Alergie na kokos

8
11.3.14 21:56

Alergie na kokos

Ahoj maminky,
mám doma holčičku alergickou na kokos, kokosový olej.
Náš problém nastal v okamžiku ukončení kojení. Doposud se nám nepodařilo sehnat pokračovací UM, které by ve složení neuvádělo rostlinné oleje. Pod tímto pojmem je totiž zahrnutý i zmiňovaný kokosový olej, který u nás vyvolává atopický ekzém.
Nenajde se tu mezi námi mamina s podobnou zkušeností. Moc by nám mopohlo najít vhodné pokračovací UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101766
11.3.14 21:58

@kola A kolik je holčičce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.3.14 22:00

@j.a.n.i1

Na konci března jí bude rok :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.3.14 22:01

A co se na mléko vykašlat? Moje dcera ho nepila nikdy (žádné jí nechutnalo), přes den odmítla kojení v 9 měsících a pak jsem kojila už jen v noci (a spíš na uklidnění než na žízeň), a už se ve zdraví dožila 2,5 roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
11.3.14 22:10

My měli doma Nutrilon 1, pro případ náhody (kdyby mi přestalo mlíčko). Teď po odstavení jsem dcerce začala dávat ráno a večer flašku tohoto Nutrilonu. Jenže za tu dobu se zřejmě změnilo složení, po včerejším pročtení na nové obalové krabičce jsem zjistila přítomnost kokosáku :/ Takže starý nám došel a nově zakoupený obsahuje tento olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.3.14 22:11
@kola píše:
Ahoj maminky,
mám doma holčičku alergickou na kokos, kokosový olej.
Náš problém nastal v okamžiku ukončení kojení. Doposud se nám nepodařilo sehnat pokračovací UM, které by ve složení neuvádělo rostlinné oleje. Pod tímto pojmem je totiž zahrnutý i zmiňovaný kokosový olej, který u nás vyvolává atopický ekzém.
Nenajde se tu mezi námi mamina s podobnou zkušeností. Moc by nám mopohlo najít vhodné pokračovací UM.

MUDr. Strnadelová a Jan Zerzán - Radost ze zdravých dětí (kniha)

• zde je krom jiného recept na domácí formu umělé výživy vhodnou pro miminka - aby měly všechny potřebné živiny, vitamíny a minerály, a zároveň jim to neničilo trávící soustavu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
11.3.14 22:12

@kola Ke kojení se asi už vrátit nemůžeš, co? Co vám k tomu řekl doktor? Vymyslel něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
11.3.14 22:16

Moje dcera od roka pije normální kravský (ne krabičáka ale opravdový mlíko od farmáře), já bych to zas tak nehrotila. UM neměla nikdy (vlastně jednou ochutnala, ale nechtěla to), přikojovaná teda byla do 2 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101766
11.3.14 22:18
@kola píše:
@j.a.n.i1Na konci března jí bude rok :srdce:

Tak to bych UM nehrotila, a dala jogurty a případně normální kravské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
11.3.14 23:00

Zkusila bych nějaké rostlinné - třeba mandlové (pokud by jí nevadilo), rýžové anebo třeba kozí ;) Na kravské mléko moc nevěřím, nemyslím si, že je nutné, aby dítě pilo litry mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101766
12.3.14 00:07

A sice je to malinko OT… o složení UM jsem se nikdy nezajímala, neb to obě dítka odmítala pozřít, ale tedy po informaci o kokosovém oleji, ač proti němu celkem nic nemám, na hranolky je fajn, nějak nemám pocit, že by UM bylo něco extra :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.3.14 10:44

Jogurty už normálně dávám, ke kojení už se vrátit určitě nejde. Malá se odstavila sama, přestala mít zájem. Měla to už jen na hraní a kousání, absolutně se nepřisávala. Asi jí chvilku nechám jen tak, a pak budu zkoušet normální kravské mléko, samosebou domácí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
12.3.14 10:46
@Sluka píše:
@kola Ke kojení se asi už vrátit nemůžeš, co? Co vám k tomu řekl doktor? Vymyslel něco?

Ne, dle Dr. to mám nechat tak. Dostává jogurty, později to budem zkoušet s kravským mlékem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová