ADHD - 8 let

• Fotoalbum (19)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22321
11.3.23 17:04
@milwinka píše:
Ano, ještě jsme zkoušeli Eye Q což je nyní Equazen a ještě jsme zkoušeli Concentrix. Zkusím to teda zase prostřídat.

Eye Q jsme meli ve 3 letech a nic. Po case nam logopedka vnutila predrazeny od Justu a taky si nejsem jista, zda to melo nejaky efekt. Ted mame nejaky retezcove znacky. Ono nikdy nevis, kdyz se neco zlepsi, cim to je. Ma clovek alespon pocit, ze neco dela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22321
11.3.23 17:09
@milwinka píše:
Tak u nás byla 1.třída zčásti distačně, takže asi i proto u nás přišly stížnosti od paní učitelky až později…

No jo. To jsem moc rada, ze jsem se tomuto vyhla. To distancni vyucovani musela byt pakarna. Taky me ceka 3. a 1. trida naraz, ale mladsi dite je ok, tam necekam starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 17:10

Dávala jsem eye q, pak jsem zkoušela od energy (to nechtěl vůbec polykat) a jednou Trime (to polyká, i když občas protestuje). Takze pokud chci, aby aspoň něco, tak musím investovat. Vícekrát denně to ani nezkousim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.23 17:11

@milwinka bere atomoxetin pod různými názvy jako např. Atofab, Strattera, - je to to samé - teď je na 60mg protože je vysoká a váhu má jak dospělá ženská. U nás se to taky zlomilo třetí třídou, to už jí nestačilo, že je chytrá a provalilo se to naplno. ona teda obměkčovala učitelku, že v té době psala hodně svoje básničky, tak napsala i několik o ní a to jí věnovala :mrgreen:. Od té doby, co má menstruaci bere i Eliceu, měla velké depresivní propady a úzkosti, tak tohle jí drží v takové normě, že si třeba den před menzes popláče, ale před tím to bylo peklo. když nám Stratteru doktorka nasazovala, tak říkala, že dva roky určitě a pak by mohla zkoušet vysadit, jenže to nám vyšlo akorát na přechod na druhý stupeň a to teda rozhodně vysazovat nebude. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.23 17:11
@Anais Brno píše:
Bože, víš jak jsem ráda, že v tom nejsme sami :srdce: já se bojím co čtvrtá. Už mám na prázdniny nachystané nějaké pracovní listy k České republice, aby nebyl úplně mimo…
Dneska už škola hotová, zítra jsem mu slíbila volno, má pak týden jarnaky, tak budeme opalovat.
Ale jak píšeš, v jednom řádku bych napíše správně a o řádek níž už s chybou…
A to ještě musíme udělat čtenářský deník 🙉 bohudík už poslední knížka…
Ve čtvrté budou spojovat třídy, budou mít novou učitelku, tak to bude taky skok.
Teď čekám, kdy budou zase psát nějaké ty čtvrtletní písemky… Úplně mě dostávají kolegové a známí, my se s dětma učit nemusíme :zed:

Taky se na mě v práci dívají divne, když řeknu, že pořád něco dělám s dětma do školy. :,(

• Citovat
  • Upravit
1742
11.3.23 17:12
@Oriseka píše:
Eye Q jsme meli ve 3 letech a nic. Po case nam logopedka vnutila predrazeny od Justu a taky si nejsem jista, zda to melo nejaky efekt. Ted mame nejaky retezcove znacky. Ono nikdy nevis, kdyz se neco zlepsi, cim to je. Ma clovek alespon pocit, ze neco dela.

Jo, přesně, říkám si, že třeba aspoň nějaký malý efekt by tam mohl být a že kdybych mu to nedávala, tak by to třeba bylo ještě horší. Asi zkusím znova ten Concentix, ten by měl být na tu koncentraci snad nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 17:13

@milwinka u nás se to taky zhoršuje. Loni i zpráva do PPP byla pozitivní. Tento týden mi psala učitelka dvakrát. Hrozí mu už napomenutí za zapomínání i za chování.
Letos zpráva do PPP už tak optimistická není. Osobně doufám, že díky tomu mu to PO nezruší. Ale když jsem s PPP mluvila (potom, co byli ve škole - celých 10 minut byli u nich ve třídě), tak právě říkala, že super pokrok a příští rok to půjde už bez opatření… Byli tam první hodinu na matiku, kdy se ještě rozkoukával a matika ho baví. On první dvě hodiny celkem i vydrží.

• Citovat
  • Upravit
32865
11.3.23 17:17
@Anonymní píše:
Taky se na mě v práci dívají divne, když řeknu, že pořád něco dělám s dětma do školy. :,(

Já se musím připravovat do školy i se skoro 13 letým. Je v 6 třídě. Nebýt AP tak jsme v loji. Bohužel si myslím, že další rok už mu ji nedají. Se samostatností je to těžké, neví kde co má, co má mít, když se zeptám, nic nemusí mít, nic nedělají, nic nepíšou..do sešitu píše tak, že to absolutně nepřečtu. Doteď měl štěstí, že byl chytrý a měl paměť. Teď v 6 třídě už měl 3 trojky. Bral Ritalin, pak Atomoxetin, to byla hrůza, museli jsme vysadit. Teď bere Concertu a ok. Ale i tak je prostě mimo. Mladší syn je v 5 třídě a tomu jen sem tam zkontroluju úkol nebo se nechá vyzkoušet před písemkou. Nejmladší je ve školce. Hukot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.3.23 17:21
@Oriseka píše:
Tak je rozdil 2 hodiny o vikendu a 2×3 hod, coz je 6 hodin. Ale treba to potreba je. To je mozne. Kdyz ji to dite dokaze tak dlouho kvalitne pracovat, tak proc ne. Ano, ja mam teprve prvnaka, ale s ADHD a ani ve 3.tride nebudeme pracovat 6hodin, protoze by to nebylo k nicemu. Takove deti se rychle pretizi a nekdy je min vic. Taky se porad zlepsuje, tak doufam, ze bude zas za 2 roky jinde. Prvni trida se obecne povazuje za tezkou, protoze je tam prechod ze skolky a dite, co zvlada spatne zmeny(autisticke rysy), tak ta adatace je dlouha. U tehhle hyperaktivcu casto neni takovy problem s ucenim jako se sezenim v lavici, dodrzovanim pravidel, zkratka s rezimem skoly, coz je zas jine nez ve skolce. Navic nova ucitelka, asistenta, jine deti, jine prostredi. Uvidime, ale myslim, ze pro nas bude narocnejsi ta 1.trida nez ta 3. Ty mas dite/deti s jakyma diagnozama?

Nic ve zlem, ale nekric hop, dokud jsi nepreskocila…a nezobecnuj ;) Ze je treti trida tezka posloucham od ucitelky taky uz od prvni tridy, no uvidime, zatim jsme ve druhe, ktera ma byt pohoda, a taky pracujeme dost. Mozna to pristi rok dotahneme na ty 3 hodiny a ty pak taky :nevim: Navic u kazdeho ditete i se stejnou dg je jedinecna kombinace projevu a naopak nadani, takze co vyhovuje jednomu, nemusi druhemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
11.3.23 17:22
@Anonymní píše:
@milwinka u nás se to taky zhoršuje. Loni i zpráva do PPP byla pozitivní. Tento týden mi psala učitelka dvakrát. Hrozí mu už napomenutí za zapomínání i za chování.
Letos zpráva do PPP už tak optimistická není. Osobně doufám, že díky tomu mu to PO nezruší. Ale když jsem s PPP mluvila (potom, co byli ve škole - celých 10 minut byli u nich ve třídě), tak právě říkala, že super pokrok a příští rok to půjde už bez opatření… Byli tam první hodinu na matiku, kdy se ještě rozkoukával a matika ho baví. On první dvě hodiny celkem i vydrží.

Tak to je přesně jak u nás… Taky první 2 hodiny dobrý, ale pak je to dle učitelky jen horší a horší. Prý to bývá dost časté, sama paní z naší PPP to říkala. My máme teda PO 2.stupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 17:25
:mrgreen:
@andelka83 píše:
Já se musím připravovat do školy i se skoro 13 letým. Je v 6 třídě. Nebýt AP tak jsme v loji. Bohužel si myslím, že další rok už mu ji nedají. Se samostatností je to těžké, neví kde co má, co má mít, když se zeptám, nic nemusí mít, nic nedělají, nic nepíšou..do sešitu píše tak, že to absolutně nepřečtu. Doteď měl štěstí, že byl chytrý a měl paměť. Teď v 6 třídě už měl 3 trojky. Bral Ritalin, pak Atomoxetin, to byla hrůza, museli jsme vysadit. Teď bere Concertu a ok. Ale i tak je prostě mimo. Mladší syn je v 5 třídě a tomu jen sem tam zkontroluju úkol nebo se nechá vyzkoušet před písemkou. Nejmladší je ve školce. Hukot.

To jsou luxusní známky. S takovými nepočítám ani u staršího dítěte. I s tím se musím učit a stejně pak písemku pokazí. Samostatnost na učení - 0. Mladší dítě udělá. doma úkol, ale ve škole ho neodevzdá. Asi mu musí říct jmenovitě nebo nevím. Kolikrát nosí úkol dlouho v batohu - některé úkoly jsou dobrovolne nebo to učitelka nekontroluje, kdo odevzdá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1742
11.3.23 17:27
@Anonymní píše:
Taky se na mě v práci dívají divne, když řeknu, že pořád něco dělám s dětma do školy. :,(

Přesně, u nás taky když si domlouváme s kolegyněmi třeba ještě nějaké aktivity po práci, tak já hlásím, že můžu jedině v pátek, protože to nemusíme dělat úkoly..taky na mě divně koukají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 17:34
@milwinka píše:
Přesně, u nás taky když si domlouváme s kolegyněmi třeba ještě nějaké aktivity po práci, tak já hlásím, že můžu jedině v pátek, protože to nemusíme dělat úkoly..taky na mě divně koukají.

Já si ani nic nedomlouvam. Když výjimečně někde jsem, tak mi to bere hodně energie. A pak mám chuť taky někdy odpočívat. Dneska jsem říkala, že jdeme něco udělat. To bylo takového pláče. Neudělali jsme nic.

• Citovat
  • Upravit
32865
11.3.23 17:35
@Anonymní píše: :mrgreen:
To jsou luxusní známky. S takovými nepočítám ani u staršího dítěte. I s tím se musím učit a stejně pak písemku pokazí. Samostatnost na učení - 0. Mladší dítě udělá. doma úkol, ale ve škole ho neodevzdá. Asi mu musí říct jmenovitě nebo nevím. Kolikrát nosí úkol dlouho v batohu - některé úkoly jsou dobrovolne nebo to učitelka nekontroluje, kdo odevzdá. :nevim:

Doteď měl samé 1 max jednu dvě 2. Takže propad na 2 stupni znatelný. A hlavně proto, že on nefunguje. Kdyby se aspoň podíval, vnímal co kdy budou psát..člověk by mu i pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 17:37
@milwinka píše:
Jo, přesně, říkám si, že třeba aspoň nějaký malý efekt by tam mohl být a že kdybych mu to nedávala, tak by to třeba bylo ještě horší. Asi zkusím znova ten Concentix, ten by měl být na tu koncentraci snad nejlepší.

Dívala jsem se na to, ale neměli tam to složení. Jak to vypadá? Nevím, jestli radši nemám zůstat u toho, co mi polyká. Je zvláštní, že třeba Céčko v tobolce (taková ta průhledná) spolkne, ale rybí olej v té samé tobolce nebude polykat (jednou do toho kousnul). Bylo by nejlepší dostat do něj správnou dávku něčím malým, u čeho by neprotestoval.

Píše se tady toho v diskuzi vic, ale neznám to. To jsou léky přímo už na předpis nebo taky jen doplněk?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA