Airbag vpředu a autosedačka po směru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1005
7.7.06 17:59

Amazonko01,
díky za „zadržovací systém“ :D .
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
7.7.06 19:32

Bubu,není zač :D :D :D

Jinak co se týká vyjímky pro více než tři děti,tak ta platí samozřejmě jen tehdy,pokud se sedačka nedá jinam namontovat (tedy dopředu)…je to v případě dvou dospělých a více než tří dětí (nebo dvou,pokud jde o starší typ vozidla)…

Tady ani tak nejde o to,co je bezpečné …myslím si,že je to celkem jedno,nikdy nevíte odkud do vás někdo vletí…taková rána zezadu v plné rychlosti…myslím,že by rázem přestalo preferování zadních sedadel :cry: :cry: :cry: …ale o to,co je povoleno ze zákona…a to je prostě tohle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
7.7.06 20:47

Amazonka, Zuzanag ja si nemyslim, ze je to o tom, ake sedadla sa preferuju, ja mam vylozene v navode od auta uvedene, ze statisticky su bezpecnejsie zadne sedadla a treba sedacku (ak je to len trocha mozne) umiestnovat tam.
Na autach sa predsa robia crash testy a na zaklade tych sa tieto informacie dostavaju do manualov.
Samozrejme, ked sa inak neda, tak co sa da robit, lepsia sedacka vpredu ako dieta bez sedacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
7.7.06 21:09

… No, možná byste se divily, ale auta jsou opravdu konstrukčně řešená tak, že se dětmi na předním sedadle nepočítá …

Co se týká nárazu zezadu, tak na to je naopak velmi pečlivě dbáno a novější auta mají deformační zóny naprosto úctyhodné.

Vím o čem mluvím, pracovala jsem v automobilové branži 10let a dodnes mi utkvěla vzpomínka na bourané Mondeo (nutno říci r.v. 2001), do kterého narazila LIAZka. Mondeo stálo na křižovatce na červenou a LIAZka do něj vrazila zhruba v 60km/h. Ač se to zdá být neuvěřitelné a jezdili se na něj dívat desítky kolegů od aut, auto nemělo žádný kufr, ale od zadních sedadel dopředu byl prostor pro cestující neporušen.

Takže mne tento zákon opravdu překvapuje a myslím si, že v tomto ohledu bude změněn.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
8.7.06 08:39

No jistě,pokud se berou nová auta tak ano,ale bohužel ještě jezdí spousta aut,co deformační zony nemají tak dobře vyřešené…a mezi námi,náraz zezadu do auta typu hatchbag(nevím,jestli je to psaný dobře,prostě 5ti dveřák,ale ne kombi)…staršího typu…brrrrr

Prostě se nedá plošně tvrdit,že vpředu je sedadalo smrti,a vzadu to jediné bezpečné umístění…Ale věřím tomu,že v nových,lepších autech to opravdu bude platit…nebo třeba v naší historické kombi Omeze,tam,než by někdo prošel kufrem,tak už stojí :lol: …ale u Favouše bych si fakt jistá nebyla :(
A Mondeo je taky jedno z „dlouhých“ aut…tvrdila bys to samé třeba o Fiestě z r.v. 95 :?: :?: :?:

Petulo,a co se týče zákona,tak tohle o umístění sedačky vpředu už platilo před novými pravudy…nevím od kdy,ale loni určitě,kupovala jsem sedajdu 9-18kg a speciálně to hledala…takže tohle asi jen tak nezruší :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
8.7.06 09:29

Ahojky,

přidám se do diskuse s trošku jiným dotazem, který už tu v úvodu někde padl.

Za jakých okolností je možné vozit sedačku 9-18 kg připoutanou pouze 2- bodovým pásem?

V září čekáme dvojčátka a ráda bych vozila všechny tři děti v jedné řadě. Máme sice možnost dát sedadla ještě do třetí řady, ale myslím, že by všechny byly spokojenější, kdyby na sebe viděly.

Díky moc za rady.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
9.7.06 23:13

Letadlo ja mam informacie ze tato sedacka sa moze vozit len na mieste vybavenom 3 bodovym pasom.
Minule sme to riesili s kamoskami.
Odporucam kontaktovat napr. www.maxi-cosi.cz
Kde by ti na toto mali odpovedat.
Alebo obcas staci precitat si navod k sedacke, tam to musi byt uvedene, ako sa moze upevnovat.
Ale mozno sa mylim a znalejsie holky ma opravia, budem rada :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
19.7.06 21:01

Tak já si dneska přivezla autosedačku (vajíčko) domů. V návodu k použití stojí, že se smí připevnit pouze proti směru jízdy, ať vpředu nebo vzadu, s tím, že vpředu pouze s vyplým airbegem.
Mě osobně se zdá zadní sedačka bezpečnější, ale jak píšete, záleží na typu auta, když vás (nedejbože) někdo nabourá tak odkud a tak.
Každopádně naše dítě budem vozit vzadu (teda doufám :lol: ).
A v případě babiček a dědečků - souhlasím s tím, že je určitě lepší buď v sedačce, nebo vůbec. Kdo to nebude respektovat, má smůlu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.10 20:17

Autosedačka na předním sedadle

Dobrý den,
na mou otázku je tady hodně příspěvků, ale z dřívějších let, tak nevím co je aktuální a co platí? Chci se zeptat, po vaší radě jsem pořídila synovi MC autosedačku a jelikož s ním cestuju převáženě sama, tak jsem se chtěla zeptat jestli ho mohu mít na předním sedadle vedle sebe? Mám Octavii a airbag tam vypnout nejde, tak kdybych sedačku posunula hodně dozadu, jestli je problém ho tam mít posazeného? děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
31.10.10 07:44

ahoj opravdu můžeš mít autosedačku vedle řidiče bez vypnutého airbagu, ale musí být autosedačka posměrná a křeslo posunuté maximálně dozadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
31.10.10 07:46

vajíčko dopředu dávat pouze s vypnutým airbagem, kdyby nebyl vypnutý při nehodě by ti dítě zabil. takže ve vajíčku vozit pouze vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
31.10.10 13:07

Štístko, nepíšeš to nejdůležitější. Jak velká je to autosedačka? Pokud už to není vajíčko a je to sedačka poutaná po směru jízdy, tak ho vpředu mít můžeš, zapnutý airbag je + navíc. Akorát se doporučuje posunout sedadlo co nejvíc dozadu, aby ten airbag případně nebyla taková šleha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
31.10.10 17:33

štístko, vepředu, pokud nejde vypnout airbag nesmí být protisměrná sedačka( 0-13, 0-18) - jinak je to označeno i na na předním sedadle i na autosedačce

pokud se jedná o sedačku posměrnou, tedy 9-18, 15-36
tak ty můžou být na předním sedale i s aktivním airbagem, ale posunout sedlo co nejvíce dozadu.

ale vždy je lepší dát dítě dozadu, je to bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario