Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
absolvovala jsem tři lekce alpinningu.
Chci se zeptat, kdy se člověk tak nějak dostane do formy, aby nevypadal po tý hodině jak po mrtvici, paní říkala že je to individuální a že někomu to nevyhovuje vůbec…
Já jsem po první hodině měla skoro úžeh, večer snad skoro náběh na teplotu, a to bych řekla, že kondičku mam docela dobrou, jsem zvyklá cvičit nebo sportovat několikrát týdně. Piju u toho dost, točej tam ionťák.
Ovšem po druhé lekci jsem na tom (dle mého soudu) byla snad o trochu líp, ale pořád ještě STRAŠNĚ.
I po třetí hodině ale stále vypadám jako rajče.
Ještě půl hodiny po tom mam rudej obličej a v průběhu hodiny jsem na tom teda fakt zle
držim jen silou vůle. Za jak dlouho jste to zvládly???
(ostatní tam chodí dýl a vypadaj po tý hodině normálně, ale já je neznam a nechtělo se mi ptát)
Alpining sice nedělám, ale dělám spinning a cross , a ono je to podobné-prvních pár lekcí je člověk na umření, ale všimni si, že fyzička se rychle zlepšuje.
Osobně tedy chodím denně, takže po týdnu už mi netepal mozek a nevypadala jsem jako rajče
U tebe to bude asi dýl,ale taky se dočkáš ![]()
farska píše:
EHM,
CO je to alpinning![]()
![]()
![]()
![]()
taky me zajima co to je ![]()
mikitaa píše:farska píše:taky me zajima co to je
EHM,
CO je to alpinning![]()
![]()
![]()
![]()
Díky,
těší mně,že nejsem za trubku sama
![]()
tak teď jsem sem naflákala si 10 stejnejch příspěvků
(takže jsem mazala… nějak se mi to zaseklo)
- takže znova.
Za trubky určitě nejste, z mých kamarádek doposud jen jedna věděla co to je.
Je to skloněný „běžecký“ pás, ale běžíte jen občas, většinu hodiny šlapete do kopce a u toho je různác choreografie.
Zažila jsem dva instruktory, jeden to měl spíš šlapací a druhý spíš s choreografií.
(ta „choreografie“ je nenáročná, jsou na tom omezené možnosti).
A vylitne u toho tepovka.
Zuzaa - já chodím jednou týdně, v těch ostatních dnech mám jiné aktivity, alpinning každý den to by mě nebavilo… (je to monotonní).
ze spinningu jsem ale nikdy neměla nic jako „úžeh“ - z toho alpinningu teda jo.
Přitom se u toho pije, a vzduch tam je chladný, plus větrák a otevřený okno.
Normálně mam po tom studený ruce a trochu teplotu. nevim no…
Zlatuško já taky denně nechodím na ALpining , ale na cross a spin
Ono záleží na tepu, já jsem člověk, co má tep vylítlej i z povalování na gauči
Tak pak jsem spařená jak jetel .. ale znám i lidi,co se mají problém zahřát a do tepovky vůbec dostat.
je fakt že odjakživa mam takovej rychlejší tep, ale taky odjakživa dobrou sportovní formu… nevim proč zrovna tohle se mnou tak mává…
nechci „vzdát bez boje“, ale je mi u toho tak nedobře že fakt nevim…
Pro Zlatusku:
jsem instruktorkou Alpinningu, teď tedy těhotná, ale cvičila jsem až do 6. měsíce. Ze své zkušenosti vím, že některé klientky takhle reagují. Pokud je tempo takové, že je ti z toho nedobře, chce to jít svým tempem. Já měla na začátku taky problém, je to přece jen náročné chodit do kopce na rychlou hudbu a ještě u toho stíhat choreografii…ideální tep je tady 60-70% max. TF, tak si to zkus kontrolovat, většinou je to kolem 120-150 tepů za minutu, pokud máš víc, zpomal a prodýchej.Ještě pár lekcí a bude to v pořádku. Možná by to chtělo vyzkoušet i jiného instruktora, který má pomalejší lekce ![]()
Holky máte nějakou zkušenost s alpinningem a kojením? Před těhu jsem se do něj úplně zamilovala a chtěla bych se na něj zase co nejdřív vrhnout..jak dlouho po porodu myslíte, že to je vhodný? Termín mám tento týden, doufám, že kojit budu moct…
ahoj, tak na alpinning chodím rok, někdy mi to vyšlo i 2× týdně, ale spíš jednou (před svátky jsem teda vypustila, nebyl čas) a je to super pohyb.
Musím říct, že po zkušenostech s dvěma cvičitelkama mám radši víc chodivý, ta druhá moc běhala. ![]()
Při kojení nevím, já např. když jsem kojila a chtěla jsem popoběhnout, tak jsem udělala dva kroky, a jak se ta prsa plná mlíka dala do pohybu nahoru dolů (a to nemám nějaká velká, když kojím, tak tak dvojky
)tak to byla táková bolest
,že jsem toho okamžitě zanechala. Alp. jsem tehdy nezkoušela, ale měla bych obavy, že minimálně běhací pasáže by nešly. Ale jinak vřele doporučuju. ![]()
Betty
děkuju
..já jsem na alpin začala chodit k jedné cvičitelce, která mi ze začátku přišla strašně náročná
…po té hodině jsem málem lezla po čtyřech
…jenže tak po měsíci jsem se dostala trošku do formy, zkusila jsem jinou cvičitelku, která byla 10× náročnější a teprve pak mě to začalo fakt pořádně bavit…prostě čím víc, tím líp…
teď už mám kondičku samozřejmě zase v háji, takže počítám s tím,že po porodu budu muset začít hodně pozvolna..
…a hlavně kvůli tomu mlíčku, moc se ještě neorientuju, jestli se při kojení může naplno cvičit..abych o mlíčko třeba nepřišla ![]()
a můžu se ještě zeptat, jak dlouho po porodu jsi začala s tímhle cvíčem?
ja chodila na alpinning taky a muzu dosvedcit, ze tvare jako rajce mely na konci skoro vsechny… ![]()
Ja si hlidam tepovku a kdyz je moc vysoka, tak jsem si proste zpomalila a tapala jsem si podle sebe, uz jsem moc stara, abych se chtela predrit.. ![]()
(laicke mereni tepovky - spravna tepovka na hubnuti je takova, ze jste mirne zadychani, ale v pohode jeste zvladate konverzovat s kamaradkou, kdyz dychate tak, ze nemuzete mluvit, tak uz ji mate moc vysokou a to je spatne
)
Etcetera 78 - tak to já ji mám rozhodně taky pěkně vysokou, konverzovat bych určitě nezvládla. Jinak u nás jsou rudé a splavené všechny, i kamarádka, co rok chodí 2× týdně poctivě a kondičku bych řekla už má.
Já začala s alp. až po dokojení, tj. v roce a čtvrt holek, s tím během jsem to zkoušela a zabalila, když jim bylo 9 měsíců, a stejně to - mně teda - prostě nešlo, ty prsa fakt pekelně bolely. Chtěla jsem jít právě s kámoškama si lehce vyklusat do lesa a prostě to nešlo.
Takže jsem počkala, až dokojím.
Nejsem schopná říct, jestli by to tvorbě mlíka škodilo, asi ne, netuším, ale mně prostě ta prsa, jak jsou nalitá, bolela. Je teda fakt, že jsem kojila dvojčata, tak byla nalitá víc než u jednoho, protože ačkoli jim bylo už 9 měs., tak furt tak 6× denně (tj. hlavně v noci, přes den 2×), takže v nich bylo mlíka hodně, přece jen, to je jako jedno dítě kojit 12× denně, což v tomhle věku už většinou nebývá… Prostě počkej, šestinedělí určitě budeš mít jiné starosti, po císaři se klid doporučuje 3 měsíce, a pak uvidíš, co půjde.
cvičíš se špatným lektorem, nebo jinak- s takovým, který ti nevyhovuje. my máme přenápaděné choreografie s naší cvičitelkou, až si občas přeju tu chůzi. jiní lektoři to ale učí jinak i v našem fitku.