Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Není to ani exém ani akné, má to svůj název, ale zaboha si na to nevzpomenu. Vzniká to tak, že jak roste chloupek, strhává nahoru nezralý kožní buňky a ty pak ucpou pór a udělají pupínek. Mám to taky. Pomáhá částečně peeling, ale spíš to mizí věkem.
Není to akné, říká se tomu slepičí kůže…načti si o tom na internetu, v kůži se nám něčeho tvoří moc a proto se tvoří tyhle pupínky, v podstatě na to nic nepomůže, hlavně si to nehnípat, což je celkem těžký….aby se nedělaly jizvy. mírní se to na sluníčku a pomáhá taky mořská voda. Mně se to věkem rozšiřuje…na stehna, boky…Dřív sem to hodně řešila a zkusila toho hodně a nic nepomohlo, teď už to neřeším a přijde mi ze je to možná lepší.
Mne celkem pomohlo telove mleko Lactovit v kombinaci s kartacem na suche kartacovani. Nevim, co z toho zabralo vic, delala jsem minimalne 3× tydne a o dost lepsi.
Zkus vyřadit lepek. Cca 14dní a uvidíš rozdíl. Pokud to pomůže mas alergii na lepek. Nemusis byt hned celiaky, ale bude ti treba vadit v urcitem mnozstvi. Budes muset odhadnout kolik muzes za den snist, tj ta lepsi varianta.
Dobrý večer, holky,
prosím, celý život mám akné na pažích (!) a zadku, neskutečně mě to trápí, kožní řekla, že je to ekzém
ne, není to ekzém, je to prostě akné. Takové jakoby „pod kůži“, nebolí, ale když zmáčknu, jde z toho hodně. Omlouvám se za ten popis. Prosím, nevíte co by zabralo? Spodní prádlo mám pouze bavlnu. Nějaké přírodní krémy, peeling?