ho nevarovala, měla jsem mu říct, jak to bude… :zed:

V téhle fázích, pokud nevybuchnou teda taky, odcházím a řeknu mu, ať si to udělá jak chce…známku ve skole neřeším…
To je přesně o tom, že ty děcka mají problém s porozuměním už toho zadání, mají v hlavě něco a je a ne z toho ustoupit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.23 12:56

@Anais Brno já odešla, on přišel za mnou už několikrát. Ječí na mě. Já už ječela taky, pak brečí, že ho z toho bolí uši. Taková nedělní pohoda :lol:

• Citovat
  • Upravit
1742
12.3.23 13:00
@Anais Brno píše:
Feuersteina neděláš každý den, chodíme 1× za týden. Je fajn, že s ním pracuje někdo jiný. Ještě se podívej na Logosika…
Je to boj, naprosto chápu…

A KUPOZ se dělá každý den nebo taky 1× týdně jako Feuerstein?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
12.3.23 13:02
@Anonymní píše:
@Anais Brno já odešla, on přišel za mnou už několikrát. Ječí na mě. Já už ječela taky, pak brečí, že ho z toho bolí uši. Taková nedělní pohoda :lol:

Tak tohle znám bohužel taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
12.3.23 13:08
@Anais Brno píše: Úplně chápu. Na vybavnost slov je to boj. Nezkoušel a jsi takovou hru, že vezmeš par věcí, necháš je prohlídnout a pak přikryjes a dotyčný má vyjmenovat, co tam je. Obměna je, tě jak je to zakrytý, tak jednu věc schovas, odkryjes a zase má uhádnout, co chybí.
Pak máme rádi Brain Box…
Na vypravování hrajeme hru, že povídáme bláznivý příběh…je to pro ně těžký…
Pak hodně využívám, když mi začne sám něco vyprávět, tak ho to nechám říct, pak to shrnu do pár vět a dám nějaké doplňující otázky ;)
Nebo se ho ptám o čem byl nějaký příběh, když se díval na telku…
Je to náročný, být pořád ve střehu a něco vymýšlet…

My máme takovou fajn kooperativni hru „Překážky“, u které se musí vymýšlet, jak vyřešit problém a překonat překážku, přijde mi na rozvoj těchto dovedností dobrá a hlavně je kooperativní, takže mi děcka nebrečí, že někdo z nich prohrál. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.3.23 13:10
@Anonymní píše:
@Anais Brno já odešla, on přišel za mnou už několikrát. Ječí na mě. Já už ječela taky, pak brečí, že ho z toho bolí uši. Taková nedělní pohoda :lol:

Snad pomůže to uklidnění, že v tom nejsi sama :srdce:
Náš čtenářský deník byl taky akční program. Nejdřív zjistil, že mu dopsaly všechny gumovaci pera, pak to docela v pohodě napsal, říkám si super. No ovšem zachvatecek přišel, když tam šel kreslit obrázek.. :zed:
Přesně jak říkáš, taková víkendová pohoda :cert:

• Citovat
  • Upravit
1742
12.3.23 13:14
@Anais Brno píše:
Snad pomůže to uklidnění, že v tom nejsi sama :srdce:
Náš čtenářský deník byl taky akční program. Nejdřív zjistil, že mu dopsaly všechny gumovaci pera, pak to docela v pohodě napsal, říkám si super. No ovšem zachvatecek přišel, když tam šel kreslit obrázek.. :zed:
Přesně jak říkáš, taková víkendová pohoda :cert:

Tak u nás to děláme tak, že ten obrázek kreslím současně s ním (u jednoho stolu na druhý papír), jsem jakoby o tah napřed, on to kreslí vyloženě podle mě. A ještě ke všemu to kreslíme jakoby nanečisto na papír, který pak do toho čtenářského deníku nalepíme, pokud se tedy obrázek povede. Pokud se nepovede, tak papír vyhodime a zkoušíme to znovu na nový papír.

Příspěvek upraven 12.03.23 v 13:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.23 13:15
@Anais Brno píše:
Feuersteina neděláš každý den, chodíme 1× za týden. Je fajn, že s ním pracuje někdo jiný. Ještě se podívej na Logosika…
@Anais Brno píše:

Aha. Já už se v tom všem ztrácím, kolik toho je. A ještě jak to ctu v mobilu a mezitím dělám jiné věci. Feuerstein se dělá jak dlouho? Tady je cena 450 Kč/60 min. Ale bojím se, že nebude chtít někam chodit. To bude zase boj. Aby to nebyly vyhozené peníze. Já bych i nějakou představu měla, jak by to mohlo fungovat, ale pochybuju, že ta představa se dá naplnit. A i tak se můžu mýlit. A ještě moje časové možnosti jsou omezené.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.23 13:19

@Anais Brno Fotku něčeho, co se dělá u Feuersteina, jsi sem nedávala? Šlo by to? Nebo jak.je to u někoho jiného, tak ani nevíš, co dělají? Já se musím podívat, na co která metoda je, protože nemá problémy ve všem, tak abychom vlastně nepodporovali něco, co není zase tak potřeba, ale abychom se zaměřili na slabé stránky.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.3.23 13:31

@milwinka no on takhle píše ten deník. Učitelka měla výborný nápad, že to mají psát na nelinkovany papír přes lenoch. No tak to absolutně nešlo, takže napíše na linkovaný, ten tam nalepime.
Obrázek většinou bývá v pohodě, on i docela hezky kreslí, ale byl by zázrak, kdyby to šlo v pohodě, že :mavam:
Ale má představu, pak mu to nejde přesně a oheň na střeše :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.3.23 13:33
@Anonymní píše:
@Anais Brno Fotku něčeho, co se dělá u Feuersteina, jsi sem nedávala? Šlo by to? Nebo jak.je to u někoho jiného, tak ani nevíš, co dělají? Já se musím podívat, na co která metoda je, protože nemá problémy ve všem, tak abychom vlastně nepodporovali něco, co není zase tak potřeba, ale abychom se zaměřili na slabé stránky.

My máme za sebou zatím jen ty body, ten pracovní instrument nám pak dá domů. Ty další jsou pak obrázky, nad kterýma plní úkoly…pracuje jen terapeut, já tam nejsem, pak mi většinou řekne, co a jak..
Zkusím to pohledat a dám sem fotky

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.3.23 13:39

Tam jde hlavně i to, že ten terapeut to dítě vede, pokládá mu otázky a navádí ho k tomu požadovanému výsledku. Pracují i s chybou…
Vždycky se začíná s uspořádáním bodů.
Pak se domluvíš, co by bylo fajn do budoucna

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.3.23 13:45

@Anais Brno Už jsem ty body dohledala. No tak to je průšvih. To by asi nespolupracoval. Pořád ale je to lepší, pokud je to jednou týdně, než denně. Zkusím si zjistit, jestli by to vůbec šlo.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.3.23 13:48
@Anonymní píše:
@Anais Brno Už jsem ty body dohledala. No tak to je průšvih. To by asi nespolupracoval. Pořád ale je to lepší, pokud je to jednou týdně, než denně. Zkusím si zjistit, jestli by to vůbec šlo.

Většinou nabízí ukázkovou hodinu. Mají i jednodušší verzi pro předškoláky… ;)
Takže můžou vyzkoušet, co půjde.
Mé mládě je na tom s 3d dobře, takže i naše terapeutka říkala, že na to, že mu v té době bylo 8, tak zvládal i to s čím mají dospělí problém…ale teď právě pracují na tom porovnávání, rozvíjí to i myšlení, jak o něčem. premysket, že je víc možností řešení, může být víc správných postupu..

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
12.3.23 14:25

Holky, podle čeho se děcka učí angličtinu?.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA