Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
To nevím. Moje dítě prohry vůbec nezvládá. Nezvlada ani představu prohry - situace, kdy to ještě vůbec není jisté. A se mnou se prohry sní bát nemusí. Přesto je nešťastný.
No u nás to paradochne ve 3,5 letech zvládala bravurně.. ale mylsím že si myslela že to hrajeme dohromady… mentálně na to měla (zjednodušené prší, člověče nezlob se, pexeso atd) ale ted už chápe princip toho že spolu soutěžíme a včera se do toho asi ponořila no a reakce byla extrémní. Na druhou stranu myslím že díky tomu pochopila systém strategie když má člověk 2 nasazené figurky. ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Holky a co děti a společenské hry? Může být neschopnost zvládat prohru indiakace nějakého problémů?
Ve 4,5 bych byla úplně v klidu…
Naše nestandardní dítě veškeré společenské hry dlouho bojkotovalo. Člověče ho nebavilo nikdy…
V devíti si tak zahraje dámu, šachy, Brain Box, klasické karty, pexeso, Scrabble, balanční věž…
Začal tak po pátém roku…pexeso, Černý Petr..
Dětské hry ho nikdy nebavily, vždy měl tendenci vymýšlet vlastní pravidla…
Nemá rád, když ho něco omezuje, psycholog nám to vysvětlil, že je to spojeno s jeho vysokou inteligencí, vidí o krok dál a on jeho silnou stránkou je kreativita, vymýšlení nových věcí, zkoumáno problému. Nikdy ho nebavily ani klasické hračky…on si je vyráběl sám…v pěti sice ještě téměř nemluvil ale poskládal lego technik. Takže když mu začneš vysvětlovat pravidla, on už mezitím přemýšlí, jak to udělat jinak…jakékoli pravidla jsou pro něj omezující
A ty zachvatecky, co ty řešíš, my máme několikrát za den, kdybychom znali analogii vyvolání naštvání, tak bychom za to daly cokoli…
@Anais Brno má PO 2, ale žádné úpravy známkování a dalšího. Jak jsem psala, letos jsem dostala už echo, že mu chtějí zrušit i tu dvojku, že ma jedničky a není důvod.
U nás PPP slovní hodnocení nepíše.
My tam máme větu ohledně možnosti slovního hodnocení. Zkus to pročíst.
Speciální pedagog ve škole a psycholog není?
Já jsem ty hry vyřešila tak, že jsem koupila samé kooperativní hry, kde nikdo neprohraje.
Z těch soutěživých hrajem jenom pexeso a i u toho bývají scény pokud nevyhrává. ![]()
@Anais Brno píše:
Tihle mi právě popisovala logopedka. Těm dětem chybí základní věci a pokud se to v tom vývoji „nedoplni“, tak jako by neměly na čem dál stavět.
Tady dávám takovou hezkou tabulku, ten vývoj jde odspodu směrem nahoru.
V tomhle právě pomáhá ta neurovyvojovka, to dítě si tom výbojem má možnost projít ještě jednou a ty primární reflexy, které přetrvávají, se nahradí.
Hodiny začíná chápat až teď v té třetí třídě…
Vy nemáte žádné podpůrné opatření do školy? Pokud má VD tak by ho ze spousty věcí neměli znamkovat. Pokud máš zprávu z poradny, podívej se, zda tam není věžička o slovním hodnocení, když tak si to tam nechej dopsat a požádej ve škole.
To sebevědomí je náročný, podporovat a nechat ho růst ve věcech, které mu jdou.
U nás ve škole s dětmi pracuje i psycholožka, a sama říká, že ve škole nemáme tlačit na pilu…co zvladnou, to zvládnou…
Moje starší dítě mělo opravdu nerovnoměrný vývoj. Některé fáze rovnou přeskočilo. Nemá výraznější potíže. Mladší dítě bylo v tomto (i v ohledu zdraví) za odměnu - vše tak, jak má. A přitom má potíže a docela velke.
Ta neurovývojovka, to jsou zase cviky denně? K tomu jste přišli kde?
@Anonymní píše:
Moje starší dítě mělo opravdu nerovnoměrný vývoj. Některé fáze rovnou přeskočilo. Nemá výraznější potíže. Mladší dítě bylo v tomto (i v ohledu zdraví) za odměnu - vše tak, jak má. A přitom má potíže a docela velke.Ta neurovývojovka, to jsou zase cviky denně? K tomu jste přišli kde?
Tak člověk různe hledá, čte, kde by mohl být problém, jak to dítě nějak vyladit.
Neurovyvojovka je denní v práci cvičení, sestava 4 cviků. Celkem je to koncipováno na 30 týdnů.
@Anais Brno píše:
Tak člověk různe hledá, čte, kde by mohl být problém, jak to dítě nějak vyladit.
Neurovyvojovka je denní v práci cvičení, sestava 4 cviků. Celkem je to koncipováno na 30 týdnů.
A k tomu jsi přišla kde? Možná jsi to sem už psala. Musím pročíst v klidu celou diskuzi. To asi pro nás nebude. ![]()
@Anonymní píše:
A k tomu jsi přišla kde? Možná jsi to sem už psala. Musím pročíst v klidu celou diskuzi. To asi pro nás nebude.
Neurovyvojovku cvičí terapeute, kteří prošli kurzem. Vím, že právě Vingralkova v Olomoucí, pak paní v Lednici. Nám to nakonec nabídka naše logopedka. Původně si kurz udělala, ale většina rodičů to s dětma nedocvicila, tak to nakonec v klasické nabídce nemá…
Vlastně takové štěstí i náhoda.
Je to dlouhý, vydržet rok, ale zatím vidím, že to syna posouvá hodně dopředu…
Strattera bez předpisu - wourldpillseller.com mám syna 8 let.Od příchodu do první třídy užívá Stratteru.Je pravdou, že se zklidnil, více se soustředí, vymizela agrese vůči ostatním.
Tady je ta pyramida