Jak se zbavit kočky?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
22.2.21 22:57

Sousedi maji loveckeho psa, ten nesnese kocky. Jak zaciti kocku, tak se muze ustekat a vzteky by preskocila plot. Toulave kocky si nedovoli k nim chodit. K nam chodi obcas, ale nedelaji nic hrozneho. Kdyz to psina vedle vidi, tak se muze zblaznit.

Edit. Ale vidim, ze pes neni mozny. Tak leda ten plasic poridit. Hlavne jim je netrav a jinak neublizuj 🙏. Takhle to nekdy zoufali sousedi resi. Nasim jinym sousedum loni nejaky ohava otravil kocku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.2.21 01:17
@Adrasteia píše:
Díky za rady. Kuna to opravdu není, máme od koček zničené záhony plné exkrementů a to ani nezačalo jaro. Manžel nejvíc zuří kvůli těm ptákům. Kočky číhají u krmítka na ty nebožáky. :zed: Kdyby alespoň lovila ty myši, ale na to je holt líná. Každý rok u nás hnízdí vlaštovky a jiřičky, nedovedu si představit, že by těm mladým ublížila. :cert: Návnady jsou na potkany a rozhodně s tím nepřestaneme kvůli kočce, trvalo dlouho, než jsme se jich zbavili, kdo nezažil, nepochopí. Majitel je informován a musí si kočku zabezpečit sám, to opravdu není náš problém.

Jestli ti vadi kocky, tak proste nemuzes bydlet v baraku. Je to jednoduchy. Kocka zabezpecit NEJDE.
Je to jak jsem psala, i ty navnady MUSI byt dane tak, aby se na ne jine zvire nedostalo. Tak to proste je.
Mas spoustu dobrych proveditelnych moznosti, jak ty kocky z vaseho pozemku vyprovodit, viz jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
23.2.21 08:16

@Lucie_Sx Kočku musíš mít zabezpečenou stejně jako psa, existují spousty způsobů jak si kočku zabezpečit aby neobtěžovala sousedy, nelovila drobné ptactvo a podobně. Zodpovědnost za zvíře má vždy jeho majitel

§ 127 Občanského zákoníku, který majitelům chovaných zvířat ukládá povinnost nenechat je vnikat na cizí pozemky a počínat si tak, aby nedocházelo k narušení vlastnických práv včetně případných škod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
866
23.2.21 10:48
@Lucie_Sx píše:
Jestli ti vadi kocky, tak proste nemuzes bydlet v baraku. Je to jednoduchy. Kocka zabezpecit NEJDE.
Je to jak jsem psala, i ty navnady MUSI byt dane tak, aby se na ne jine zvire nedostalo. Tak to proste je.
Mas spoustu dobrych proveditelnych moznosti, jak ty kocky z vaseho pozemku vyprovodit, viz jak jsem psala.

Co to je za nesmysl? Kovka zabezpecit jde, tohle je klasicka vymkuva linych majitelu. Jen se mrknete kokik veci se prodava na zabezpeceni kocky… takze rict majitelovi, navic kocka nema co delat na cizim pozemku, je to to same jako by Vam tam lezl pes.
Takze rict sousedovi, pak zavolat PČR a resit to tak. Jo, ale tu kocku musite mit vyfocenou nebo natočenou, že Vam nici pozemek a kdyz majitel takhle dostane xkrat pokutu tak si hodne rychle rozmysli, jak si bude kocku hlidat.
A jed? Mame dite a kdyz vim ze davame jedy na zahradu tak s rckem chodime ven… no a ze ta kocka se na to dostane? To je jeji problém a souseduv ne muj. Ma si ji hlidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
23.2.21 11:05
@Leo44 píše:
Co to je za nesmysl? Kovka zabezpecit jde, tohle je klasicka vymkuva linych majitelu. Jen se mrknete kokik veci se prodava na zabezpeceni kocky… takze rict majitelovi, navic kocka nema co delat na cizim pozemku, je to to same jako by Vam tam lezl pes.
Takze rict sousedovi, pak zavolat PČR a resit to tak. Jo, ale tu kocku musite mit vyfocenou nebo natočenou, že Vam nici pozemek a kdyz majitel takhle dostane xkrat pokutu tak si hodne rychle rozmysli, jak si bude kocku hlidat.
A jed? Mame dite a kdyz vim ze davame jedy na zahradu tak s rckem chodime ven… no a ze ta kocka se na to dostane? To je jeji problém a souseduv ne muj. Ma si ji hlidat.

No to bude PCR skakat 2 metry radosti, kdyz je zavola, ze jim na pozemek kadi sousedovic kocka…A jeste budu ukazovat videozaznam… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.2.21 11:15
@Zástavanda píše:
@Lucie_Sx Kočku musíš mít zabezpečenou stejně jako psa, existují spousty způsobů jak si kočku zabezpečit aby neobtěžovala sousedy, nelovila drobné ptactvo a podobně. Zodpovědnost za zvíře má vždy jeho majitel§ 127 Občanského zákoníku, který majitelům chovaných zvířat ukládá povinnost nenechat je vnikat na cizí pozemky a počínat si tak, aby nedocházelo k narušení vlastnických práv včetně případných škod

Tohle se netýká koček, stejně jako třeba poštovních holubů. Viz stávající rozhodnutí soudů, která lze dohledat.
To už bychom byli v úplném blbákově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.2.21 11:21
@Leo44 píše:

Ano, uděláme z vesnic město, hnůj zaděláme do fólie, aby nesmrděl, kohoutům zaváženem zobáky, aby nekokrhali, psům zakážeme štěkat a kočkám chodit po venku.
Zato tu přibude vrčení dronů, sekačky každý týden a málo vody kvůli bazénům.
Super vyhlídky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.2.21 11:29

https://www.idnes.cz/…sobnosti_web

tady je problematika rozebrana. Otazkou je, jakou skodu ty kocky pachaji. Zda jdou napriklad vycislit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
23.2.21 11:44

@matkabagristy @Lucie_Sx @Leo44 @Zástavanda
Děkuji všem za rady. Opravdu nejsme povinni něco takového snášet. Nevadí mi, že kočka přejde přes pozemek, ale to, co předvádí, je obtěžování nejhrubšího zrna. Je to asi tři dny, kdy nám zničila dva stromečky - syn má vlastní kousek zahrady, kde si pěstuje vše možné, tyhle si sám zasadil a obrečel to. A to nepočítám finanční škodu. Fakt ho nehodlám v létě krmit jahodami ze zas… záhonu apod. Je toho opravdu hodně. Majitel navíc nemá kočky ani očkované a odčervené. :poblion:
Majitel je povinen si kočky zabezpečit (jde to, funguje to i tady na vsi, ale to nesmí být člověk ignorant) a taky to udělá. Když to neudělá, je to jeho rozhodnutí, ale my si to líbit nenecháme. Drzost některých lidí opravdu nezná hranic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
24.2.21 07:44

@Lucie_Sx Motáš jablka s hruškama? Já na vesnici žiju celej život a představ si celej život usedlíci řešej cizí kočky na svých záhonech, většinou puškou ;) Tvoje zvíře prostě nesmí obtěžovat okolí. Je to minimálně slušnost

ps: to rozhodnutí soudu jsem nedohledala, můžeš mi prosím poslat odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
24.2.21 08:16
@Bábrdl píše:
Myslím, že je to tak, že psa musíš mít zabezpečeného vždy (a vždy vědět, kde je). U kočky to neplatí. Nesmí ale souseda obtěžovat nad nějakou přiměřenou míru. :think:

Není to pravda. Pokud chováš jakékoliv zvíže, musíš se řídit zákony. Stejně jako nesmíš posílat svého psa na sousedovic pozemek, nesmíš ani kočku. U koček se to toleruje, ale je to jen zvykové právo. Dřív nebo později to to bude jako na západ od nás, kde kočky, co mají majitele, nejsou vypouštěni mimo pozemek majitele. Dá se to zajistit voliérou, existují i ploty, které kočka nepřeleze (vyšší a zahnuté směrem do pozemku). Kočky jako myšilovky se daljí obhájit na statku. A tam se většinou drží na pozemcích ke statku patřících. Na pozemcích velikosti dlaně se kočky nedrží, proč taky, je tam nuda. A u žádného takového pozemku ve velikosti dlaně jsem neviděla ani jeden venkovní kočičí záchod (hromada písku stačí). Proč by to majitel řešil, však sousedův záhon s mrkví je taky fajn záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
24.2.21 08:23
@Lucie_Sx píše:
Ano, uděláme z vesnic město, hnůj zaděláme do fólie, aby nesmrděl, kohoutům zaváženem zobáky, aby nekokrhali, psům zakážeme štěkat a kočkám chodit po venku.
Zato tu přibude vrčení dronů, sekačky každý týden a málo vody kvůli bazénům.
Super vyhlídky.

Já bydlím ve městě. Takže já mohu kočky střílet? Nidky by mě nenapadlo stěžovat si na sousedovic slepice, že kdákají v létě od 5 ráno. Naopak, mám to ráda, když mě vzbudí. Jinak bych se na sousedovic slepice dívala, kdyby mi běhaly po pozemku a hrabaly v záhonech se zeleninou. Stejně to mám s kočkou. Nevadí mi kočky, nevadí mi zvuky, co dělají kočky v okolí, vadí mi, že mi kadí do záhonu. Vadí mi, že já utrácím peníze za zabezpečení záhonů proti kočkám. Myslím, že spousta lidí u baráku mají kočku jako bezúdržbovější variantu zvířete u baráku, pes je pracnější, kočku můžeš nechat venku a odjet na víkend… To se psem nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.2.21 08:26

Jsem kočkařka, máme kočku a kocoura v bytě. Ale kdybychom žili v domku se zahradou, tak bych pozemek nechala zabezpečit. Nechtěla bych, aby kočka a kocour obtěžovali sousedy. A zabezpečení je i pro bezpečnost koček. Může je zajet auto, nebo je může zabít zlý člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
24.2.21 08:47

Taky nejsem zrovna milovnik kocek, ale tady se odstehovala pani a nechala u baraku 3 kocky, couraly se porad k nam, bylo mi jich lito a dala jim najist, je to uz nejaky rok zpatky. Kocky mam u baraku do ted, zaridila jsem jim kastraci, jedna bohuzel stihla i kotata, byla hodne placha, tem jsem nasla domov, kotata s kockou, mela u nas pronajatou verandu, srdce mi nedovolilo je nechat venku. Kocky odcervujeme, krmime a kdyz je potreba nejaka lekarska pece, tak to zaplatime. Rikane, ze si nas kocky adoptovaly. Do ted nechapu, proc chodily k ne k nekomu jinemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
24.2.21 08:57

Nam se po pozemku obcas projde nejaka kocka, nemame s tim problem. Problem byl v dobe, kdy jsme nasim kockam davali zradlo ven, to se k nam stahovaly a nechavaly nam na terase „darecky“. Od doby, kdy maji zradlo doma, je klid. Hovinka zahrabavaji, na rozdil od psich se nikde nepovaluji. Kocky mame polovenkovni, odcervene, kastrovane, sousedi si nestezuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný