Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anais Brno píše:
Holky, podle čeho se děcka učí angličtinu?.
U nás ve škole se učí podle učebnice Academy stars 1.
@milwinka já pořád nevím, jak mu tu angličtinu nalít do hlavy…oni mají Happy street.ale on potřebuje hodně procvičovat, pořád tisknu a něco vymýšlím…
Jo jinak jsem si říkala, že dneska bude klid, když se nemusí učit. Asi erupce na Slunci. Si vymyslel, že postaví Da Vinci most…tak v pokoji střídavě něčím bouchá, supí, nadává, jak si vyrábí ty ruličky z papíru, aby měl z čeho ten most stavět ![]()
A to s ním jsem pondělí úterý kvůli jarnakum
@Anais Brno píše:
@milwinka já pořád nevím, jak mu tu angličtinu nalít do hlavy…oni mají Happy street.ale on potřebuje hodně procvičovat, pořád tisknu a něco vymýšlím…
Jo jinak jsem si říkala, že dneska bude klid, když se nemusí učit. Asi erupce na Slunci. Si vymyslel, že postaví Da Vinci most…tak v pokoji střídavě něčím bouchá, supí, nadává, jak si vyrábí ty ruličky z papíru, aby měl z čeho ten most stavět
A to s ním jsem pondělí úterý kvůli jarnakum
Jo, nejhorší je, že se to jinak píše než čte, s tím máme taky problém.
A při vyrábění když se mu něco nedaří, tak taky zuří. Celkově nese špatně neúspěchy.
@Anais Brno píše:
My máme za sebou zatím jen ty body, ten pracovní instrument nám pak dá domů. Ty další jsou pak obrázky, nad kterýma plní úkoly…pracuje jen terapeut, já tam nejsem, pak mi většinou řekne, co a jak..
Zkusím to pohledat a dám sem fotky
A nejdou někde koupit ty pracovní listy na doma? Chtěla bych to zkusit, ale moc se mi právě nechce zase někam dojíždět. A doma je zvyklý dělat různé pracovní sešity, sice často s protestem, ale nakonec to udělá.
@milwinka ten Feuerstein koupit nejde. Ty kurzy pro terapeuty jsou docela drahý a vím, že ty pracovní listy/ instrumenty si objednává na základě toho, že těmi kurzy prisla.
Je to docela drahý, ale na druhou stranu s ním cíleně pracuje někdo jiný než já… ![]()
Doma by takhle nikdy nespolupracoval..
@Anais Brno u nás bude angličtina až za rok a taky mě to dost děsí. K tomu vyjmenovaná slova, násobilka, druhy slov… Další rok přírodověda a vlastivěda…
Dneska celý den děláme kytky. Mají přesný seznam kytek, co tam bude. Učitelka poslala i obrázky, které na to použije, ale prostě ne. Takže my celý den děláme kytek. Teď jsem s ním zkusila jít ven, že bychom v okolí zkusili najít aspoň sněženky. Takže na mě ječel venku ![]()
Pokud nebude mít jedničku, je mi to jedno, ale on známky nese hodně špatně. Máme ještě jedno dítě, co se nikdy neučí a má jedničky. Za první pololetí z cca 100 známek měl 6 dvojek a 1 trojku.
@Anonymní píše:
@Anais Brno u nás bude angličtina až za rok a taky mě to dost děsí. K tomu vyjmenovaná slova, násobilka, druhy slov… Další rok přírodověda a vlastivěda…
Dneska celý den děláme kytky. Mají přesný seznam kytek, co tam bude. Učitelka poslala i obrázky, které na to použije, ale prostě ne. Takže my celý den děláme kytek. Teď jsem s ním zkusila jít ven, že bychom v okolí zkusili najít aspoň sněženky. Takže na mě ječel venku
Pokud nebude mít jedničku, je mi to jedno, ale on známky nese hodně špatně. Máme ještě jedno dítě, co se nikdy neučí a má jedničky. Za první pololetí z cca 100 známek měl 6 dvojek a 1 trojku.
Já mu dala z ČJ a Angličtiny slovní hodnocení. Je známkovaný 1 - 2 a pokud vychází horší známka, má slovní hodnocení. Já nebudu stresovat ani sebe ani jeho…
Doporučuju na násobilku najet o prázdninách. Super je ta Matýskova matematika, já nakoupila 100 bonbonů a postupně jsme počítali. Mohl si to osahat, tak ten princip docela rychle pochopil… jeli jsme podle Matýska, oni měli ještě ve druhé třídě Hejného a to bylo hrozný, složitý na pochopení… je to prostě boj..
@Anais Brno píše:
Já mu dala z ČJ a Angličtiny slovní hodnocení. Je známkovaný 1 - 2 a pokud vychází horší známka, má slovní hodnocení. Já nebudu stresovat ani sebe ani jeho…
Doporučuju na násobilku najet o prázdninách. Super je ta Matýskova matematika, já nakoupila 100 bonbonů a postupně jsme počítali. Mohl si to osahat, tak ten princip docela rychle pochopil… jeli jsme podle Matýska, oni měli ještě ve druhé třídě Hejného a to bylo hrozný, složitý na pochopení… je to prostě boj..
Jak to myslíš, že mělo Hejného? Ve třetí třídě už ho neměli? Zrovna teď jsem slyšela kritiku, že ty děti neumí rychle počítat, že to není dobrá metoda. Na naší škole se učí Hejného matematika. Starší dítě zrovna v matematice nevyniká. Tak možná by byla lepší jiná metoda.
@Anonymní píše:
Jak to myslíš, že mělo Hejného? Ve třetí třídě už ho neměli? Zrovna teď jsem slyšela kritiku, že ty děti neumí rychle počítat, že to není dobrá metoda. Na naší škole se učí Hejného matematika. Starší dítě zrovna v matematice nevyniká. Tak možná by byla lepší jiná metoda.
U nás se naštěstí učí klasickou matematiku.
@Anais Brno podle Matýska jedou normálně. Což je plus. Ten mi přijde super pro děti, co mají problém s porozuměním.
Oni budou násobilku začínat teď.
Synovi nikdo slovní hodnocení ani nenavrhoval.
@milwinka píše:
Holky a jak řešíte, když vám dítě odmlouvá a neposlouchá?
Opakuju, opakuju, pak ječím. Nakonec ječíme oba. Ale vždy tak nějak dosáhnu toho, že je to podle mě.
Většinou to tedy není řešení „podle příruček“, ale jde to.
Pokud je v klidu, snažím se s ním probírat, proč to tak bylo a musí být.
@milwinka no to je na denním pořádku, popravdě někdy už na to nemám kapacitu, takže tu diskuzi zarazim.
Ale on stejně když je přesvědčeného, tak si to udělá po svém…
On by diskutoval pořád a o všem, co proč jak musím nemusím…
Je to na palici…
Jak já říkám, dítě s názorem ![]()
Někdy to pustím jedním uchem ven.
Nejhorší je ta jeho neustálá potřeba něco doma tvořit, dělat…si člověk na chvíli sedne, už je u mě mami já budu dělat to a to, já jsem udělal to a to, mami můžeš mi s něčím pomoct, mami zahrajeme si nějakou hru, mami nechceš něco…je to vyčerpávající…taky jsou ty vaše děcka furt tak akční?
@Anais Brno hodně akční. I když teď ho to trochu pustilo, protože je denně do 16:00 ve družině, domů chodíme kolem půl páté a dvakrát týdně kolem šesté. To se jen naučíme, udělá úkoly a jde spát.
Družinu jsme takto vymysleli jako pokus. Byl každý den protivný, vyřvával si mobil a TV, takže jsem ho začala vyzvedávat později a má to příznivý vliv i na moje nervy. On se nedohaduje, je tam spokojený.