Akné a problémy s pletí ve 30

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1266
13.2.14 07:53

Také mě trápilo akné, ale poslední rok používám kosmetiku Atok a od té doby mám od boláků pokoj. Ale mám zase hrozně černých teček. Ale jinak plet pěknou, za měsíc mi bude taky 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
13.2.14 08:25

Ahoj holky, mne je 26 a trapi me to taky. Mam cerne tecky, bolaky, cerveny pupinky, od kazdyho neco. Vetsinou se to zhorsi pred menstruaci, ale antikoncepci taky nechci. U kozare jsem taky nepochodila, kosmeticka taky extra nepomohla. Momentalne pouzivam Biodermu, rano a vecer cistici gel, pak micelarni vodu a nakonec hydratacni krem. Musim pouzivat makeup. Nekde jsem tu cetla, ze je dobry vitamin B, velky mnozstvi. Nebo atb Minocycline, ale pry je to velky dryak. Pak jsem taky slysela, ze se ze stravy maji kompletne vyloucit mlecne vyrobky, nebo nejist sladky. U nekoho to pry pomohlo. Zatim jsem nezkousela, jsem ted tehotna a tak nic z vyse uvewdenyho nemuzu vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1391
13.2.14 08:34

Ahoj tak mě vyloženě pomohla jen antikoncepce, brala jsem Minervu a to ještě ve 35 letech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
13.2.14 08:38

Ja zkousela vsechno mozny a jediny co pomohlo bylo prestat pit alkohol a kourit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
13.2.14 08:46

Tak tím trpím, já to mám bohužel po lécích na sž, do té doby jsem měla jakš takš klid
u kožní jsem byla taky, napsala mi IsotrexIN ale může se to používat jen půl roku, ale je to dobré, když pomažu v začátku zmizí, když to chytnu dýl, tak se aspon rychle udělá a zahojí…
Já mám totiž problém v tom, že mi vyskočí červený pupen, a mám ho klidně měsíc aniž by se nějak pohnul 8o
nakonec sfialoví a mám ho tam další dva měsíce, takže to vypadá opravdu děsně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucky13
13.2.14 08:55

To vypadá na hormonální příčinu, mám stejné problémy a také mi jako jediné řešení nutí antikoncepci tu už ale v žádném případě brát nechci. Trochu pomůže pročistit organismus, nevysušovat pleť, peeling a pak lokální péče (např. Bioderma Sebium, Payot,..).

• Citovat
  • Upravit
882
13.2.14 09:13

Ahoj, taky zápasím s akné. Je mi 35 a poslední rok je to strašné. Nejvíc se mi dělá na přechodu mezi obličejem a krkem. Velké rudé boláky, zůstávají po nich jizvy, jsem z toho už zoufalá.
Cpu se vitamíny (zinek, selen, pangamin, bkomplex) a nic nepomáhá.
U mě to asi bude hormonální, spustilo se mi to po potratu:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
13.2.14 09:23

Ahoj holky, já tedy naštěstí tyto problémy nemám, ale moje kamarádka na to hodně trpěla, kožní ji nepomohla, tak to zkusila s tradiční čínskou medicínou. našla si nějakého čínského doktora v Praze a ten jí toho za půl roku zbavil. teď když ji vidím, tak má pleť krásně čistou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3812
13.2.14 10:29

Ahoj všem,

mám pro vás polehčující nebo dobrou zprávu - velice VÝRAZNĚ tyhle problémy mizí po 40tce :mrgreen: - naprosto vážně. Fakt. :palec:

Já to měla podobné jako zde popisujete - problémy od puberty, furt něco, vyzkoušela jsem všechny možné kosmetiky, ono taky za totality toho moc nebylo :nevim:…Ohromně mi pomohla obě těhotenství - pleť jsem v tomto období měla o mnoho lepší nebo téměř bez problému, i při kojení to bylo dobrý…Taky jsem si myslela - jo, po 30tce už to bude lepší. O moc nebylo - mezi tou 30 a 40tkou se to ale pomalu, ale jistě zlepšuje…

HA jsem nebrala nikdy, obě těhotenství jsem měla v podstatě na první pokus, kde je příčina konkrétně u mě - netuším. :nevim: Ke kožařce jsem nechodila.

Co se týká kosmetiky, tak po vyzkoušení všeho možného jsem už x-let zakotvená u zn. Balea z DM- pro mě je to výborná kosmetika (i teda cenově dostupná…). Dokonce teď používám i ten jejich Blemish Balm krém a ten mi taky vyhovuje. Tu jejich řadu pro problematickou pleť používá i můj 14tiletý syn. Dobrá je i ta kosmetika Alverde - ale jen pleťové vody od nich mám + šampony.

Holky, za 14 dnů mi bude 41 a opravdu KONEČNĚ začínám mít klid…jestli je to hormonama nebo tím, že každá pleť se časem stává sušší - to fakt nevím. Jen chci dodat naději, že ČASEM to bude lepší!! Já mám pocit, že teď konečně začínám doopravdy ŽÍT - aniž bych se donekonečna pozorovala v zrcadle, kde se mi zas někde něco dělá :cert:

Jo, ale co chci ještě napsat - já celých snad 20 let používám vždy navečer ten zásyp Aknepur - dělají ho pořád (ale v lékárně ho běžně nemají, objednávají mi ho) - normálně až mám vyčištěnou pleť i nakrémovanou, tak si ty „místečka“ poťupám a do rána to pomáhá vysušit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
14.2.14 01:27

Baby nestrašte, že až do 40 :twisted:.To je hrůza a já antikoncepci fakt nechci, z každé mi bylo blbě, nespala jsem a byla náladová a někdy měla i stavy úzkosti. Jak jsem z ní přešla tak to bylo úplně něco jinýho, nemusela denně pít dva paraleny na hlavu. Jinak děti mám dvě, tu antikoncepci jsem brala asi před 5lety, tak 1-2roky už nevím a od té doby mám boláky. Pravidelně, jo a všimla jsem si, že nejhorší to mám tak květen-duben. Když začíná být teplo, to už mám fakt ty co nezmizí a rostou a svědí strašně a na zádech třeba 4v1,že se nemůžu ani opřít. Jinak celoročně jen ty boláky :(.Právě, že nekouřím,nepiju.Vodu piju snad 3-4litry denně. :nevim:.Kosmetiku se snažím právě bez alkoholu, četla jsem, že se nesmí na aknozní plet.Tak nevím, a silikonům se snažím vyhýbat. Mě právě taky vyhovovala Balea ta zelená voda a krém Mixa, zmizeli mi docela fleky.Ale co z toho, když ted po těhlech až se zredukujou budou další+jizvičky. :potlesk:A myslím si, že se mi to zhoršuje i stresem :roll:,jenže já jsem hrozný nervák. :zed: Chtěla jsem zkusit Biodermu, ale když jí používáte a máte stále akné, tak jestli to není zbytečné. No a ráno čistit plet nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
14.2.14 06:29

@lusess Já teda používám tu La Roche Posey La Roche Posey a čistím jen večer a dobrý. Fakt mi takto nikdy nic nezabralo a na tak dlouhou dobu. Pro mě je to fakt zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucky13
14.2.14 07:03

@lusess Ráno čistím micelárkou právě od Biodermy. Řekla bych, že právě díky této kosmetice se mi to podařilo dostat jakž takž pod kontrolu, ale někomu udělají stejnou službu třeba i krémy z drogerie. Rozhodně to není žádný „zázrak“, který by tě akné zaručeně zbavil. :nevim:
Na jizvičky a hojící se pupíky se mi osvědčil gel od Payotu , po něm se akné hojí a fleky mizí o hodně rychleji.

• Citovat
  • Upravit
148
10.4.14 21:19

Tak hlasím trošku zlepšení, ale určitě se to vrátí. Akné už se více objevuje před menstruací, ale už nemám boláky velké konečně. Zkouším Bidermu a pak asi chci zkusit řadu Ryor Aknestop uvidím :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
10.4.14 21:23

Tak hurá! :palec:
Zato já zas vypadám. Před třemi týdny jsem přestala po dlouhé době kojit a zas teda vypadám. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
10.4.14 22:05

No já už z toho fakt byl zoufala a styděla se vyjít ven. A nějak jsem se na to vykašlala a zlepšilo se to, ale nechci zakřiknout.. Akné mám stále, ale hlavně ty bolavé boláky už se nedělají, jen ty normální s hnisem :cert:,ale určitě se mi to zachvíli před menstruací zhorší. Hlavně, ale nechci ty boláky a maskovat to pořád dokola make-upem a je to pak vidět ještě víc takové hrboly.Jen se mi plet moc nelíbí mám jí takovou samý pór a jizva, nevím jak to vysvětlit jakoby hrbolky menší :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí