Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, doufám, že mi někdo odpoví
Chtěla bych tam koupit toto
http://www. amazon. de/Nattou-342384-Emil-Rosy-Sofa/dp/B007QDUQFI/ref=sr1_1?ie=UTF8&qid=1377413549&sr=8-1&keywords=nattou+sofa a ráda bych se vás zeptala, zda mi toto zboží dojde domů. Děkuji moc ![]()
Dotaz. Objednala jsem si jednu věc na amazonu, ta věc mi přišla, ale nikdo po mě něchtěl peníze
ale včera mi poslali e-mail s číslem účtu, kam mám platbu poslat atd. Samozřejmě se neptám, jestli to musím platit
ale je to normální postup? Že mi to přijde aniž bych ještě zaplatila? Máte někdo zkušenost? Díky
@Halibar
Urcite neni, vzdycky musim zaplatit kartou hned.
Fakt se mi to zda divny.
Kamarádka má stejnou zkušenost s německým obchodem. Taky jí došla faktura až po dodání zboží. Zaplatila samozřejmě.
no to je dobrý…
@Aliki no půjdu do banky a zaplatím to dřív, než si začnou myslet, že nechci platit ![]()
Po mně taky vždycky chtěli platbu kartou hned. Asi to má každý obchod jinak, jakože tam nabízí věci od spousty obchodů
Ahojky, prosím kdo nakupujete na německém Amazonu, měli jste někdy problém s platbou kartou? A v jaké měně to platíte? Zamítli mi totiž platbu kartou, ačkoli údaje jsou v pořádku (až na jedno písmeno ve jméně, kde mám „š“, tak to se propsalo jako otazník) a nikdy jsem problémy se zaplacením kartou neměla, ani na zahraničních eshopech… Jedině by to asi mohlo být tím, že jsem zvolila platbu v eurech, nikoli v czk jak tam po zadání karty vedené v kč nabízejí. Počítají to totiž dle kurzu euro ku 29,5 kč, což je o 2 kč dražší než dle standardního kurzu eura. Tak jsem myslela, že to obejdu tím, že provedu platbu v eurech a banka mi to potom zaúčtuje dle běžného kurzu… Takže takto to asi nejde… Být to nějaká blbina za pár eur, tak kurz neřeším, ale chci koupit sadu nádobí skoro za 300eur a tam už je ten rozdíl opravdu znát…Poradíte prosím? ![]()
Platim vzdy v eurech a bez problemu, naposled jsem platila minuly tyden..
@Busy Bee Super, díky moc. Už jsem zjistila, že problém je nejspíš v nízkém limitu pro platby kartou
Že jde platit v eurech - super zpráva! Ještě se prosím zeptám, jak zboží dorazí, poštou nebo nějakým kurýrem?
Ahojte, prosím vás, ako je to s platbou za tovar v amazon.de? Hovoríte, že ste platili kartou, ale ja na ich stránke v platobných možnostiach pre cudzincov vidím v podstate len „platbu kreditkartou“. Nemecky rozumiem a nezdá sa mi, že by Nemci debetnú kartu volali kreditkarta. Skúšala som to a vyplnila som celú objednávku a zaškrtla teda možnosť „Platba kreditkartou“ - chceli po mne číslo karty, tak som tam zadala číslo bežnej debetnej karty, ďalej ale nechceli po mne 3-číslie zo zadnej strany, ako to býva bežne pre net-platby.
Kreditnú kartu nemám. Myslia teda kreditnú alebo debetnú? Ako ste to platili vy?
Ďakujem vopred za odpovede!!
Já to platím z normální karty, ani ti nepovím, co to je, ale kreditka určitě ne
prostě karta k běžnému účtu
ta tři čísla ze zadní strany jsem určitě opisovala
vždy bez problémů.
Určitě můžeš použít normální (debetní) kartu, jenom je potřeba mít povolené online platby. Já jsem si kupovala z Amazonu knížku a všechno v pořádku. Zaplatila jsem kartou a knížka bez problémů přišla ![]()
Nakupuju dlouho na Amazonu z USA a z UK. Je to z Německa jiné? Jak je to s placením cla a poštovného? Poradíte mi?