Amniocentéza + pitva plodu

80
20.11.14 15:04

Amniocentéza + pitva plodu

Hledám informaci co vše se zjistí z amniocentézy a pitvy plodu?
Přišli jsme o miminko v 18.týdnu důsledkem vývojové vady Spina bifida.
Máte někdo zkušenost?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
20.11.14 15:13

Z aminocentézy se přijde na genetické vady. Z pitvy co vše bylo „špatně“-co a v jakém rozsahu bylo poškozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
20.11.14 15:22

Amniocentéza nám dopadla dobře, výsledky z pitvy budeme mít až za 3 měsíce.
Máme doma již zdravé děti.
Pokud bychom byli nositeli nějaké špatné kombinace zjistí se riziko už z amniocentézy, nebo až z té pitvy? Netušíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.11.14 15:23
@lasička1 píše:
Z aminocentézy se přijde na genetické vady. Z pitvy co vše bylo „špatně“-co a v jakém rozsahu bylo poškozené.

Ještě doplním, že jen na ty genetické vady, které se cíleně hledají - ale to se zjistí z pitvy taky, protože je k dispozici DNA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
20.11.14 15:24

Nemusí zjistit vůbec nic. My cekame na vysledky pitvy uz 8 mesicu a genetika v Hradci se k tomu stale nema i pres urgence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
20.11.14 21:16

Můj gynekolog mi říkal, že je důležité co se zjistí z amniocentézy, z pitvy se prý jen potvrdí diagnoza…
Já měla pocit, že je výsledek pitvy nejdůležitější???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
29.7.21 10:02

Lidi, vyplňuje se nějaká žádanka na pitvu plodu nebo mimina? Abych měla nějaký protokol, že pitvu chci… ještě jsem v nemocnici a zatím se mě jen lékař ptal, jestli chci pitvu, přišla jsem o miminko ve 23. týdnu, nic jsem ale nepodepisovala. Působilo to na mě, že se jim to nechce dělat, jsem z Hradce… chci prostě lékařskou zprávu, ne jen nějaký telefonát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
29.7.21 10:14

@whitemirror já jsem nic nevyplnovala ani nepodepisovala. Zeptali se mě jestli chci pitvu a já řekla, že ano a to bylo vše. Pak asi po 2 měsících přišla zpráva k mému obvodnimu gynekologovi a ten mi vše vysvětlil a zprávy mi předal, protože jsme jeli na genetiku páru a tam jsem je potřebovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
29.7.21 10:52

@whitemirror mám za to, že pitva je povinná u všech dětí mrtvě narozených a zemřelých do 18 let. Možná mě někdo opraví. Takže to není, že by se jim nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
29.7.21 10:57

@iamlenka no možná to někde dělají automaticky, ae já mám zkušenost takovou a přímo s primářem, že to moc udělat nechtěli. Primář mi řekl, že je to první nezdar (byla jsem 21tt) a je pitva zbytečná 🤦‍♀️, že až když je těch nezdaru vice, tak jsem si zavolala jinou doktorku a ta neměla absolutně žádný problém. Možná je to i tím, že lékaři berou miminko jako člověka až od 24tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty