ADHD - 8 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1742
11.3.23 18:55
@Oriseka píše:
Tak to myslim, ze je pro syna zatez i sportovni krouzek, protoze tam musi taky poslouchat a delat veci na pokyn trenera. Tam nema zadnou asistentku, ktera by mu to treba zopakovala, kdyz nedava pozor. Taky zase jiny kolektiv, jine prostredi. Kdyby si na tom sportovnim krouzku jen hrali a mohli si delat, co chteji, tak to by bylo fakt vycisteni hlavy. Takze dela proste 1 sport nic jineho. Pak uz chodime jen na hriste a taky sportujeme jako rodina a nechavam ho chodit ven s kamarady a hrat si s brachou. Aby na tyto aktivity taky zbyl cas. My jsme hodne pracovali od 4-5 let, ale ted uz ma skolu a to je velika zatez.

Tak u nás naštěstí na sportovních kroužcích celkem spolupracuje, ale nesmí to být týmové sporty nebo nějaké soutěživé typy sportů- tam by se vztekal, když nevyhraje… Ale miluje plavání a kroužek v trampolinovem centru - tam se vždy vyřádí a chodí tam strašně rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
11.3.23 18:58
@Anais Brno píše:
Já dávám Moeller tobolky a zkouším ten hořčík…po tom mi přijde, že trochu líp spí…zkoušela jsem Vít B, to mi nepřišlo že by mělo vliv. Ale hodně se mění u té neurovyvojovky…

Hořčík a vitamin B dávám taky, trochu mu to pomáhá na tiky, které občas mívá.
A ještě teď nově zkoušíme Lecitin na to soustředění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
11.3.23 19:24
@Anais Brno píše:
Syn má kroužky jen dva, čtvrtek má řemeslný a v pátek floorbal. Jinak chodí do družiny a kolem 15 hodiny domů. V pondělí má hodinu spec pedagog.pece a v úterý chodíme co 14 dní na Feuersteina…
Nám ten víkend taky vyhovuje…

Můžu se zeptat, co je to za metodu -Feuerstein? Znám jen cvičení neurovyvojovou terapii, ale tohle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
11.3.23 19:31
@Anonymní píše:
Syn nevydrží v klidu sedět třeba u jídla, u úkolů. U televize, mobilu s tím nemá problém. Ve škole mu nejde psaní, čtení. Škola ho nebaví, nechce tam chodit. Nejradši je doma. Má rád, když je nějaký řád.

Syn je úplně stejný pomohly kontakty u psychologa sezení jednou za 3 měsíce promluvil s nim se mnou poradil co a jak takových dětí je mrak..pomohla apla a nácviky sociálních dovedností různé kroužky kde bylo 5 děti a ne 30 udělejte mu doma řád a i v tom ze v 5 napr se jde ven.. bude připraveny na změny.. na stole při úkolech mít jen jednu tužku pero a sešit jinak prázdný stůl aby se soustředil jen na to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.3.23 20:01
@milwinka píše:
Můžu se zeptat, co je to za metodu -Feuerstein? Znám jen cvičení neurovyvojovou terapii, ale tohle ne.

Je to Feuersteinova metoda instrumentálního obohacování.
Tady je to docela dobře popsané
https://www.bgbzs.cz/…inova-metoda
Chce to najít vhodného terapeuta, někde mají skupinová sezení, syn teda chodí individuálně.
Těch instrumentů je myslím 14, začíná se vždy spojováním bodů a pak se domluvíš, čím chceš pokračovat dál. Syn už má body za sebou, teď dělají Porovnání a pak bych pro něj chtěla Instrukce. Pak dáme pauzu a uvidíme, co se bude hodit, možná orientace v čase, Orientace v prostoru.
Jsou tam i pracovní instrumenty práce na tu emoční inteligenci…
Rozvíjí myšlení, učí ty naše rychlíky zpomalit, přečti si zadání, zamysli se, jak budeš pracovat a pak teprve začni… Řekla bych, že když není syn ve stresu, tak opravdu se pomalu dostává do fáze, kdy čte zadání, víc nad tím přemýšlí a vyloženě nespěchá jen aby bylo hotovo…ale není to tak vždy. Posun ale vidím…
S tou neurovyvojovku jsem dlouho váhala, ale jsem ráda, že jsme do toho šli. Tam vidím, jak se vrací do těch senzitivních období, když byl malý ( v tomhle on byl vždycky hodně výrazný, když něco chtěl, šel si za tím) a vidím, jako by se mu tom cvičením doplňovaly mezery, které v tom vývoji přeskočil. Cvičíme tedy pomaleji, začali jsme někdy v létě a zatím jsme u 13 týdne…ten první týden to je vždy regres zpět, druhý týden stabilizace a ten třetí krok vpřed…

• Citovat
  • Upravit
1742
11.3.23 20:16
@Anais Brno píše:
Je to Feuersteinova metoda instrumentálního obohacování.
Tady je to docela dobře popsané
https://www.bgbzs.cz/…inova-metoda
Chce to najít vhodného terapeuta, někde mají skupinová sezení, syn teda chodí individuálně.
Těch instrumentů je myslím 14, začíná se vždy spojováním bodů a pak se domluvíš, čím chceš pokračovat dál. Syn už má body za sebou, teď dělají Porovnání a pak bych pro něj chtěla Instrukce. Pak dáme pauzu a uvidíme, co se bude hodit, možná orientace v čase, Orientace v prostoru.
Jsou tam i pracovní instrumenty práce na tu emoční inteligenci…
Rozvíjí myšlení, učí ty naše rychlíky zpomalit, přečti si zadání, zamysli se, jak budeš pracovat a pak teprve začni… Řekla bych, že když není syn ve stresu, tak opravdu se pomalu dostává do fáze, kdy čte zadání, víc nad tím přemýšlí a vyloženě nespěchá jen aby bylo hotovo…ale není to tak vždy. Posun ale vidím…
S tou neurovyvojovku jsem dlouho váhala, ale jsem ráda, že jsme do toho šli. Tam vidím, jak se vrací do těch senzitivních období, když byl malý ( v tomhle on byl vždycky hodně výrazný, když něco chtěl, šel si za tím) a vidím, jako by se mu tom cvičením doplňovaly mezery, které v tom vývoji přeskočil. Cvičíme tedy pomaleji, začali jsme někdy v létě a zatím jsme u 13 týdne…ten první týden to je vždy regres zpět, druhý týden stabilizace a ten třetí krok vpřed…

Děkuji, to zní dobře. Musíme to taky vyzkoušet, díky za tip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.3.23 20:21

@milwinka přijde mi to fajn, učí je to přemýšlet. Ty Body ho bavily hodně. I ta terapeutka říkala, že má velmi dobré 3D.
Teď to je vidět i při geometrii.
My chodíme k moc fajn paní, ona pracuje jako logopedka, hodně pracuje s dospělými s afázií, je hodně trpělivá.
Do budoucna bych chtěla syna nasměrovat do výtvarného ateliéru, on má velkou představivost, venuji se i arte terapii… uvidíme…on nejvíc relaxuje manuální činnosti a sportem…

• Citovat
  • Upravit
1742
11.3.23 20:25

@Anais Brno Já jsem místo draheho kurzu neurovyvojovky koupila tuto knihu „Cvičení pro lepší učení“, jsou tam nafocené a vysvětlené ty cviky z neurovyvojovky a cvičím podle toho se synem doma. Ale teda tu Feuersteinovu metodu jsem vůbec neznala. Už hledám, kde to nabízí v našem městě, určitě to taky vyzkoušíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.3.23 20:40

@milwinka jo tu mám taky doma, ale nakonec cvičime pod dohledem naší logopedky ;)
Já nad tím dlouhovahaka, protože v Brně nebyl nikdo, kdo by ji vedl kvalitně a neměla jsem čas jezdít třeba to Lednice nebo do Olomouce. Tak mi to nabídka naše logopedka, ona je moc fajn, pořád přemýšlí, kde je to slabé místo, které by bylo potřeba posílit. V té knížce je to krásně popsané i na těch stránkách Vingralkove je hodně zajímavých informací… Člověk při čtení úplně vidí ty naše děti…

• Citovat
  • Upravit
1742
11.3.23 21:11

@Anais Brno To máte dobrou logopedku, že se tak snaží a nabízí ti další možnosti, jak se synem pracovat. Jinak já taky vždycky při čtení různých knížek úplně vidím, jak to na syna sedí. Ještě mi přijde dobrá knížka „Ádéhádě jak na emoce dětí s ADHD“, protože s tím máme u syna taky problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.3.23 21:18
@milwinka píše:
@Anais Brno To máte dobrou logopedku, že se tak snaží a nabízí ti další možnosti, jak se synem pracovat. Jinak já taky vždycky při čtení různých knížek úplně vidím, jak to na syna sedí. Ještě mi přijde dobrá knížka „Ádéhádě jak na emoce dětí s ADHD“, protože s tím máme u syna taky problémy.

Díky, kouknu po ní… člověk je vždycky rád, když ví, že někdo je na tom podobně :srdce:
My jsme na naší logopedie natrefil náhodou, ona je naprosto skvělá, opravdu jsme měli štěstí…
Trvali, než člověk zjistil, kde kde je zakopaný pes. K psychologovi jsme se dostali poměrně pozdě, ale moc fajn člověk by hodně nás nasměroval, jak s výchovou, na co si dát pozor…
Je to ale náročný najít lidí, kteří jsou opravdu nápomocni.
Dostala mě dětská doktorka, oni z té dysfazky vyrostou…
Co všechno člověk podstoupí, aby ty děti byly trochu v normálu :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.23 21:40

Olej rosita - denní dávka (3 tobolky):

• omega 3 - 417 g
  • dha - 195 g
  • epa - 143 g

Trime

• omega 250 mg

Concentrix (2 tobolky)

• 250 mg

Nevím, co je nejlepší, co má nejlepší cenu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.23 21:55
@milwinka píše:
@Anais Brno Já jsem místo draheho kurzu neurovyvojovky koupila tuto knihu „Cvičení pro lepší učení“, jsou tam nafocené a vysvětlené ty cviky z neurovyvojovky a cvičím podle toho se synem doma. Ale teda tu Feuersteinovu metodu jsem vůbec neznala. Už hledám, kde to nabízí v našem městě, určitě to taky vyzkoušíme.

Je nejde na internetu vyfoceno, co tam je? Stačí pár stránek pro představu.

Moje dítě nechce dělat nic. Vše považuje za těžké. Dneska jsem s ním chtěla skládat puzzle. Už předem má obavy, že to nezvládne. Pojala jsem to jako závody, kdo to bude mít rychlejší. Výhoda je, že ho to trošku namotivovalo to vůbec dělat, jenže pak zase chytnul obavu, že prohraje. Přitom samozřejmě neprohraje, protože ho nechám vyhrát. Vytáhla jsem na něj takové skládání a přiřazování. Jednoduché. Jenže jsem si o tom chtěla povídat, jen stručně, jedním slovem říct, co je na obrázku. Nebude to dělat. Na začátku to řekl, ale po pár obrázcích už to začal bojkotovat a byl naštvaný. Přitom jsem to zkoušela zajímave, připomenout si, že to má taky… má špatnou slovní zásobu, popisovat nic nebude. Vím, že jsem ho tím vlastně naštvala. Snažila jsem se s ním do toho počítat - matematika ho baví, takže to mu nevadilo.

• Citovat
  • Upravit
1742
12.3.23 00:29
@Anonymní píše:
Je nejde na internetu vyfoceno, co tam je? Stačí pár stránek pro představu.Moje dítě nechce dělat nic. Vše považuje za těžké. Dneska jsem s ním chtěla skládat puzzle. Už předem má obavy, že to nezvládne. Pojala jsem to jako závody, kdo to bude mít rychlejší. Výhoda je, že ho to trošku namotivovalo to vůbec dělat, jenže pak zase chytnul obavu, že prohraje. Přitom samozřejmě neprohraje, protože ho nechám vyhrát. Vytáhla jsem na něj takové skládání a přiřazování. Jednoduché. Jenže jsem si o tom chtěla povídat, jen stručně, jedním slovem říct, co je na obrázku. Nebude to dělat. Na začátku to řekl, ale po pár obrázcích už to začal bojkotovat a byl naštvaný. Přitom jsem to zkoušela zajímave, připomenout si, že to má taky… má špatnou slovní zásobu, popisovat nic nebude. Vím, že jsem ho tím vlastně naštvala. Snažila jsem se s ním do toho počítat - matematika ho baví, takže to mu nevadilo.

Jsou tam vyfocene a popsané ty cviky a k čemu jsou dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
12.3.23 00:37
@Anais Brno píše:
Díky, kouknu po ní… člověk je vždycky rád, když ví, že někdo je na tom podobně :srdce:
My jsme na naší logopedie natrefil náhodou, ona je naprosto skvělá, opravdu jsme měli štěstí…
Trvali, než člověk zjistil, kde kde je zakopaný pes. K psychologovi jsme se dostali poměrně pozdě, ale moc fajn člověk by hodně nás nasměroval, jak s výchovou, na co si dát pozor…
Je to ale náročný najít lidí, kteří jsou opravdu nápomocni.
Dostala mě dětská doktorka, oni z té dysfazky vyrostou…
Co všechno člověk podstoupí, aby ty děti byly trochu v normálu :zed:

Hm, tak ta pediatrička tě možná chtěla uklidnit nebo prostě s touto diagnózou nemá moc zkušeností, nevím no.
Taky jsem ráda, že nejsem jediná, kdo řeší „nestandardní“ dítě.
Přesně jak píšeš, člověk toho spoustu podstoupí, aby se ty nedostatky aspoň trochu vykompenzovaly, ale je s tím spousta dřiny. A to víc pak zamrzí poznámky některých (např. babička nám kdysi řekla : „Co s tím klukem děláte, že tak koktá?“ Přitom jsme taky chodili na logopedii a řešili to, naštěstí tohle už přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí