Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já tedy nevím,ale odběr plodové vody u dvojčátek prý k ničemu není
Asi bych ho nepodstoupila
I když já mám děti tři a 2× jsem na amniu byla
Poprvé z nedostatku informací a strachu a podruhé,prostě jen pro jistotu ,i když rozum a dostupné informace mi radily opak ![]()
Zijem v USA, mam 34 rokov, som 21tt a cakam dvojvajecne dvojcatka (prirodzenou cestou). Tu sa tripple testy vobec nerobia, zrejme sa povazuju za nespolahlive tak ako v CR lebo SR. Po I. screeningu som mala NT podobne ako ty. NT 1.1 mm a 1.3mm. PAPP-A 3.67MoM. Mozes mi, prosim napisat, co znamenaju tie tvoje ostatne hodnoty? Mam tu pred sebou papier s vysledkami Down Syndrome 1:3800…moc rada by som vedela, co to presne znamena. Mas tam niekde aj Risk Cutoff? Mna nikto na amnio neposielal. Hned ako sa na ultrazvuku mrkli na NT a videla tie hodnoty, povedali mi, ze je to velmi dobre. Bola som aj an velkom UZ a vsetko je v poriadku. Prosim aj ostatne maminky, aby sa vyjadrili, rada by som vedela ci mozem byt v klude. Hodnota MoM sa deli pri dvojcatkach dvomi? Velky ultrazvuk v 20tt, kde kontrolovali babenkam snad celu anatomiu bol v poriadku.
Nech sa s amnio rozhodnes akokolvek, moc na teba budem mysliet !!! Nech ti to dobre dopadne !
ahoj,
holky - doporučila bych, napište dr. Kouckému na www.porodnice.cz Je to doktor z rizikové poradny u Apolináře, čili přesně jeho obor, hodnoty atd. vám vysvětlí a jsem si dost jistá, že amnio bude považovat taky za zbytečné (z výše uváděných důvodů).