ADHD - 8 let

• Fotoalbum (19)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.3.23 13:13
@Oriseka píše:
Tak hodina denne mi prijde v pohode. A co rikas na 3 hodiny oba vikendove dny? Ale davate mi holky nadeji, ze tam porucha uceni nebude. Ona bohate staci porucha chovani. To si clovek vyzere ze vsech stran. Fyzika jako v ramci vseobecneho rozhledu. Me to prave prijde dulezite, aby ty deti mely na co navazat ve vyssich rocnicich. Taky jsem myslela, ze bude se ctenim problem, ale zatim cte venku vsechny napisy. Takze tukam. Ted nevim ten anonym. Tvuj syn ma ADHD nebo dysfazku ci oboje?

To bylo loni a může to zase přijít za rok. Navíc Anais Brno píše, že v týdnu se neučí. My musíme denně. Hodně rychle zapomíná.
My máme obě a čekáme, co bude mít za poruchy učení. Osobně si myslím, že tam bude dysgrafie a dysortografie.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.3.23 13:18

@Oriseka ale když ten čas za týden sečtes, takhsi na tom časově s přípravou stejně…v pondělí má ve škole hodinu pedagogické péče, v úterý Feuerstein, ve čtvrtek řemeslný kroužek a v pátek chodí na floorbal…fakt v týdnu už hlava nepřijímá :pankac:
Vstává v šest ráno, takže si má čas pohrát, kouknout na decko a během dopoledne to postupně uděláme… někdy mu to jde dobře, někdy hůř… když vidím, že toho má plný kecky, tak mu dám volno…

• Citovat
  • Upravit
22306
8.3.23 13:35
@Anonymní píše:
No právě. My taky děláme nějaká cvičení - ale jestli to něčemu pomáhá? :nevim: Jak to mám vědět, když nevím, jak by to bylo bez toho. Třeba se jen zbytečně trápíme, já, dítě. Třeba to pomáhá. Ale někdy si opravdu říkám, jestli by nebylo lepší dělat něco jiného.

My jsme syna vozili rok pres celou Prahu (MHD 1,5hod. jedna cesta) na terapii ke klinicke psycholozce a kdyz jsem se ji na zacatku ptala, jestli to pomuze, tak mi rekla, ze vysledek terapie mi nikdo nezaruci. Zase ma clovek alespon dobry pocit, ze neco dela. Taky muzes rici, ze to resis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22306
8.3.23 13:40
@Anonymní píše:
To bylo loni a může to zase přijít za rok. Navíc Anais Brno píše, že v týdnu se neučí. My musíme denně. Hodně rychle zapomíná.
My máme obě a čekáme, co bude mít za poruchy učení. Osobně si myslím, že tam bude dysgrafie a dysortografie.

Taky jste se ucili 3 hodiny naraz? Vydrzel to? Ja si to neumim pradstavit v tom nizkem veku. Nema i neco s pameti, ze porad zapomina? Meli jste odklad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 14:27
@Oriseka píše:
Tak u nas je na poruchy uceni jeste brzy. To se urcuje pozdeji a ten prepoklad tam je. A ma taky diagnozu(neco mezi vyvojovou dysfazii a autismem). Dotaz zakladatelky znel hlavne na ADHD, coz je u nas vetsi problem. Ta druha diagnoza se spis ztraci. Nastesti. Ja ti tve metody nehanim. Super, ze pracujete. Me jen zarazili ty 3 hodiny.

Já právě ještě nevím, co nás čeká. Může to být cokoliv, takže jsem ráda za jakékoliv postřehy, zkušenosti, i když je to něco zrovna jiného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.23 14:33
@Oriseka píše:
Tak hodina denne mi prijde v pohode. A co rikas na 3 hodiny oba vikendove dny? Ale davate mi holky nadeji, ze tam porucha uceni nebude. Ona bohate staci porucha chovani. To si clovek vyzere ze vsech stran. Fyzika jako v ramci vseobecneho rozhledu. Me to prave prijde dulezite, aby ty deti mely na co navazat ve vyssich rocnicich. Taky jsem myslela, ze bude se ctenim problem, ale zatim cte venku vsechny napisy. Takze tukam. Ted nevim ten anonym. Tvuj syn ma ADHD nebo dysfazku ci oboje?

Zatím nevím. Ale dysfázii asi ne. O té zatím nikdo nemluvil.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.23 14:36
@Anais Brno píše:
@Oriseka ale když ten čas za týden sečtes, takhsi na tom časově s přípravou stejně…v pondělí má ve škole hodinu pedagogické péče, v úterý Feuerstein, ve čtvrtek řemeslný kroužek a v pátek chodí na floorbal…fakt v týdnu už hlava nepřijímá :pankac:
Vstává v šest ráno, takže si má čas pohrát, kouknout na decko a během dopoledne to postupně uděláme... někdy mu to jde dobře, někdy hůř… když vidím, že toho má plný kecky, tak mu dám volno…

Vstává tak brzo? V kolik chodí spát? V kolik chodíte běžně domu? My pozdě. Pracuji na plný úvazek a pak ještě kroužky - když nemá jeden, tak ho má druhý (tudíž nejsme doma stejně) - bohužel se mi to nepodařilo sladit lépe.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.3.23 14:44
@Anonymní píše:
Vstává tak brzo? V kolik chodí spát? V kolik chodíte běžně domu? My pozdě. Pracuji na plný úvazek a pak ještě kroužky - když nemá jeden, tak ho má druhý (tudíž nejsme doma stejně) - bohužel se mi to nepodařilo sladit lépe.

Jo on je ranní ptace, chodí spát kolem deváté…
Já chodím taky na plný, většinou z družiny chodí kolem třetí, ten čtvrteční kroužek končí o půl páté, pak necela hodina až dojedeme domů…
V pátek má kroužek ve škole, to jezdí domů o půl třetí…
Já jezdím z práce něco po 16…ale manžel dělá krátký dlouhý, tak není každý den po škole sám. V létě jsou ven, v zimě třeba na brusle…

• Citovat
  • Upravit
13
8.3.23 16:43
@Anonymní píše:
O tom jsem nikdy neslyšela. Kde jsi k tomu přišla? Můj syn je i neklidný. Doma musí mít některé věci podle sebe. Je tvrdohlavý. Podle mě neumí dobře navázat kontakt s kamarády.

Zkoumám to u svého dítěte, když je přehlcené, tak zlobí neuvěřitelně, přitom ve školce je nejhodnější (podle svých slov, ale učitelka souhlasí :) ). Viděla jsem video na YouTube s názvem 13 Problems Only Highly Sensitive People Will Understand a odkazy v popisu, v jednom z nich byla ta záměna za ADHD/ADD zmíněná. Na nás to hodně sedí, což se mi trochu ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 16:55
@Oriseka píše:
Taky jste se ucili 3 hodiny naraz? Vydrzel to? Ja si to neumim pradstavit v tom nizkem veku. Nema i neco s pameti, ze porad zapomina? Meli jste odklad?

Tři hodiny v průběhu dne čistého času. Jeli jsme opakovaně celý den.
Odklad měl.
Paměť prý souvisí s dysfazií.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.23 17:50
@Anais Brno píše:
@Oriseka víš, kdybych měla ten tajný recept, jak ho to naučit jinak a efektivně…
Jak se chceš naučit v angličtině slovíčka u dítěte, které má problém s vybavnosti slov i v češtině :mrgreen: plus ve třetí v angličtině už normálně píšou, tedy, slovíčka věty…
Násobilku kousek pochopit, to jsem koupila 100 bonbónů a kupickovali jsme, to mu došlo brzy, stejně tak dělení…
Si dojdi do knihkupectví a podívej se, co vás čeká v druhé a třetí třídě…pak napiš, jak tohle zvládáš učit zábavnou firmou za pochodu při běžných činnostech :pankac:
Za týden probrali vzdy vyjmenovaná slova např po B, další týden po L… teď budou znovu podrobněji probírat slovesa, podstatná jména… první třída je ještě pohoda…

V jaké třídě máš dítě? A kolik máš děti?

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.3.23 18:05
@Anonymní píše:
V jaké třídě máš dítě? A kolik máš děti?

Je mu devět, chodí do třetí třídy. Jedno dítě, další mít nemůžeme. No příroda asi ví proč, abychom na tenhle zázrak měli kapacitu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
8.3.23 18:15
@Oriseka píše:
Tohle je bezva. Sikovne ruce jsou k nezaplaceni. Na tohle teda spolehat nemohu, protoze syn je na ruce nesikovny. Mel i problemy s jemnou motorikou. Celkem jsme to vycvicili, ale zadny zazrak. On chce delat IT, ale zatim na to teda talent neprojevil.

Takhle se třeba baví, pořád musí mít zaměstnané ruce…
Do čtyř tu měl kamaráda, pak jsme udělali úkol do češtiny a angličtiny, pomohl mi nachystat večeři, kutí si v pokojíku něco z Lega, půjdeme ještě odcvicit neurovyvojovku, sprcha…nevím, jak bych nacpala učení v týdnu…on si potřebuje už prostě odpočinout…

• Citovat
  • Upravit
22306
8.3.23 18:23
@Anais Brno píše:
Takhle se třeba baví, pořád musí mít zaměstnané ruce…
Do čtyř tu měl kamaráda, pak jsme udělali úkol do češtiny a angličtiny, pomohl mi nachystat večeři, kutí si v pokojíku něco z Lega, půjdeme ještě odcvicit neurovyvojovku, sprcha…nevím, jak bych nacpala učení v týdnu…on si potřebuje už prostě odpočinout…

Tak kdyz vam to vyhovuje :kytka:. Sikovny. Ja taky rada skladala origami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.23 18:34

Já mám třináctiletou slečnu s ADHD a zkoušeli jsme opravdu mnoho :mrgreen:. Takže s ohledem na to mi přijde nejdůležitější - budovat s dítětem pevný vztah založený na důvěře - teď v pubertě jako když najdeš - už jsme díky tomu vyřešili šikanu, sebepoškozování, panické ataky ze školy atd. A ono to vypadá samozřejmě, ale jde v podstatěo to milovat nejen dítě ale i zamilovat si to jeho ADHD. Dceři dlouho trvalo přijmout, že ADHD je pro ni dar a výhoda a zároveń to může být prokletí. Tady hodně pomohla individuální terapie se zaměřením na mindfullness - vrátilo jí to pocit, že může věci ovlivňovat, někdy dokonce řídit. Obrovské téma je SEBEHODNOTA a postoj k chybám jako informacím. V tomhle ohledu hodně pomohly i ADHD vzory - slavné osobnosti s ADHD a jejich příběhy např. web a film Nepozorní nebo Rosťa Novák a Michael Phelps, který měl největší krizi sebehodnoty a hlubokou depresi se sebevražednými tendencemi poté co vyhrál 10 olympijských medailí najednou i rozhovory s ním. pak je toho mraky i na zavrhovaném Tiktoku, to pomohlo na vědomí „že v tom není sama“, koukáme spolu, pak má i oblíbené ADHD youtubery. Co dál pomohlo hledat v čem je dobrá, to rozvíjet a na tom stavět na deficitu nic moc nepostavíš. Se soustředěním ji pomohla i cílená medikace od 9 let. Hodně musíme hlídat spánkový režim a spánkovou hygienu, protože to je trvale křehká oblast. Mně jako rodiči hodně pomohla kniha Fast Minds - je v češtině a díky ní jsem zjistila co všechno je ADHD a že ho mám taky :mrgreen:. Co se týče školy tak tam musíme vždy oceňovat proces a snahu nikoliv výsledky - to je past. A jestli tě to utěší tak některé věci trénujeme sedmým rokem a výsledek nula, holka vypadá jak mauglí když vylezl z lesa a co mě to stálo energie, času. Pak pomohla trochu i spolupráce s PPP a pak jsem musela „pohrotit“ školu neb nedodržovala podpůrné opatření a dceru sankcionovala za projevy ADHD. Tak jsem asi sice za hysterku, ale od té doby spolupráce funguje a škola i měla několik iniciativních návrhů, které se ujali např. může používat mobil na zaznamenání úkolů, pomůcky na matematiku má trvale ve škole, při testech na konci může jít stranou a číst si nahlas atd. No a jako rodiči bych Ti ze srdce doporučila si nalézt způsob jak si sama sobě dobít baterky a zbavit se pocitů viny a výchovného selhání. To je totiž cesta do pekla. Dceři samotné pomáhá těžkosti ADHD zvládat vysoká míra kreativity, nekonvenční způsob přemýšlení, specifický humor a pohyb, pohyb, pohyb, zvířata a potřebuje hodně Lásky a klidu (má i různé druhy abnormální senzitivity). Je to někdy extrémně náročné, ale zas se nikdy nenudíš a nutí tě to pořád se něco učit a pracovat nejen s dítkem ale i na sobě, nemáš šanci zlenivět a stagnovat :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA