Akné a problémy s pletí ve 30

148
12.2.14 23:32

Akné a problémy s pletí ve 30

Ahoj maminky
Dlouho jsem přemýšlela, jestli založit tuhle diskuzi, ale už si nevím rady.Je toho všude spoustu co se týče akné, mám vše pročtené. Ale já chci konkrétní rady a tipy od Vás, který máte to samé nebo jste se toho dokázali zbavit.Je mi skoro 30 let a mám pořád dokola akné. Už jsem z toho unavená-dokola. Zbavím se ho max. na 2 dny nejdéle a pak další se objeví, kterého se zbavuji další týden, přičemž znova se dělá nové :zed:.Ke kožní už mě nebaví ani chodit, nutí mě jen do antikoncepce a tu já už nechci.Ani mi nic nepředepíše, jen to samé aknemicyn, při něm se loupu a jsem jak popálená, kdyby aspon pomohl, ale i přes něj se dělá nové. Stydím se chodit mezi lidi, každý se na mě dívá a rodina se mě ptá co to mám za vyrážky :cert:.Ikdyž to jsou jen 3-4 boláky, ale je to hrozný. Vždy na čele a na tváři a bradě. Plet si čistím, hydratuji. Pořád zkouším co kde přečtu, ale dokola to samé. :zed: Jedna dermatoložka mi nabízí laser, ale to je moc drahé :nevim:.Nejde to i jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2642
12.2.14 23:41

Už nic

Příspěvek upraven 21.02.14 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
12.2.14 23:45

No co zkusit nějaký vitamíny se zinkem nebo zinek samotnej. Mě se teda hodně zlepšila pleť po porodu, ale sem tam taky se mi pupínek udělá. Musim to čištění fakt pečlivě dodržovat, jeden večer se neodlíčím a hned mám beďara :cert: Chce to kvalitní pleťovou vodu, krém co moc nemastí. Obličej omývat jen čistou vodou a pak pleťovou vodou dočistit a když se mi udělá pupínek namažu ho normálně pytiolem ten vysušuje a hojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
12.2.14 23:46

Ahoj..nevím co poradit ale mám stejný problém. je mi sice jen 19 ale po porodu co jsem začala brát antikoncepci si přijdu jak v pubertě. zkusím to probrat s gyndou jestli to není těma práškama…dělají se mi na hrudi na zádech i na obličeji, přesto že dříve jsem měla pleť hezkou…tak to řeším neustálými nánosi make upu…ale už mě to neba..jak říkáš není to običejnej beďar ale bolák který nejde ani vymáčknout.,..velice bolestivý…o těch vím jen to že jsou ifikovány stafilokoky…odličuju se ale jinou zvláštní péči o pleť nevedu…zkoušela jsi něco s alkoholem??? máme diserbohoickou pleť a na tu se alkohol hodí…jakou jste (jsi) měla pleť před tím???vždy mastnou??já práve ne…proto je mi divné…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.14 23:46

A na dovolené u moře se ti to lepší? Jestli ano, tak je problém v hydrataci a vysoušení a čištění. Jestli ne, tak je to hormonálně, od zánětu nebo jiného zdroje.

Já chodila na solárko, zdravé to zrovna není ale pleť se trochu zlepšila a hlavně na opálené pleti nejsou vidět jizvičky a nedokonalosti.

ještě anonymka 30+

• Citovat
  • Upravit
1342
12.2.14 23:50

Také mě trápí akné :?
Tak základ je určitě si to nerýpat a celkově si pořád během dne do obličeje nesahat.
Teď jsem 3 dny po sobě byla u kosmetičky na čištění pleti. Také na mě použila ozonizér. Slyšela jsem o tom poprvé. Je fakt, že se mi pleť zlepšila už po těch 3 dnech. Uvidíme na jak dlouho ;) Říkala, že by tento postup bylo fajn opakovat každé 3 týdny. Co se týče kosmetiky, tak mi dávala tip (značku si bohužel nepamatuju, byla nějaká dražší), že jsou to výrobky, které jednak působí proti akné a zároveň pleť hydratují, což je pro pleť s akné důležité…takže asi tak.
Jinak já teď používám krém s konopím a zdá se mi taky celkem účinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
12.2.14 23:51

Právě, že se mi začne dělat nejvíc 14 dní před menstruací a nechce zmizet. Antikoncepci právě nechci, s akné mám problémi od té doby co jsem jí používala a to jsem měla i Diane a podobné a jak jsem vysadila ještě horší. S alkoholem nevím mám micerálku z kaufu, do ted jsem měla mixu i krém. Ted se mažu Green Line basic na pory. Mám i hodně jizvy :(.Nikdy jsem takový problémy neměla. Od garnier mám to s tím kartáčkem, ale to už nepoužívám, četla jsem, že se to pak přenáší. Bradu nemám posetou, jen třeba malinkatý 3-4 a jeden bolák a až se zbavím toho boláku, z těch malých bude další bolák :D. Se směju, ale fakt se stydím mezi lidi, když dám make-up ještě víc to vyleze.Tak už ho ani nepoužívám, nelíčím se nic, jen korektor na boláky a jdu. Stejně to každý vidí, zbytečně se líčit. Plet si fakt čistím pravidelně, ráno i večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
12.2.14 23:54

Takhle přesně plet čistím, jen já používám tu černou mast, ta to taky docela dobře vytahuje, ale ted nemůžu mám ten aknemicyn. Vitamíny beru pravidelně, zinek, selen křemík a co já vím co ještě na vlasy a plet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
12.2.14 23:57

Na zádech mám taky :P. No já v pubertě na akné taky netrpěla právě ani po dětech. Jako jo pár pupínku to se dalo přežít, ale ne bolák za bolákem :zed:.Spustilo mi to si myslím ty antikoncepce a pak jejich vysazení. Proto už nechci antikoncepci. Přesně, mě to nebaví se schovávat pod nánosem make-upu a ten mi to ještě zvýaznuje. Plet nevím asi měla jsem mastnou T-zónu, ted mám celou :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
13.2.14 00:00

U moře jsem moc akné neměla :think:,nebo mělaa, ale ne tyhle boláky. Minulý rok jsem chodila na solárko, ale přestala jsem chodit, protože mi zas kožní napsala tu vodu a s tou se nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.14 00:02

Tak to máš hormonálně, to sedí na ovulaci a vysokou hladinu hormonu, včetně testosteronu co působí neplechu. Diane je hrozná, zkoušelas Pramino (nebo to čím ho nahradili) nebo Mistru? Neříkalas jestli máš děti, antikoncepce které se dávají při kojení většinou právě akné způsobují.

Zkus se podívat v Teta drogérii po takové maličké skleněné lahvičce pleťové vody (čistící) od Alpy, stojí kolem dvacetikoruny a je v tom silný alkohol. Zkus korekční tyčinku SOS od Garnieru na ty velké boláky, důležité je je nehnípat ale hned jak ucítíš že začíná vylézat tak to tím mazat. Většinou ani nevyleze a za dva dny zmizí, jen zůstane červená mapka - na to je dobré to solárko, že stopy a jizvičky nejsou tak vidět.

Ráno nečistit! Ráno se na pleti vytváří ochranný film a jak ho smyješ, kůže se podráždí a je náchylnější na vady. Taky pozor na mýdlo, normální mýdlo na obličej vůbec nepatří, vysouší a ruší Ph. Lepší jsou odličovací ubrousky. A nezkoušej víc přípravků najednou, jen si to rozhodíš a podráždíš.
anonymka 30+

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.14 00:05

Aknemycin? Není to taková ta smradlavá pasta na noc? Tu hoď z okna, ta to všechno vytahuje na povrch a nic neléčí!
anonymka 30+

• Citovat
  • Upravit
6909
13.2.14 07:14

Mě už v největší beznaději pomohla konopná mast. Ale ne ta z lékárny, je potřeba si sehnat někoho, kdo ji vyrábí klasicky do sádla nebo vazelíny a nedává tam kromě konopí žádné přidané látky. Sice to bylo mastné, takže jsem používala jen na noc, ale musím říct, že to výborně pomohlo, vyléčilo do hloubky a od té doby už nemám skoro žádné problémy. A když mám, mám doma jako záchranu Vichy krém, který mi vydrží tak rok, protože ho používám jen když je to akutní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.2.14 07:27

Mě jediný co opravdu dlouhodobě pomáhá je kosmetika La Roche Posay. Před rokem mi to doporučila kožařka a přes velmi velkou nedůvěru aka drahá kosmetika/žádnej účinek, jsem fakt nadšená. Nakonec to ani není taková palba, prodávají malá zkušební balení, jsem zjistila, že mi od nich stačí jen gel na čištění pleti a zvlhčovací krém.

Měla jsem fakt akné jak puboš, takový ty obr jeboně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
13.2.14 07:38

Akné mám též, je mi pár let přes třicet. :lol: A doktor mi sdělil, že to po přechodu přejde. :zed: Podle mě je to ve většině případů hormonálně a vůbec to nemusí být vysokou hladinou testosteronu, jak si někdo myslí. Např. já mám z hormonálního profilu hladinu testosteronu minimální, takže tím to u mě nebude. Spíš jakousi hormonální nerovnováhou a hormonální antikoncepcí to taky řešit nechci.
Ze svých zkušeností se to dá ovlivnit stravou, ale ta vůle! :mrgreen: Pak mi taky pomáhá sluníčko v létě, u moře,…
Z kosmetiky fakt nic. :?
Ale ráda budu sledovat doporučení na tomto vlákně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí