Amniální pruhy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.11.10 13:13

Ahoj ako si dopadla na poradni? Moj drobec to rozkopal ten pruh takze tam uz nic nemam :dance: a bude to chalan :-D

• Citovat
  • Upravit
24.11.10 16:22

Ahojky, tak to je super!!! :palec: To jsem moc rada.My je tam sice pořád oba máme, ale miminko je v pořádku, doktorka říkala, že amputace už nehrozí, že ji mimi velké a silné, hlavička i zádíčka vypadají v pořádku bez rozštěpu. Prý by to už mělo být dobré, že je za pruhy málo místa a když už by tam ručičku či nožičku dalo, spíš by ho asi roztrhlo.Tak jsem si hrozně odddechla.Na další ultrazvuk jdem až v únoru, jako bychom měli jít normálně, kdybychom tam pruhy neměli, tak si myslím, že to asi fakt snad už bude dobré. Pokud budem chtít, můžu přijít za 5 neděl na doporučení mé doktorky, jen pro můj klid, tak půjdem. My bychom měli mít holčičku, i když dnes to vidět nebylo.Doma máme 2ročního chlapečka. Tak se měj krásně, dáme si ještě vědět. Je to bezva, že si už budeš těhotenství jen a jen užívat, já už taky na to moc myslet nebudu, doktorka působila tak, že už by to fakt v tomhle stádiu mělo být OK. Pa pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.10 08:25

Ahoj urcite to pretrhne,uvidis.A cim je babätko vacsie ti je tam menej a menej riziko.Uz to nejako dobojujeme do toho aprila :)

• Citovat
  • Upravit
15887
2.12.10 23:49

Ahoj holky, tak mně byl taky zjištěn amniální pruh, minulý týden, to jsem byla na zač. 18.tt…radši po tom moc na netu nepátrám, nechci se stresovat…ale tady jsem mrkla, jsem ráda, že to nemám sama (ačkoliv vám to samozřejmě nepřeju…) a že se můžu mrknout, co na to třeba říkají vaši lékaři atd…tak snad nám to všem dobře dopadne :kytka:
A jinak já to mám asi z hematomu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.12.10 20:00

Ahojky, děláš dobře, moc po tom nepátrej. Mně to taky každý říkal, ale člověku to nedá. Já už se taky snažím být v klidu, stejně s tím člověk nic nenadělá. Určitě nám to všem dobře dopadne. Tak se drž! pa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.2.11 19:58

Ahoj holky, tak dnes jsme byli na posledním ultrazvuku v 31. týdnu. Naše dva amniální pruhy už vidět nebyly, prý přilnuly k děložní stěně, již před Vánoci tam téměř nebyly. Tak snad bude miminko v pořádku, až se narodí. Stejně si oddychneme, až ho uvidíme na vlastní oči. Pa pa :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
15.2.13 12:02

pruh

Ahoj, chtěla bych obnovit téma. Minuly týden jsme byli na genetice a dr mi taky přišel na ten amniální pruh. Mám z toho strach, dnes jsem 14+3 a slyšela jsem, že je největší riziko do 20 tt. Může mi napsat nějaká maminky co pruh měla, jak to dopadlo atd…každá zkušenost je pro mě přínosem, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6539
24.4.13 20:32

@fijina ahojky,tak co jsi zjistila? ja to mam bohužel zjištěne taky, ale zjistili mi to až na 2.screeningu v 20tydnu.dnes jsem si přečetla co to obnaši a je mi do breku. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.5.13 12:54

Ahoj holky, já mám doma 5,5 měsíční mimčo a taky jsem měla v těhotenství amniální pruh v děloze. Dozvěděla jsem se to taky až kolem 17 nebo 18. tt. Když jsem hledala na netu o co jde probrečela jsem pak celé odpoledne. A tak chci uklidnit všechny nastávající maminky - u nás to dobře dopadlo, amiální pruh jsem měla v dolní části dělohy a nic nezpůsobil - naštěstí. Ale nervy to byly u porodu jsem hned prosila sestřičku, ať přepočítá všechny prstíky. Tak přeji všem hodně štěstí a zdravá miminka!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
13.5.13 13:00

Tak já mám taky amnialni pruh, zjištěn při screeningu ve 20. tydnu, něco jsem si o tom přečetla a největší ohrožení je v prvním trimestru, nemyslím na to a neřeším to, stejně nic nezmuzu, termín mám za 6. týdnů a věřím, že bude vše o. k. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.6.16 10:25

Amniální pruh ve fundu a na zadní stěně

Ahoj holky, ze zprávy o screeningu v I. trimestru jsem vyčetla, že mám amniální pruh ve fundu a na zadní stěně. Tady v diskuzi jsem vyčetla, že největší riziko je v 1. trimestru, takže když na ultrazvuku byly vidět nožičky i ručičky, tak to nejrizikovější období jsme zdárně překonali? Při vyšetření se o tom pruhu doktorka ani nezmínila, jen mi řekla, že nemám přilehlou placentu k děloze (nebo tak nějak, už si to přesně nevybavuju) a objednala mě na kontrolní ultrazvuk za měsíc, s tím, že mě ještě pro jistotu zkontroluje jetsi, to přilehlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.16 14:42

S amniálními pruhy máme bohužel špatnou zkušenost. Při 1. screeningu bylo všechno v pořádku, na screeningu ve 20 týdnu nám ale bohužel zjistili, že se miminku nevývijejí končetiny právě kvůli amniálním pruhům. Těžko ale bylo zpětně zjistit, jestli byl 1. screening dobře udělán, jestli se tam zaměřili na celkové končetiny, takže těžko bylo pak zjistit, kdy vývoj končetin se zastavil. Omlouvám se, že píšu takovou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.16 14:45

Ještě jsem chtěla dodat, že mi bylo řečeno, že čím starší dítě tím je menší riziko. Buď amniální pruhy zmizí nebo pokud by byly, tak když je dítě větší už si s nimi poradí.

• Citovat
  • Upravit
6539
27.6.16 11:45

@mara.jade pokud se nic nestane do 20 tt tak to už bude v pořadku. mě to na 1.screeningu taky neřekli a to z duvodu, aby mě zbytečně nestresovali. u nas vše dopadlo dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
30.12.16 20:09

Holky, obnovuju diskuzi, před dvěma dny na UTZ ve 21tt nám byl zjištěn amniální pruh v dolním segmentu dělohy, mám se bát? Jak to u vás dopadlo? Kdy vám zmizel a co vaše dětičky, neměly žádné následky? já už dvě noci nespím :-( na netu jsem našla rizika co vše může způsobit a jsem z toho děsně smutná, ještě mě čeká půlka těhotenství… prosím, napište, jakou máte zkušenost. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí