Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bábrdl píše:
Kočku mít pod kontrolou ze zákona nemusíte. Bere se to, že chodí lovit myši a jiné škůdce.
@Hanka1 píše:
Nevim, jak by venkovni kocce mohl nekdo zabranit chodit, kam nechcete. Poridte si psa a budete mit klid…Jinak na alergie jsou vhodna plemena typu havansky psik nebo portugalsky vodni spanel…nicmene soused mel roky jezirko s koi kaprama za tisice a kocky mu je chodily tahat z vody. Poridil si plasic nekde v Nemecku a od te doby nemel na zahrade a kolem jezirka jedinou kocku…takze asi stoji za to si za plasic pekne priplatit…
Syn je opravdu silný alergik, lékař nám důrazně nedoporučil jakákoliv plemena psů, koček, dokonce ani lysé morče apod. Navíc je trochu úlet pořizovat si psa kvůli sousedovic kočce.
Díky moc za radu ohledně toho plašiče, jen tak vědět tu značku. ![]()
Nevim, ale chapu te. Taky mame zahradu plnou hovinek od sousedovic kocek. V tom travniku je to jak naslapny miny. Navic jedna kocka (a to vim jiste, nekolikrat jsem ji vyhanela) si chodi hrabat v mem velkem zahradnim kvetinaci, kde kvuli tomu uz 2 roky nic neroste, vse vyhrabe.
No resili jsme to stejny, nekde jsem precetla ze se kocka musi poradne leknout. No tak jsme zkouseli par bizarnosti. Az manzel jednou uvidel kocku hrabat u zahonu. Hodil na chodnicek celou krabicku bouchacich kulicek a byl klid. Ted mame psa a to se kocky boji i venku pred plot ![]()
Vzala jsem prak a parkrat ji trefila do zadku… kdyz ji videla tak vzdy po ni neco hodila a jasne sousedovi rekla ze jestli ji uvidim na pozemku tak ji sejmu. Od te doby k nam neleze, soused si ji hlida…sousedka si kolem plotu natahla elektriku a kocka uz k nim taky nechodi. Pokud k nam ještě nekdy vleze tak natahnem taky elektriku.
Žiletkovy nebo ostatny drat je taky super. Odpuzovace atd ani spreje nefunguji…
Petardy, kulicky, prak, kaminky anebo past a chyytit a nechat ji v bedně 2 dny a kočka uz jen tak nepřijde.
Popripade jasne rict sousedovi, ze pokud k Vam vleze na pozemek, tak že neručite, že z neho vyleze ziva, ze tam mate jedy a pasticky atd..
Vlastní kočka nepomůže. Vyzkoušeno. Vyplasit, dát co proto, psi. Nic jiného nepomůže
@Adrasteia píše:Jedna známá se o to zajímala a bylo jí řečeno, že majitel je povinen zajistit, aby jeho kočka nelezla na cizí pozemek, pokud si to sousedé vyložené nepřejí. Zkusím to zjistit sama. Moc se mi nechce věřit, že by proti tomuto nebyla žádná obrana. Navíc ta kočka bude i v nebezpečí, protože jednou za čas umísťujeme do zahrady návnady proti potkanům.
Otravit kocku je trestny cin podle zakona na ochranu zvirat.
A mate doma dite a davate navnady?? Navnada musi byt zabezpecena, treba v nejake krabicce s malym otvorem.
Nehlede na to, ze travit zvirata je fakt prasarna.
K veci - ohlidat kocku nejde, stejnejako neohlidas kuny, ptaky atd. To snad chapes.
Kocku zaplasis idealne proudem vody, nainstalovat ostrikovac s casovacem nebo hadici, proste si na ni parkrat pocihat. Funguje i hromada pisku na kraji zahrady, kam vy nechodite a kocky budou chodit na zachod tam.
Na jistoutu je elektricky ohradnik na vrsku plotu, to neni nic sloziteho.
Taky pozor na to, ze kocky svoje hovinka zahrabavaji, pokud je tona povrchu, vetsinou je za tim kuna. Mezi domky jich zije prekvapive hodne.
Buď ta voda jak už je tu napsáno, nebo něco co kočky nemají rády. Jak by tam vlezla, tak bych pustila vysavač. Nebo naaranžovat něco čeho by se bála.
Ja radeji jako anonymní
Řešila jsem také. Kočka od sousedu imrvere u nas. Ho.na, ulovene myši které nezrala, pochytani ptaci, lezla na trampolínu ![]()
Jednou vecer jsem zalevala, kdyz si to drze stradovala kolem, okamžitě jsem na ni obrátila hadici a proudem vody ji vyprovdila ze zahrady ![]()
Uz k nam nechodí.
Sousedi maji ještě na zahradě 3 feny. Civava je neskutečne urvana
od 3 psu ho.na na zahrade, jo je to jejich vec, ale kdyz jdeme v lete kolem plotu je to na
a to celkem casto chodí s lopatou a uklizi, ale v lete je to hrozný i tak.
@Adrasteia píše:Jedna známá se o to zajímala a bylo jí řečeno, že majitel je povinen zajistit, aby jeho kočka nelezla na cizí pozemek, pokud si to sousedé vyložené nepřejí. Zkusím to zjistit sama. Moc se mi nechce věřit, že by proti tomuto nebyla žádná obrana. Navíc ta kočka bude i v nebezpečí, protože jednou za čas umísťujeme do zahrady návnady proti potkanům.
Myslím, že je to tak, že psa musíš mít zabezpečeného vždy (a vždy vědět, kde je). U kočky to neplatí. Nesmí ale souseda obtěžovat nad nějakou přiměřenou míru. ![]()
@Lucie_Sx píše:
Otravit kocku je trestny cin podle zakona na ochranu zvirat.
A mate doma dite a davate navnady?? Navnada musi byt zabezpecena, treba v nejake krabicce s malym otvorem.
Nehlede na to, ze travit zvirata je fakt prasarna.K veci - ohlidat kocku nejde, stejnejako neohlidas kuny, ptaky atd. To snad chapes.
Kocku zaplasis idealne proudem vody, nainstalovat ostrikovac s casovacem nebo hadici, proste si na ni parkrat pocihat. Funguje i hromada pisku na kraji zahrady, kam vy nechodite a kocky budou chodit na zachod tam.
Na jistoutu je elektricky ohradnik na vrsku plotu, to neni nic sloziteho.
Taky pozor na to, ze kocky svoje hovinka zahrabavaji, pokud je tona povrchu, vetsinou je za tim kuna. Mezi domky jich zije prekvapive hodne.
Díky za rady. Kuna to opravdu není, máme od koček zničené záhony plné exkrementů a to ani nezačalo jaro. Manžel nejvíc zuří kvůli těm ptákům. Kočky číhají u krmítka na ty nebožáky.
Kdyby alespoň lovila ty myši, ale na to je holt líná. Každý rok u nás hnízdí vlaštovky a jiřičky, nedovedu si představit, že by těm mladým ublížila.
Návnady jsou na potkany a rozhodně s tím nepřestaneme kvůli kočce, trvalo dlouho, než jsme se jich zbavili, kdo nezažil, nepochopí. Majitel je informován a musí si kočku zabezpečit sám, to opravdu není náš problém.
Chytit a upéct, sousedovi se ztratí kočka a vy na oběd budete mít králíka ![]()
@Mkilus píše:
Chytit a upéct, sousedovi se ztratí kočka a vy na oběd budete mít králíka
Já bych kočku taky chytila a odvezla do útulku, že je toulavá
Třeba by si kočky pak soused hlídal, kdyby si je po xte musel dojet vyzvednout tam a pokaždé zaplatit poplatek. ![]()