Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Jitmik píše:
@quinny NO jo no, a já si myslela, že toxina se chytne jednou a pak už ji máš v těle a musíš ji vyléčit. a ono to tak asi není, to je mazec, co já se tady nedozvím![]()
![]()
Ne, tu můžeš mít trojnásobnou, to znamená, že to chytneš od tří koček najednou ![]()
![]()
@T.Hololinka tak to mel vlastne stesti, kdyz maji tech kocek uz dvacet nebo kolik
![]()
@quinny
No jistě. Asi těch zbylých 17 chodilo kadit někam jinam ![]()
![]()
Kastrovat?… ja mam platit kastraciu u veterinara 15tim mačkám? myslite si ze nemam kam dat peniaze? Kludne mozte prist ja vam dam ucet a vsetky ich mozte za vase naklady vykastrovat. si to predstavujete velmi jednoducho a ockovanie tiez nieje zadarmo nebudem davat peniaze na nieco co nechcem mat v svojom okoli preboha. Ano je pravda ze moze za to mama ze z dobrej vole jednej chcela pomoct ale co je moc je moc… a pokial sa neviete do toho vzit ze take mnozstvo maciek naozaj nieje nic prijemne tak prosim vas tu o tom nediskutujte… utulok v mojej blizkosti vam macky nezoberie… nevedia co robit so psami nie to tak s mackami… a ako potvrdili toxoplazmozu z maciek? Ked otec povedal lekarom co je u nas doma tak im to bolo hned jasne.. nepestujeme zeleninu, dodrziavame vsetky hygienicke moznosti upravy stravy hlavne kvoli otcovi takze prosim vas nepoucujte ma.. kludne ma kontaktujte ak chcete macku ja s tym problem nemam… a nic mi o kastracii nehovorte prosim vas… ![]()
Ja sa tych maciek neplanujem zbavit ziadnou drastickou formou… hovorim o tom ze ich dam z domu prec.. bud darujem alebo nieco.. v okoli naozaj nemam moznost ich dat do utulku a verte ze som sa o to snazila… a chytraci ktory sa tu hrajete na neviem co… trojnasobna… znamena neliecena prvotna lahka forma pretoze sa o nej nevedelo tym padom sa stali komplikacie teraz je otec hospitalizovany a prosim vas… netrepte tu kraviny a trosku zacnite uvazovat o tom ze asi nie kazdy ma prostriedky na kastraciu 20tich maciek… ak by to bolo zadarmo? nech sa paci.. ak to zaplatite ked ste taki mudry? nech sa paci… ![]()
@SimonaAnomis píše:
Kastrovat?… ja mam platit kastraciu u veterinara 15tim mačkám? myslite si ze nemam kam dat peniaze? Kludne mozte prist ja vam dam ucet a vsetky ich mozte za vase naklady vykastrovat. si to predstavujete velmi jednoducho a ockovanie tiez nieje zadarmo nebudem davat peniaze na nieco co nechcem mat v svojom okoli preboha. Ano je pravda ze moze za to mama ze z dobrej vole jednej chcela pomoct ale co je moc je moc… a pokial sa neviete do toho vzit ze take mnozstvo maciek naozaj nieje nic prijemne tak prosim vas tu o tom nediskutujte… utulok v mojej blizkosti vam macky nezoberie… nevedia co robit so psami nie to tak s mackami… a ako potvrdili toxoplazmozu z maciek? Ked otec povedal lekarom co je u nas doma tak im to bolo hned jasne.. nepestujeme zeleninu, dodrziavame vsetky hygienicke moznosti upravy stravy hlavne kvoli otcovi takze prosim vas nepoucujte ma.. kludne ma kontaktujte ak chcete macku ja s tym problem nemam… a nic mi o kastracii nehovorte prosim vas…
tva matka by je měla dát vykastrovat…nikdo tu nepíše že je máš dát vykastrovat TY a za SVÉ peníze…ptala jses na názory tak je tu máš…a je mi jasné že teď je všechny vykastrovat je šílenost, ale aspoň vykastrovat kočky když ne kocoury…a milovníkem koček být může, ale kdyby je vykastrovala hned v žačatku když je měla 2-3 tak by se peníze našli líp, rychleji a neměla by ted 20koček a nemuseli jste řešit co s nimi…hold pozdě byka honit…
Tak nevim no, ale když si pořídím kočku, která běhá po venku a nechci koťata - neměla bych s nimi co dělat - tak jí snad nechám vykastrovat ne? Já nechala vykastrovat i kocoura, protože tu kolem baráku běhá dost koček, tak aby mě pak nečekalo překvapení, že by si nějakou dotáhl domů.
Nebo aby si někdo nestěžoval že můj kocour jim ošustil kočku a teď nevědí, co s koťaty.
Vyrastala som na dedine a vždy som mala rada mačky a psov. A predsa som sa dostala do zúfalého postavenia. Našetrila som si na nové oplotenie, nie malé peniaze dala som si opraviť fasádu a začali préblémy. Mačkám sa vytvorila prekážka, začali liezť ponad oplotenie, škriabu sa po múriku, najprv z jednej, potom aj z druhej strany. To isté aj na opačnej strane záhrady, kde chcú prechádzať ďalej. Umyť sa to nedá, už škriabem aj farbu. Oprava je zbytočná lebo ich nezastavím. Chcela som ich životy chrániť, kúpila so už 3 elektronické plašiče, tiež želatinový odpudzovač v granulách. Na všetko si zvykli za krátku dobu. Mám dojem, že rušiče, ktoré mám priamo na plote a v noci ešte aj prenikavo svietia ich celkom bavia. Chcem povedať iba to, nech je niekto aj vačší milovník zvierat ako som ja, nech mi odpovie, kedy sa v našej spoločnosti začneme konečne zaoberať aj ochranou človeka. Prečo musíme mať od suseda povolenie na stavbu objektu a on nemusí mať povolenie od suseda na to, aby mohol vlastniť hlučného psa, dotieravú mačku a pod. Nekazí toto aj medziľudské vzťahy? Nariadenie, aby majiteľ zbieral výkaly, aby sa psi nemohli voľne pohybovať. Mnohokrát sa bojíme ísť na prechádzku, radšej nejdeme, aby sme nemuseli zažívať strach pred psom, ktorý sa volne vzďaluje od majiteľa, prechádzať cez „zamínované polia“,zubami nechtami sa brániť dotieravej mačke, ktorá nám beztrestne ničí majetok.Ak nič neurobíme, tak náš život a medziľudské vzťahy nadobudnú skutočnú„kvalitu.“
Mohu se zeptat, jaké máte zkušenosti s odpuzováním koček? Soused si pořídil dvě nové kočky a to, co nyní předvádějí na naší zahradě, je už opravdu neúnosné. Znečišťují pozemek, ničí věci, záhony, útočí na ptáky v krmítku, rozhazují jim potravu atd. Zkoušeli jsme nějaké spreje, ale bez většího účinku a naví je to poměrně drahá záležitost. Ještě jsem se dívala na ultrazvukové plašiče, ale recenze mě příliš nepřesvědčily.
Ze zákona má soused povinnost své kočky zajistit, aby neobtěžovaly okolí, ale pokud to neudělá, je nějaký postup, jak situaci řešit? Všem předem děkuji za jejich zkušenosti.
Měli jsme údajně kvalitní plašič, sousedova kočka si těsně vedle něj přišla porodit koťata
neškodila, takže se sousedem jsme neřešili, každopádně plašič za mě k ničemu.
Hele, někde jsem četla, že jediné, co občas pomůže, pořídit si vlastní. Nelezou si rády vzájemně do teritoria. Řešíme to samé. Nám chodí s.rat na zahradu kočky z celého okolí, protože je ze dvou stran obehnaná křovím a mají tu klid. ![]()
@Adrasteia píše:
Mohu se zeptat, jaké máte zkušenosti s odpuzováním koček? Soused si pořídil dvě nové kočky a to, co nyní předvádějí na naší zahradě, je už opravdu neúnosné. Znečišťují pozemek, ničí věci, záhony, útočí na ptáky v krmítku, rozhazují jim potravu atd. Zkoušeli jsme nějaké spreje, ale bez většího účinku a naví je to poměrně drahá záležitost. Ještě jsem se dívala na ultrazvukové plašiče, ale recenze mě příliš nepřesvědčily.
Ze zákona má soused povinnost své kočky zajistit, aby neobtěžovaly okolí, ale pokud to neudělá, je nějaký postup, jak situaci řešit? Všem předem děkuji za jejich zkušenosti.
Kočku mít pod kontrolou ze zákona nemusíte. Bere se to, že chodí lovit myši a jiné škůdce. ![]()
@Aduš8 píše:
Hele, někde jsem četla, že jediné, co občas pomůže, pořídit si vlastní. Nelezou si rády vzájemně do teritoria. Řešíme to samé. Nám chodí s.rat na zahradu kočky z celého okolí, protože je ze dvou stran obehnaná křovím a mají tu klid.
Díky za radu, ale pořízení kočky opravdu neplánujeme. Syn je silný alergik, proto nemůžeme pořídit ani psa, kterého bych měla raději a na kočky by fungoval stoprocentně.
Nevim, jak by venkovni kocce mohl nekdo zabranit chodit, kam nechcete. Poridte si psa a budete mit klid…Jinak na alergie jsou vhodna plemena typu havansky psik nebo portugalsky vodni spanel…
nicmene soused mel roky jezirko s koi kaprama za tisice a kocky mu je chodily tahat z vody. Poridil si plasic nekde v Nemecku a od te doby nemel na zahrade a kolem jezirka jedinou kocku…takze asi stoji za to si za plasic pekne priplatit…