ADHD - 8 let

• Fotoalbum (19)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.3.23 17:38
@andelka83 píše:
Doteď měl samé 1 max jednu dvě 2. Takže propad na 2 stupni znatelný. A hlavně proto, že on nefunguje. Kdyby se aspoň podíval, vnímal co kdy budou psát..člověk by mu i pomohl.

No tak to je nádhera. U nás druhá třída 3, 4 a ještě někdy z milosti. :,(

• Citovat
  • Upravit
32865
11.3.23 17:42
@Anonymní píše:
No tak to je nádhera. U nás druhá třída 3, 4 a ještě někdy z milosti. :,(

O to víc mě to štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22319
11.3.23 17:43
@beruska9 píše:
Nic ve zlem, ale nekric hop, dokud jsi nepreskocila…a nezobecnuj ;) Ze je treti trida tezka posloucham od ucitelky taky uz od prvni tridy, no uvidime, zatim jsme ve druhe, ktera ma byt pohoda, a taky pracujeme dost. Mozna to pristi rok dotahneme na ty 3 hodiny a ty pak taky :nevim: Navic u kazdeho ditete i se stejnou dg je jedinecna kombinace projevu a naopak nadani, takze co vyhovuje jednomu, nemusi druhemu :nevim:

Dobre, tak vetsine prijde ok pracovat s ditetem 3 hodiny naraz a me proste ne. Muzu mit jiny nazor, ne? Mozna ho casem zmenim. Znam maminku ADHDat, kde jim psycholozka dokonce zakazala (silne nedoporucila) delat skolu vic nez 20min denne(druha trida). U skolni psycholozky se me taky ptala, co dela dite ve volnem case a kolik ma krouzku, aby nahodou nebylo pretizene. Klinicka psycholozka se divila, ze s ditetem delam neco navic, kdyz chodi do skolky. Informace od odborniku mam spis teda nepretezovat nez drtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.23 17:46
@milwinka píše:
Tak to je přesně jak u nás… Taky první 2 hodiny dobrý, ale pak je to dle učitelky jen horší a horší. Prý to bývá dost časté, sama paní z naší PPP to říkala. My máme teda PO 2.stupně.

Náš má taky PO 2 a nemá asistentku. Ta u nich je, ale dítě, na které je napsaná, se stěhuje. Takže chudák učitelka. Ve třídě má 28 dětí, z toho 3 Ukrajince a 3 děti, jako je náš syn (znám maminky, řešily jsme to spolu). To bude náročný konec roku.

• Citovat
  • Upravit
1742
11.3.23 17:47
@Anonymní píše:
Dívala jsem se na to, ale neměli tam to složení. Jak to vypadá? Nevím, jestli radši nemám zůstat u toho, co mi polyká. Je zvláštní, že třeba Céčko v tobolce (taková ta průhledná) spolkne, ale rybí olej v té samé tobolce nebude polykat (jednou do toho kousnul). Bylo by nejlepší dostat do něj správnou dávku něčím malým, u čeho by neprotestoval.Píše se tady toho v diskuzi vic, ale neznám to. To jsou léky přímo už na předpis nebo taky jen doplněk?

Třeba tady je složení: https://www.zdravotal.cz/…rix-cps-180/
Je tam omega 3 a omega 6, zinek a hořčík, jsou to taky takové měkké kapsle. Je to taky jen doplněk stravy bez předpisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
11.3.23 17:50
@Oriseka píše:
Dobre, tak vetsine prijde ok pracovat s ditetem 3 hodiny naraz a me proste ne. Muzu mit jiny nazor, ne? Mozna ho casem zmenim. Znam maminku ADHDat, kde jim psycholozka dokonce zakazala (silne nedoporucila) delat skolu vic nez 20min denne(druha trida). U skolni psycholozky se me taky ptala, co dela dite ve volnem case a kolik ma krouzku, aby nahodou nebylo pretizene. Klinicka psycholozka se divila, ze s ditetem delam neco navic, kdyz chodi do skolky. Informace od odborniku mam spis teda nepretezovat nez drtit.

Nazor mit muzes, ale tvaris se tady, ze je jediny spravny, i kdyz ostatni maji taky doporuceni od odborniku a navic HLAVNE roky zkusenosti s vlastnim ditetem…ale ty mas potrebu jim vysvetlovat, ze to delaji blbe :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
11.3.23 18:02
@Oriseka píše:
Dobre, tak vetsine prijde ok pracovat s ditetem 3 hodiny naraz a me proste ne. Muzu mit jiny nazor, ne? Mozna ho casem zmenim. Znam maminku ADHDat, kde jim psycholozka dokonce zakazala (silne nedoporucila) delat skolu vic nez 20min denne(druha trida). U skolni psycholozky se me taky ptala, co dela dite ve volnem case a kolik ma krouzku, aby nahodou nebylo pretizene. Klinicka psycholozka se divila, ze s ditetem delam neco navic, kdyz chodi do skolky. Informace od odborniku mam spis teda nepretezovat nez drtit.

Tak on není kroužek jako kroužek…pokud chodí dítě po škole ještě do kroužků typu vědecký kroužek, angličtinovy kroužek atd..tak možná může být opravdu přetížené, ale pokud jde po škole sportovat, tak si naopak vyčistí hlavu… A s tím učením to samozřejmě taky každému vyhovuje jinak, ale prostě s každým ročníkem ve škole už pak přibývá více učiva a každé dítě na to učení potřebuje jiný čas… U nás je fakt nejlepší učit se o víkendu hned ráno dokud ještě není unavený, takže radši ráno v kuse než to nějak rozkouskovat, to už bych ho na to učení pak ani nenahnala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22319
11.3.23 18:04
@beruska9 píše:
Nazor mit muzes, ale tvaris se tady, ze je jediny spravny, i kdyz ostatni maji taky doporuceni od odborniku a navic HLAVNE roky zkusenosti s vlastnim ditetem…ale ty mas potrebu jim vysvetlovat, ze to delaji blbe :nevim: ;)

Nazor je nazor. Nikde netvrdim, ze jen ten muj je spravny. Od toho je diskuze, ne? Aby se clovek zamyslel nad jinym nazorem.Musi se pocitat i s negativni reakci, jako jsi se ozvala ty. Postupem treba clovek nazory i zmeni. Ja se take zde dovidam novinky a dost jine nazory nez v komunite rodicu deti s ADHD, kde se pohybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
11.3.23 18:11

@Oriseka podívej, ty pořád řešíš 3 hodiny učení o víkendu. Rozhodně u toho nesedí 3 hodiny v kuse… už jsem ti psala, že v týdnu je ze školy KO a nemá smysl v týdnu nic dělat. Kdy tedy jindy zbývá čas než o víkendu…
Dneska vstával po šesté, kolem desáté jsme začali, do oběda měl hotovou češtinu, matiku, chtěl udělat bramborovou kaší, pak mi pomohl vytřít, a umyl nádobí. Po obědě jsme zopakovali tak půlhodinu angličtinu… Že by z toho byl přetížený nemyslím, má mezi tim přestávky…
Prostě máme systém který funguje a jde mi o to, aby si opravdu něco zapamatoval.
včera jsem přišla z práce a pekl sám bábovku…on je aktivní, má pořád nějaký nápad co dělat… rád s něčím pomáhá.
Zítra se učit nebude, pak má týden jarnaky, takže každý den něco zopakujeme…potřebuje si ty vyjmenovaná slova ukotvit, po prázdninách začnou další učivo…
Budou čtvrtletní písemky…
Ty máš pořád utkvělou představu, že ho přilepíme na židli a tři hodiny v kuse maká :think:
A to jsem ráda, že celou násobilku včetně dělení dělali ve druhé třídě.

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
11.3.23 18:14
@milwinka píše:
Tak on není kroužek jako kroužek…pokud chodí dítě po škole ještě do kroužků typu vědecký kroužek, angličtinovy kroužek atd..tak možná může být opravdu přetížené, ale pokud jde po škole sportovat, tak si naopak vyčistí hlavu… A s tím učením to samozřejmě taky každému vyhovuje jinak, ale prostě s každým ročníkem ve škole už pak přibývá více učiva a každé dítě na to učení potřebuje jiný čas… U nás je fakt nejlepší učit se o víkendu hned ráno dokud ještě není unavený, takže radši ráno v kuse než to nějak rozkouskovat, to už bych ho na to učení pak ani nenahnala.

Syn má kroužky jen dva, čtvrtek má řemeslný a v pátek floorbal. Jinak chodí do družiny a kolem 15 hodiny domů. V pondělí má hodinu spec pedagog.pece a v úterý chodíme co 14 dní na Feuersteina…
Nám ten víkend taky vyhovuje…

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
11.3.23 18:20
@milwinka píše:
Třeba tady je složení: https://www.zdravotal.cz/…rix-cps-180/
Je tam omega 3 a omega 6, zinek a hořčík, jsou to taky takové měkké kapsle. Je to taky jen doplněk stravy bez předpisu.

Já dávám Moeller tobolky a zkouším ten hořčík…po tom mi přijde, že trochu líp spí…zkoušela jsem Vít B, to mi nepřišlo že by mělo vliv. Ale hodně se mění u té neurovyvojovky…

• Citovat
  • Upravit
22319
11.3.23 18:25
@milwinka píše:

Tak to myslim, ze je pro syna zatez i sportovni krouzek, protoze tam musi taky poslouchat a delat veci na pokyn trenera. Tam nema zadnou asistentku, ktera by mu to treba zopakovala, kdyz nedava pozor. Taky zase jiny kolektiv, jine prostredi. Kdyby si na tom sportovnim krouzku jen hrali a mohli si delat, co chteji, tak to by bylo fakt vycisteni hlavy. Takze dela proste 1 sport nic jineho. Pak uz chodime jen na hriste a taky sportujeme jako rodina a nechavam ho chodit ven s kamarady a hrat si s brachou. Aby na tyto aktivity taky zbyl cas. My jsme hodne pracovali od 4-5 let, ale ted uz ma skolu a to je velika zatez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22319
11.3.23 18:28
@Anais Brno píše:
@Oriseka podívej, ty pořád řešíš 3 hodiny učení o víkendu. Rozhodně u toho nesedí 3 hodiny v kuse… už jsem ti psala, že v týdnu je ze školy KO a nemá smysl v týdnu nic dělat. Kdy tedy jindy zbývá čas než o víkendu…
Dneska vstával po šesté, kolem desáté jsme začali, do oběda měl hotovou češtinu, matiku, chtěl udělat bramborovou kaší, pak mi pomohl vytřít, a umyl nádobí. Po obědě jsme zopakovali tak půlhodinu angličtinu… Že by z toho byl přetížený nemyslím, má mezi tim přestávky…
Prostě máme systém který funguje a jde mi o to, aby si opravdu něco zapamatoval.
včera jsem přišla z práce a pekl sám bábovku…on je aktivní, má pořád nějaký nápad co dělat… rád s něčím pomáhá.
Zítra se učit nebude, pak má týden jarnaky, takže každý den něco zopakujeme…potřebuje si ty vyjmenovaná slova ukotvit, po prázdninách začnou další učivo…
Budou čtvrtletní písemky…
Ty máš pořád utkvělou představu, že ho přilepíme na židli a tři hodiny v kuse maká :think:
A to jsem ráda, že celou násobilku včetně dělení dělali ve druhé třídě.

Tak uz toho nechame. Snad to zas nekdo nezmini.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
11.3.23 18:32
@milwinka píše:
@sakota A jakou máte prosím medikaci?

Risperdal. Ale na ty afektivni zachvaty, ne na pozornost, ta je dobra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
11.3.23 18:46
@Svistice píše:
Kdy? Tuseni od mimina (dráždivé dítě).
Co funguje? Přijmout dítě, takové jaké je a hledat (jako rodina, ve spolupráci se školou a případně dalšími odborníky) způsoby, ne důvody.
Mám teda vyhodu, že dítě je schopné si dost vykompenzovat vysokou inteligencí a převažuje hyperaktivita a určitá emoční nevyzrálost, pozornost není až tak viditelné zasažena.

To je u vás nějaká novinka? Vím, že prvorozenec byl náročný vždy, ale přímo diagnózu jsem nikdy nepostřehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí