Albert - pracovní doba, zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
27.6.20 08:43

V nasem meste jsou 4 Alberty, zkusenost mam ze dvou, v jednom ted pracuji. V supermarketu byla pravovni doba do deviti. Pravidelne jsme vsak chodili domu v pul jedenacte, protoze se jeste muselo vse dodělat. Ted delam v Hypermarketu, kde je zaměstnanců víc. Pracovní doba do deseti a u nás to funguje tak, že od devíti už je jen jedna pokladní a skutečně v deset odevzdá kasu a jde. I hlavni pokladni, pokud neni nejaky problem, odchazeji kolem ctvrt na jedenact. Rano je otevreno od sedmi a prvni pokladni musi byt v praci v 6.50. Odpoledni smenu do deseti podle poctu pokladnich budes mit treba jednou tydne.

Ale skutecne to muze mit kazdy Albert jinak, zalezi na tom, jestli ma schopneho manazera, kteremu i na zamestnancich zalezi, nebo ne.

Neni pravda, ze bychom sedeli jen za kasou. Pokud nejsou fronty, jdeme vybalovat cokoliv je potreba. Zas to beru jako zpestreni:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.20 08:49

Jo a u nas se taky nektere pojladni tvari nasupene. Vetsinou jsou to ty, kere tam dělají deset let a vice a prijali rezim jak zakaznici k nam, tak my k nim. S cimz zatim vnitrne nesouhlasim a doufam, ze me to tak taky nesemele. Ale jak slezou z kasy, tak jsou fajn a v praci spokojene.

• Citovat
  • Upravit
2089
27.6.20 08:55

U nás před desátou jela jen jedna pokladna, která končila později než ostatní. Ti ostatní 22:01 už odcházeli domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
27.6.20 08:55

Před cca. 15 lety jsem byla v Albertu na brigádě. Skončila pracovní doba a každá pokladní si uklidila své místo a šla si spočítat šuplík. Určitě 20 minut to zabralo. Pak se šlo domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.20 09:09

@Ju21na ted uz si pocitaji suplik jen ti, kteri meli behem poslednich 10dnu manko (pak uz opet nepocitaji) a nebo ti, kteri meli manko opakovane. Ty uz počítají porad. Ale tem se zase planuje smena do deseti jen vyjimecne :D Jinak pocita hlavni pokladni.

Pokud je manko 4×, na pokladně se musí skončit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.20 09:31

V Albertu jsem dělala před čtyřmi lety. Byla jsem holka pro všechno, nikdy to nefunguje tak že jsi jen na pokladně. Aspoň u nás to tak nebylo. Odcházeli jsme všichni stejně, až se uklidilo, spočítali pokladny… takže většinou skoro hodinu po zavření obchodu. Jinak nevím jak teď. Před čtyřmi lety byl můj plat okolo devíti tisíc plus teda padesáti korunové stravenky…nešla bych tam už ani za zlatý prase..

• Citovat
  • Upravit
12
27.6.20 20:44

@korneli Moc děkuji za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
28.6.20 09:07

Tak pokud má Albert otevřeno do 22, budeš mít pracovní dobu na odpolední do 2230. Většinou se pak počítají peníze v pokladnách, uklízí se a hlavně se musí vyhodit staré pečivo a dát čisté papíry do boxů na pečivo. Někdy ho bývá fakt dost. Pracovní doba je různá, jak si to domluvíš, někdy na 10, někdy na 12, někdy na 7,5 hodiny. Pokud budeš na kase, budeš mít jednu až dvě přestávky na jídlo, na WC můžeš s dovolením. Platí se asi 130,– Kč hrubého za hodinu. Pokud budeš na HPP, tak zaměstnanci mají i nějaké benefity, třeba stravenky, jednou za rok slevu na nákup, možná ještě něco dalšího. Hodně záleží na manažerovi prodejny, jak to tam řídí. Leckde, pokud zrovna není fronta u pokladen, tak tě pošlou ještě rovnat zboží v regálech, ale na doplňování zboží je tam většinou speciální tým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
28.6.20 09:14

Pokud nebudeš pracovat na HPP, můžou tě vzít i na DPP nebo DPČ. Jo a pokud ti budou chybět peníze v kase, když třeba špatně vrátíš, tak to musíš zaplatit a pokud ti naopak budou přebývat, když ti dá někdo dýško, tak si je nechají. Třeba u nás v Albertu mají stálá místa skladníci, lahůdky, v pekárně se střídají s kasou, ale pracují tam jen jen zaměstnanci na HPP, brigádníci jsou jen na kase nebo na doplňování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13208
1.7.20 22:57

V Albertu záleží hodně na vedoucích, někde se domluvit dá a někde ne. Pracovala jsem v jednom jako HPP a pak na několika brigádně. Všude to bylo různé. Pokud zůstaneš jako poslední pokladní, cca 10-15 minut před zavíračkou se u nás nechávala jen jedna pokladní. Záleží, jestli musíš ještě vynést odpadky a zboží, co ti někdo nechal na kaše. Někde to dělá pokladní, co jde domů kolem půl 10. Jinde ta poslední. Pak se ti může stát, že poslední zákazník bude mít větší nákup nebo nějaké problémy při placení a ejhle jen na kase jsi o 10-15minut déle.
Někde se dají domluvit i jen ranní a mezisměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.7.20 19:29

@Samina007 moc moc děkuji za informaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.7.20 19:31

@ZuzaM Děkuji Zuzanko za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
21.10.25 13:53

Obnovuji diskuzi. Je zde někdo, kdo má nové, třeba lepší, zkušenosti se zaměstnáním v Albertu? Konkrétně na pozici pekaře?
Pročítala jsem několik diskuzí a mám rozporuplné pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat