Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s Patch testy, ze kterých Vám vyšel výsledek - Parfémované směsy 1? Řeším několik let problém se zarudnutím kolem nosu, občas i mini pochýřky.
Mě to vyšlo jako alergie na tyto směsy č.1. Dostala jsem do ruky papír, kde je napsáno, ať vyřadím veškeré výrobky (mýdla, prací prostředky, šampony, parfémy…) které obsahují označení E3001, E3002… (teď si nejsem jistá těmi čísli, ale E tam je určitě). Jenže jsem za celé dva měsíce po testech nenarazila na výrobek, který by měl takové označení, tudíž mi,,asi nic nevadí a žádný pro mě závadný výrobek neexistuje" ale nos mám červený stále, ne-li ještě víc než dříve. Takže jsem dnes volala znovu na kožní, jestli tam to označení neznamená jen zkratku nějaké látky, která mi vadí a výrobci ji třeba vypisují celým názvem. Paní doktorka mi připadala zaskočená otázkou, nevěděla. Pak říkám že na těch šamponech atd. je ve složení napsané,,parfum,, jestli to není ono. A ona že jo, že nemám používat výrobky, kde je to napasné. Jenže to je pro jistotu zase ÚPLNĚ NA VŠECH co mám doma i co jsem četla v obchodech. I nevoňavé mýdlo má přídavek,,parfum,,…
Prosím, nesetkal jste se někdo s tímto druhem alergie a nedokážete mi říct, co vlastně teda mám v tom složení hledat a v čem se teda mohu koupat, čím si mohu odličovat a natírat obličej, v čem si mohu prát prádlo atd?
Děkuji moc moc
@Terinka2016 píše:
Ahoj, nemáte někdo prosím zkušenost s Patch testy, ze kterých Vám vyšel výsledek - Parfémované směsy 1? Řeším několik let problém se zarudnutím kolem nosu, občas i mini pochýřky.
Mě to vyšlo jako alergie na tyto směsy č.1. Dostala jsem do ruky papír, kde je napsáno, ať vyřadím veškeré výrobky (mýdla, prací prostředky, šampony, parfémy…) které obsahují označení E3001, E3002… (teď si nejsem jistá těmi čísli, ale E tam je určitě). Jenže jsem za celé dva měsíce po testech nenarazila na výrobek, který by měl takové označení, tudíž mi,,asi nic nevadí a žádný pro mě závadný výrobek neexistuje" ale nos mám červený stále, ne-li ještě víc než dříve. Takže jsem dnes volala znovu na kožní, jestli tam to označení neznamená jen zkratku nějaké látky, která mi vadí a výrobci ji třeba vypisují celým názvem. Paní doktorka mi připadala zaskočená otázkou, nevěděla. Pak říkám že na těch šamponech atd. je ve složení napsané,,parfum,, jestli to není ono. A ona že jo, že nemám používat výrobky, kde je to napasné. Jenže to je pro jistotu zase ÚPLNĚ NA VŠECH co mám doma i co jsem četla v obchodech. I nevoňavé mýdlo má přídavek,,parfum,,…
Prosím, nesetkal jste se někdo s tímto druhem alergie a nedokážete mi říct, co vlastně teda mám v tom složení hledat a v čem se teda mohu koupat, čím si mohu odličovat a natírat obličej, v čem si mohu prát prádlo atd?Děkuji moc moc
Mýdlo třeba originální Marseillské či Knossos. To je jen zmýdelněný např. olivový olej. Mazat se čistým bambuckým máslem. Prášek na praní v ČR nevím který, mají v Německu úplně bez parfému. Dej aspoň na pračku dvojité máchání a místo aviváže trochu octa. Povlečení a věci na 60C můžeš pát v kokosovém mýdle (nejlépe pere) + krystalická soda a na bílé ještě přidat perkarborát sodný. Až se zbavíš toho červeného kolem nosu, můžeš zkoušet co všechno sneseš.
@Terinka2016 najdi si na FB skupinu Svět non toxic. Tam jsou ochotní a znalí, tam ti určitě poradí ![]()
Děkuji, určitě se na to podívám. Kolem vany mám zaskladané šampony, kondicionéry, sprchové gely, pěny do koupele, krémy, prostě hromada druhů a kravin a vůbec netuším, kde a jak nahradit. Divný je, že nikde po těle nic, jen ten nos. Jako kdybych měla celoročně rýmu ![]()
Také jsem řešila alergii na prací prostředky, aviváže, čistící prostředky. Kamarádka mi doporučila vyzkoušet českého výrobce ekologické drogerie Eurona a byla jsem mile překvapená jak zafungovala. Celkově u alergií je potřeba asi změnit přístup jak se říká „od podlahy“ kosmetiku, čistící prostředky nevyjímaje. Každopádně nedám na Euronu dopustit, pořídila jsem si práci prášek, který neobsahuje žádné fosfaty, parabeny, chlor, plnidla atd. A od té doby mám pokoj. Je šetrná ke každé pokožce zvláště k té ekzematicke. Dokonce kamarádce pomohl jejich krém i při atopické ekzému. V případě, že budete chtít další informace ráda poradím kamila. vybiral@email.cz, stránky www.euronabycerny.cz s heslem 420-5138721436 navíc nakupujete za velkoobchodní ceny!