Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda znáte rodiny, kde mají adoptované děti v pubertě a po ní. Prý jsou největší problémy v tomto věku. U nás o adopci hodně uvažujeme.
Znám i takové rodiny a jak jsem tady už psala občas jsou problémy a to dost velké s vlastníma dětma…
Ahoj.My máme adoptované dítě.Vlastní mít nemůžu(i když jsme to zkoušeli
).Dneska jsem šťastná,neměnila bych-je to zlaté dítě.
Zatím je všechno bez problémů a snad to i vydrží
.O tom jaké bude neví nikdo ani u vlastního. Jo a každopádně chcema ještě jedno-už jen čekáme až nám zavolají.
Marka76 píše:Ahoj.My máme adoptované dítě.Vlastní mít nemůžu(i když jsme to zkoušeli
).Dneska jsem šťastná,neměnila bych-je to zlaté dítě.
Zatím je všechno bez problémů a snad to i vydrží
.O tom jaké bude neví nikdo ani u vlastního. Jo a každopádně chcema ještě jedno-už jen čekáme až nám zavolají.
matiz2610 píše:
Držím palce ať zavolají brzy
Díky ale je to hrůza.Kolikrát už ztrácím nervy že se ani nedočkáme.Už čekáme 2 roky
![]()
Věřím ti to,já tohohle byla ušetřená tím,že jsme šli do přímé adopce
matiz2610 píše:
Věřím ti to,já tohohle byla ušetřená tím,že jsme šli do přímé adopce
No on je rozdíl čekat na první a na druhé. Na druhé se čeká déle i s přímou adopcí.
Ahoj holky, tak v úterý k nám přijde konečně na návštěvu paní z OSPODu. Dneska jsem se neubránila a vymýšlela jsem, jaké to bude, až si půjdeme pro to dítko a co budem dělat, až ho budeme mít první den doma
. No, úvahy ještě dost vzdálené realitě.
eňula píše:
Ahoj holky, tak v úterý k nám přijde konečně na návštěvu paní z OSPODu. Dneska jsem se neubránila a vymýšlela jsem, jaké to bude, až si půjdeme pro to dítko a co budem dělat, až ho budeme mít první den doma. No, úvahy ještě dost vzdálené realitě.
Nepřemýšlej.To přijde tak brzo že nebudeš mít na přemýšlení čas.Budeš nakupovat a vyřizovat,hrůza návštěv…Ale o to je to krásnější.Já pamatuji dodnes jak jsem šla první den ven,daleko jsme nedojeli.Všichni se mě ptali Komu vozíš-a já: Nikomu to je naše
Byla jsem štěstím bez sebe.Pak malý usnul v 17hod večer v kočárku a spoal až do rána,vůbec nevnímal že se na něho někdo přišel podívat ![]()
Moc děkuji oběma!! Kdo ví, jak brzo to příjde. Jsem teď hrozně nervózní, aby bylo v bytě všechno nachystané a vygruntované. A taky natěšená a zároveň vystrašená. ![]()
eňula píše:
Moc děkuji oběma!! Kdo ví, jak brzo to příjde. Jsem teď hrozně nervózní, aby bylo v bytě všechno nachystané a vygruntované. A taky natěšená a zároveň vystrašená.
V klidu.K nám když měly přijít tak jsem slyšela názory že vlezou i do odpadkového koše.
Paní byla ůplně super,uvařila jsem ji kávu popovídaly jsme si-ůžasná
Jenom koukla jestli máme koupelnu a hotovo.Čekali jsme 4 roky ![]()
Taky jsem se bála,a nemusela…chtěla vidět jestli v kuchyni máme jídelní stůl,sporák,koupelnu a vidět pokoj kde bude dítě.Opravdu jsem se bála zbytečně.My měli přímou adopci..takže to bylo rychlé.Od ukončení žádosti…jen 1 rok