Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@karkarka píše:
Chtít můžeš, ale přednost budou mít bezdetne páry. O malá miminka je nouze. Můžeš adoptovat starší dítě aby mel syn partaka.
nemůže, nikdy jí nedají starší dítě, než to, co má
@stinga píše:
nemůže, nikdy jí nedají starší dítě, než to, co má
Ja to myslela tak, že třeba až bude klukovi 5,muzou adoptovat třeba 3letaka.
@Anonymní píše:
@stinga ano. Ale zajímá mi zda nekdo dostal dite driv nez po 3letech..
no snad ti někdo napíše, ale úplně obvyklé není, aby o adopci žádal někdo, kdo má své 3měsíční dítě (ale zakázané to není), určitě budeš čekat dlouho, protože přednost mají samozřejmě bezdětné páry
@karkarka píše:
Ja to myslela tak, že třeba až bude klukovi 5,muzou adoptovat třeba 3letaka.
jo, jo, já tě špatně pochopila
, to by šlo
@Anonymní píše:
@karkarka no prave pry nedavaj starsi nez je muj syn.
jako já nevím, mně připadá, že si to představuješ jako nějaký obchoďák s dětmi, že přijdeš a vybereš si, no ono to tak nefunguje,
a předadopční příprava je velmi komplexní, velmi náročná a velmi dlouhá
@stinga dalsi těhotenství mi nebylo doporuceno. Jelikoz vim ze to trva dlouho tak proto to resim uz teď.
@Anonymní píše:
@stinga dalsi těhotenství mi nebylo doporuceno. Jelikoz vim ze to trva dlouho tak proto to resim uz teď.
něco takového jsem si myslela, a jsi anonymní, tak si dovolím otázku, jestli jsi vdaná
@Anonymní píše:
@stinga zasnoubená 8letale klidně se vezmeme
tak jestli to chce i partner, tak do adopce jděte a moc neotálejte, proces je dlouhý
![]()
@stinga partner souhlasi. Ale nevim jak to mam udelat aby si na urade nemysleli ze sem blazen jako vy tady
nemam vylozene papir o tom ze rodit znovu nesmim..a nevim jak to podat aby si nemysleli ze je to muj poporodni vykrik a rozmyslim se a dalsi těhotenství risknu..ja chtela adoptovat uz driv ale lidi mi to rozmlouvali at si udelam svoje kdyz mohu..
@stinga píše:
no tak jinak - dětí k adopci je velmi málo a důvod, aby měl syn parťáka, je velmi divný důvod pro adopci - když chceš dítě rychle, tak si požádej-te o pěstounskou péči, tam to není tak přísné
Ani v takovém případě jí rychle dítě nedají. Pěstounské dítě je obvykle dítě s řadou potíží vyplývajících z jeho historie a potřebuje především hodně péče a specifickou podporu. Ať nečeká, že přijde domů zdravé dítě, které se radostně zapojí do hry s jejím dítětem. To jsou naivní představy. Jsem pěstounka a vím, o čem mluvím.
@Anonymní píše:
@stinga partner souhlasi. Ale nevim jak to mam udelat aby si na urade nemysleli ze sem blazen jako vy tadynemam vylozene papir o tom ze rodit znovu nesmim..a nevim jak to podat aby si nemysleli ze je to muj poporodni vykrik a rozmyslim se a dalsi těhotenství risknu..ja chtela adoptovat uz driv ale lidi mi to rozmlouvali at si udelam svoje kdyz mohu..
Vybiraji se rodice diteti, ne dite rodicum.
@Anonymní píše:
Ani v takovém případě jí rychle dítě nedají. Pěstounské dítě je obvykle dítě s řadou potíží vyplývajících z jeho historie a potřebuje především hodně péče a specifickou podporu. Ať nečeká, že přijde domů zdravé dítě, které se radostně zapojí do hry s jejím dítětem. To jsou naivní představy. Jsem pěstounka a vím, o čem mluvím.
konvalinko - i adopčátko má většinou různou genetickou zátěž, takže si rozmysli, jestli zvládneš dítě s různými problémy - nemyslím nemoci, které jsou zjevné - ale může mít různé poruchy chování